Leinwijk Kropswolde

Dag Augustus, Hallo September!

Nog even en dan zit ook augustus er weer op! Een maand waarin er natuurlijk weer van alles is gebeurd, maar waar we ook heel bewust wat meer tijd voor ontspanning hebben genomen. Het vele klussen in de afgelopen tijd begon ons een beetje op te breken, dus vandaar dat we in augustus op het gebied van Project Vakantiehuis niet zo veel hebben gedaan. Wat we wel hebben gedaan? Dat vertel ik je nu!

We hadden onze eerste house warming party

Brabantse gezelligheid

Ondanks dat het nog niet klaar is, hebben we inmiddels onze eerste house warming party bij het vakantiehuisje gehad. Onze Brabantse vrienden hebben ons project gelukkig helemaal goedgekeurd. Ondanks dat we niet lekker buiten konden zitten, was het een geslaagde dag met als perfecte afsluiting een heerlijk etentje bij het paviljoen op onze camping.

Aan de wandel in De Leinwijk

Leinwijk Kropswolde

Naast de camping ligt een prachtig natuurgebied, De Leinwijk. Door alle drukte van het klussen was het er nog niet van gekomen, maar afgelopen maand ging ik weer eens op ontdekking in dit gebied. Opnieuw keek ik mijn ogen uit en genoot ik volop van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Het rondje is vrij kort, slechts 3,5 km, maar onderweg kom je van alles tegen waardoor het in ieder geval een zeer gevarieerd rondje is. Ik zal er zeker nog vaker komen nu we er natuurlijk zo dicht bij zitten!

Zeehondjes spotten bij Punt van Reide

Zeehonden Punt van Reide

De maand augustus stond vooral in het teken van op ontdekking gaan in de eigen provincie. Zo gingen we namelijk ook terug naar Punt van Reide. Dé plek in het noorden waar je zeehonden in het wild kunt zien. Gelukkig voor ons lagen er heel wat zeehonden te relaxen op het droge en konden we opnieuw van ze genieten!

Meer weten over deze bijzonder plek? Check dan dit artikel!

Genieten van de Drentse heide in Balloërveld

Elk jaargetijde heeft natuurlijk op het gebied van de natuur wel iets moois te bieden, maar augustus is natuurlijk dé maand waarin de heide in bloei staat. Vorig jaar was het er niet van gekomen, dus dit jaar stond het hoog op mijn lijstje. Samen met mijn moeder ging ik dan ook op ontdekking in het natuurgebied Balloërveld.

Een prachtig uitgestrekt gebied waar je niet alleen heerlijk kunt wandelen, maar ook zeker mooi kunt fietsen. De heide staat er momenteel volop in bloei, maar dat zal in de loop van september helaas weer voorbij zijn. Wij hebben in ieder geval enorm genoten van dit prachtige natuurgebied!

Een weekje Ardennen & Formule 1

Durbuy Ardennen België

Traditiegetrouw sluiten we augustus af met een weekje Ardennen. Sinds de intrede van Max Verstappen in de Formule 1 hebben we nog geen GP van België overgeslagen. Ook nu zijn we er weer bij en als jullie dit lezen, zijn we dus op het circuit voor de eerste vrije trainingen van het GP-weekend. Erg benieuwd of het Verstappen opnieuw lukt om een gooi naar het podium te doen, vorig jaar werd hij knap derde.

Tja, aangezien ik deze blog al heb geschreven voordat we weg zijn gegaan, kan ik jullie verder weinig vertellen over onze uitstapjes in de Ardennen. Eén ding weet ik in ieder geval wel, een bezoek aan Durbuy, het kleinste stadje van de Ardennen, zal zeker wel gebeuren. Blijft gewoon genieten om daar rond te slenteren en toch weer nieuwe dingen te ontdekken!

Deze boeken las ik in augustus

21. Dertien – Steve Cavanagh (over een rechtszaak waarbij de moordenaar niet als verdachte bij het proces aanwezig is, maar als jurylid ****)

22. De Ketting – Adrian McKinty (een meisje wordt ontvoerd en de moeder kan haar kind alleen maar terug krijgen als ze een ander kind ontvoert ****)

23. Weerzin – Bernard Minier (een onopgeloste moordzaak duikt 25 jaar later weer op met dezelfde verdachte. Wordt deze nu wel gepakt? *****)

Welk artikel werd het beste gelezen in augustus?

boswachterij Odoorn_heidevelden

Grappig om te zien dat bepaalde oude artikelen nog steeds goed scoren. Zo werd er in augustus blijkbaar veel gegoogled naar Drentse heidevelden, want mijn artikel uit 2017 werd namelijk massaal gelezen. Toen liepen we een route bij boswachterij Odoorn. Ook zeker een aanrader als je op zoek bent naar een prachtig heidegebied in de provincie Drenthe.

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in augustus?

 • samen met mijn schoonvader en kennissen gingen we gezellig uit eten bij Eexterhalte waar we genoten van de lekkerste spareribs ever
 • een collegaatje kwam in haar vakantie langs om ons vakantiehuisje te checken én zaten we gezellig samen op het terras bij Paviljoen De Leine
 • wat betreft Project Vakantiehuis: water en elektra is aangesloten. Erg blij mee! Dat geld ook voor onze nieuwe hoekslaapbank!
 • ik kocht na lang wikken en wegen toch een rugzak zodat ik tijdens het wandelen mijn handen vrij heb

Wat zijn onze plannen voor september?

Konigstein Saksische Schweiz Duitsland

Nou, ik durf het bijna niet te zeggen, maar ook in september staat er nog een weekje vakantie gepland! Vorig jaar gingen we in september met mijn ouders naar de Saksische Schweiz in Duitsland, maar gingen we halsoverkop terug naar huis omdat mijn schoonvader onwel was geworden. Dit jaar gaan we dus op herhaling en ben ik erg benieuwd om deze regio beter te leren kennen. Zo staat er onder meer een uitstapje naar Dresden op de planning, een stad die al jarenlang op mijn lijstje staat.

Voor de rest van de maand hebben we nog geen plannen, maar we zullen ons hoe dan ook niet snel vervelen. Er is ten eerste nog genoeg te doen bij ons vakantiehuisje en ten tweede als het weer een beetje meewerkt, gaan we ongetwijfeld nog wel een paar keer aan de wandel!

Hoe was jouw augustus?

12 comments

 1. lodi

  wat een heerlijke maand hebben jullie gehad en leuk dat jullie alvast een house warming hebben gehad. En nog leuke plannen deze maand, veel plezier en hopelijk kunnen jullie ongestoord genieten.

  Beantwoorden

 2. rachel

  jullie hebben zeker een heerlijke maand gehad!! veel plezier de komende maand!

  Beantwoorden

 3. Melissa

  Wat heerlijk vooruit zicht dat je deze maand nog weekje weggaat. Hopelijk heb je beetje goed weer.

  Beantwoorden

 4. Amy

  Leuk, de eerste housewarming is een feit! Mooie mijlpaal na al het harde werk dat jullie eraan hebben (gehad). En wat een heerlijk vooruitzicht dat jullie nog een weekje tegoed hebben. Hopelijk kunnen jullie er dit keer lekker van genieten zonder zorgen.

  Beantwoorden

 5. Custodia Chineva

  Wat hebben jullie en leuke maand achter de rug… Wel fijn om alles zo goed te plannen.

  Beantwoorden

 6. Mandy

  Wat een leuke maand! En wat een heerlijk vooruitzicht, hoe was het met je schoonvader afgelopen trouwens? En door het lezen van deze blog heb ik echt zin gekregen in spare ribs en het is nog maar zo vroeg haha!

  Beantwoorden

 7. Yova

  Wat hebben jullie heerlijk maand gehad.Echt genieten geweest. Jammer van max…. na 19 seconden al eruit. Pffff… Leuke foto’s. Maand in September is het weer erin. Van mij augustus…..

  Beantwoorden

 8. Janet

  Jullie eerste housewarming, zo leuk! Ondanks dat het nog niet af is… maar dat komt vanzelf haha. September belooft ook weer een toffe maand te worden, geniet ervan!

  Beantwoorden

 9. Stefaan

  Zalig die zeehondjes, ik zou zo gelukkig worden moesten die men pad kruisen.

  Beantwoorden

 10. Linne

  Geniet van de maand september ? Ik ben in augustus ook op vakantie geweest en geniet daar nu nog rustig van na, met ondertussen de stress van school op de loer

  Beantwoorden

 11. Linne

  Geniet van de maand september ? Ik ben in augustus ook op vakantie geweest en geniet daar nu nog rustig van na, met ondertussen de stress van school op de loer, haha

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.