Orvelte wandelen

Als er geen corona was, dan zou ik…

Inmiddels heeft corona ons al een jaar in een soort van houdgreep. En ja, ik moet zeggen, ik ben er wel klaar mee. Vorig jaar tijdens de eerste lockdown, de zogenaamde intelligente versie, had ik er nog niet zoveel problemen mee. De huidige lockdown valt me zwaar, want uitgerekend in de winterperiode kunnen we zo weinig. Gelukkig voor mij duurde de winter van 2021 slechts een week en zijn we daarna acuut in de lente beland. Daardoor snak ik nu nog wel meer naar het doen van leuke dingen. Dus vandaag een artikel over wat ik nu zou willen doen als er geen corona was!

Op vakantie naar de zon

Carveiro Portugal at the moment

Okay, momenteel genieten we natuurlijk volop van het prachtige lenteweer in eigen land waardoor de drang om op vakantie te gaan naar het buitenland ietsjes minder is geworden. Maar toch, normaal zouden we volgende week samen met mijn ouders naar de Algarve in Portugal gaan.

Even een zomers weekje in een prachtige omgeving. Even geen werk of andere dagelijkse beslommeringen. Gewoon even totale ontspannenheid, even de accu weer opladen. Helaas werd vorig jaar al duidelijk dat dit weekje in maart er niet in zou zitten. Natuurlijk zou ik gewoon vrij kunnen nemen, maar om nu de hele week alleen maar te kunnen wandelen, weliswaar in een andere omgeving misschien, is ook niet bepaald mijn ding. Dus fingers cross dat we in de zomer wel wat meer opties hebben!

Genieten van mooie shows in het theater

Jeans februari

De winterperiode staat bij mij ook altijd in het teken van bezoekjes aan het theater. Vaak een cabaretier, soms muziek, soms toneel, maar altijd de show van Jeans. Bij zo’n theateravondje hoort dan ook nog een etentje om het avondje uit helemaal af te maken. Maar ook hier is corona de grote spelbreker.

Momenteel worden er wel wat proefvoorstellingen gegeven, maar om nu als testpersoon te fungeren, zie ik sowieso niet zitten. Laat staan om de hele avond met een mondkapje op te moeten zitten. Hopelijk kan het volgend jaar wel weer op de normale manier.

Gezellig winkelen met een vriendin

Hoewel ik niet het type ben dat winkel in winkel uit ga, vind ik een dagje winkelen met een vriendin altijd wel erg gezellig. Vooral het gezellig bijkletsen en het lunchen doet het ‘m dan voor mij. En ja, als ik dan ook nog eens met een paar leuke kledingstukken thuiskom die ik misschien zelf niet direct zou hebben uitgekozen, dan is mijn dag helemaal geslaagd.

Helaas zit ook dit er nog eventjes niet in, maar dat is denk ik slechts een kwestie van tijd. Voor nu moet ik toch echt online gaan shoppen voor wat lenteachtige kleding.

Een dagje ontspannen in Bad Nieuweschans

©Bad Nieuweschans

Jongens, ik ben inmiddels al een jaar niet meer in Bad Nieuweschans geweest! Waar ik normaal vaak 3 tot 4 keer per jaar ga, is dat er vorig jaar totaal niet van gekomen. Ook hier is vooral corona debet aan.

Zeker met het weertje van nu lijkt het me heerlijk om lekker te dobberen in het buitenbad. Wat mij betreft echt het ultieme genietmomentje! En ja, daar ben ik zeker wel aan toe, dus zo gauw het wel kan, wil ik zeker zo’n dagje gaan plannen.

Een terrasje pakken

Orvelte wandelen

Verlangen jullie daar ook zo naar met dit mooie weer? Ik in ieder geval! Okay, ik weet het, normaal is de kans ook niet vrij groot dat we in februari al op een terras zouden zitten. Maar nu, met dit weer, is het zeker voor de horeca een extra straf dat ze de deuren dicht moeten houden.

Natuurlijk heb je her en der wel de Coffee to Go stalletjes en daar maak ik ook zeker wel gebruik van, maar toch, er gaat niks boven een latte op een terras!

Wat zou jij graag willen doen?

16 comments

 1. Lindaschrijfthetop

  Vakantie is belangrijk maar ik zou graag mijn dagelijkse dingen terug willen. Zoals w8nkelen, terrasje pakken ende vrijheid om overal naar toe te mogen gaan.

  Beantwoorden

 2. Felice Veenman

  al die dingen die je noemt zijn leuk, maar niet wezenlijk. Het is heel boeiend om eens te kijken hoe goed je kan omgaan met beperkingen in het dagelijks leven. Dat lukt mij echt ook niet elke dag hoor, maar ik merk wel dat die insteek me steun geeft om het leuk te maken en leuk te houden!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Tja, ik vind een jaar leven met beperkingen echt te lang. Alleen maar kunnen wandelen en verder niks, daar ben ik nu toch echt wel klaar mee.

   Beantwoorden

 3. Margriet

  Wat ik vooral mis in het dagelijkse leven zijn even een rondje lopen langs de winkels op ons dorp, overal even naar binnen om te snuffelen naar wat leuks en af sluiten op een terrasje. Ook zou ik graag mijn moeder van 83 weer eens een dikke knuffel geven, met de kleinkinderen naar het zwembad of de kinderboerderij gaan. Gewoon simpele dingen….Vakantie en wellness bezoeken ook leuk,maar niet zo belangrijk voor mij als het “gewone, oude normale”…

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Ik zou graag met mijn jongste dochter gaan winkelen en koffiedrinken en lunchen!

  Beantwoorden

 5. Tania

  Zeker en vast naar Lissabon gaan om bezoek bij de grootouders van mijn vriend en gaan shoppen met mijn zus. Dat mis ik echt.

  Beantwoorden

 6. Melissaschrijft

  Ik mis knuffelen en gezellig op terrasje zitten met vrienden. Mag van mij ook snel genoeg voorbij zijn maar helaas zal wel even duren

  Beantwoorden

 7. Felice Veenman

  naar aanleiding van jouw titel heb ik een leuk spel verzonnen: zonder corona zouden we niet weten dat…. en dan moet je iets leuks invullen. degene die het eerste af is moet appeltaart bakken. ( ik neem natuurlijk ook genoegen met cheescake, worteltaart of red velvetcake 🙂

  Beantwoorden

 8. Jouvence

  Wat ik vooral heel erg mis is het uit eten gaan, op vakantie en normaal een winkel binnen kunnen stappen.

  Beantwoorden

 9. Tessa

  Ik mis het om musea te bezoeken, nieuwe steden te ontdekken

  Beantwoorden

 10. Anette

  Ik mis de ongedwongenheid en kunnen knuffelen met vriendinnen als je weet dat ze dit hard nodig hebben.
  Ik mis het ontdekken van mooie Europese steden en het neerploffen op een terras:-)

  Beantwoorden

 11. Helena

  Ik denk toch ook wel ‘heel gewoon’ en terrasje pakken na een lekkere wandeling of fietstocht… wie weet… binnenkort 🙂

  Beantwoorden

 12. Rory

  Dansen! Een huis op Bali huren. Mijn vader echt knuffelen. Vriendinnen zien, knuffelen en troosten. Reizen naar New York. Uit eten gaan. Terrasjes pakken. Naar het strand gaan. Oooooooh ik ben het ook zo zat (maar met mij de hele wereld)…

  Beantwoorden

 13. rachel

  lekker op een terras ergens gaan zitten, lekker een dagje de stad in… lekker de action plunderen haha, verder doe ik gewoon nog alles zoals voorheen en zie ook gewoon mijn mensen nog, maar zou best wel gewoon weer iemand een hand willen geven haha

  Beantwoorden

 14. Saskia

  Ik kijk eigenlijk vaak naar de dingen die wel kunnen i.p.v. niet, dat maakt het allemaal wat dragelijker deze soms wel zware tijden. Ik mis het om met mijn vriendinnen lekker een bakkie thee (en een Bageltje) te eten en bij te kletsen face to face.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.