tulpenveld Garsthuizen Groningen

Dag April, Hallo Mei!

April, de maand waarin ik diverse leuke uitstapjes gepland had staan. Zo zou ik onder meer naar de musical Hello Doly met een vriendin en met René een weekendje naar Parijs. Helaas kon er een dikke streep door al onze plannen en werd het voor ons doen een hele rustige maand. Gelukkig hadden we geluk met het mooie weer en konden we veel buiten zijn, maar soms was het best pittig. Benieuwd wat we zoal in april hebben gedaan én waarom het soms best pittig was? Ik vertel het je allemaal!

Klussen bij ons vakantiehuisje

vakantiehuisje

Door het mooie weer konden we in ieder geval lekker aan de gang met Project Vakantiehuis. We hebben onder meer de tuin voorzien van de nodige bloemetjes en plantjes en ook in het huisje hebben we het nodige gedaan. Zo werd de vloer afgewerkt, evenals de laatste binnenwand. Nu alleen nog het dak afwerken, verven en het terras opnieuw aanleggen en dan is het helemaal klaar.

We willen echter eerst binnen de boel verder gaan inrichten zodat we er binnenkort ook echt kunnen overnachten, want daarvoor hoeven die laatste klusjes nog niet compleet klaar te zijn natuurlijk. De bedoeling is om er met Hemelvaart voor het eerst te blijven slapen, mits het goed weer is natuurlijk. Het is in ieder geval fijn om dit plekje te hebben, zeker nu we in deze periode weinig tot niet op pad kunnen.

Genieten van de tulpenvelden

tulpenveld Garsthuizen Groningen

Inmiddels al jaren vaste prik, namelijk het spotten van de tulpenvelden in mijn eigen provincie. Ook dit jaar werd ik gelukkig weer op mijn wenken bediend en kon ik weer genieten van een paar prachtige bloemenvelden. Helaas was het net die ene zondag niet helemaal geweldig weer en stond nog niet alles in bloei, maar toch was het opnieuw een prachtig gezicht.

Dit jaar ontdekten we drie velden waar we nog niet eerder waren geweest, dus dat maakte het extra leuk om op ontdekking te gaan.

Nog even nagenieten van de tulpenvelden in Groningen? Klik dan hier!

Op ontdekking rondom het Zuidlaardermeer

strand Meerwijck Zuidlaardermeer

Ons vakantiehuisje ligt aan een uitloper van het Zuidlaardermeer en dat betekent voor ons enerzijds een vertrouwd gebied, maar anderzijds ook een totaal nieuw gebied om te ontdekken. Normaal wandelen we vaak in het natuurgebied Leinwijk, direct naast de camping, maar deze keer gingen we richting Meerwijck en ontdekten daar weer een hoop mooie plekjes. We zaten zelfs nog even op het strand en kregen een beetje het vakantiegevoel.

Wat gebeurde er verder nog in april?

Tja, bar weinig eigenlijk. Ik wandelde veel en ga zelfs tegenwoordig op mijn thuiswerkdagen ’s ochtends al een rondje wandelen. Daarnaast doe ik nog regelmatig een lesje Nederland in Beweging en heb ik ontdekt dat de balansoefeningen niet aan mij zijn besteed.

In maart werkte ik grotendeels thuis, maar inmiddels ga ik toch weer elke week één of twee dagen naar kantoor. Simpelweg omdat vier dagen achter elkaar thuiswerken niet mijn ding is en ik het sociale aspect van mijn werk toch wel begon te missen. Ook het feit dat er amper nog sprake is van een scheiding tussen privé en werk begon mij enorm te irriteren. Steeds maar weer in dezelfde ruimte zitten te werken als waar we ook leven en nu nog meer tijd noodgedwongen moeten doorbreken. De muren kwamen regelmatig op mij af, reden genoeg om in ieder geval weer even naar kantoor te gaan. En ja, dat geeft rust, maar voelt ook ergens weer als een beetje normaal, iets waar ik enorm veel behoefte aan heb. Net als gezellig lunchen en bijkletsen met collega’s.

Waarom april zo’n pittige maand was?

Ondanks dat we veel buiten waren en ik enorm heb genoten van de tijd bij ons vakantiehuisje, heb ik ook regelmatig een dag gehad waar ik het even niet meer zag zitten. Dat de verveling toesloeg en ik gewoon niet meer wist wat te doen, maar ook niet de zin of de energie had om wat te gaan doen. Het resulteerde vooral in veel bankhangen, teveel online zijn, slecht slapen en piekeren.

Het vooruitzicht, of beter gezegd, het ontbreken van een vooruitzicht, vind ik lastig. Geen plannen kunnen maken, overal over na moeten denken, nergens naar toe kunnen gaan, althans niet zoals we gewend waren. Dat zelfs een dagje kantoor tegenwoordig al aanvoelt als een uitje, wie had dat gedacht?

Wat zijn mijn plannen voor mei?

badeendjes Tirol

Normaal zou ik nu zeggen dat ik enorm veel zin zou hebben in het aankomende weekend. Een weekend van maar liefst vier vrije dagen én de GP van Nederland, een dagje Keukenhof met mams en het aftellen naar onze zomervakantie in juni. We hadden zo ontzettend veel zin om weer naar Oostenrijk te gaan, maar helaas, ook dat is allemaal van de baan. Misschien dat Oostenrijk in september nog mogelijk is. Fingers cross!

Wel hoop ik op mooi weer zodat we in ieder geval naar ons huisje kunnen en er hopelijk met Hemelvaart kunnen blijven slapen. Bij mooi weer staat er waarschijnlijk ook een date op gepaste afstand met onze Brabantse vrienden gepland, want ook zij zijn wel nieuwsgierig naar onze vorderingen.

Waar kijk jij naar uit?

11 comments

 1. Marijke

  Ik kijk er naar uit dat mijn jongste weer 2 dagen naar school mag, zodat ik wat meer tijd voor mezelf heb weer. Heerlijk!! Verder hebben we afgelopen maand ook heerlijk genoten van het weer inderdaad. Fijn hoor die zon. Ook al is deze regen die we nu hebben ook heerlijk voor de tuin

  Beantwoorden

 2. Judith

  Och wat een leuk vakantiehuisje! Helemaal verliefd

  Beantwoorden

 3. Tessa

  Het vakantie huisje ziet er super leuk uit. Geniet ervan

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Ik kan me voorstellen dat het een ideale maand was om veel bij jullie leuke vakantiehuisje te zijn.

  Beantwoorden

 5. girls-things

  Wat fijn dat je wel zo veel bij je vakantiehuisje hebt kunnen doen. Onze vakantie in de meivakantie gaat ook niet door helaas. Zijn ook aan het klussen in huis. Schilderen en behangen.

  Beantwoorden

 6. Skyblog

  Vakantie huisje ziet goed uit. Je wekt thuis. En heel af en toe ga je naar je werk je kantoor. Veel mensen zitten thuis. Door de corona… Voor ons is zeker pittig maand. Ik bleef maar thuis. IK heb nieuwe camera gekocht. Toch moet ik keertje eruit om foto’s maken. Ik had al geprobeerd met nieuwe camera. Kwestie aan wennen. Zie je blog bij ons. Fijne zondag. Groetjes J&F.

  Beantwoorden

 7. Manon

  Eerlijk gezegd heb ik niks waar ik naar uitkijk nu. Ik vind het ook pittiger worden. Maar zelfs al de maatregelen versoepelen kan ik nog niet naar een winkel bijvoorbeeld.

  Beantwoorden

 8. Rory

  Ik vind het een pittige tijd. Tegelijkertijd denk ik: tel je zegeningen (zeg ik tegen mijzelf). Want jaren geleden in oorlogstijd kon men nog veel minder, was er een ander soort dreiging en hadden ze niet dezelfde social media opties om contacten te onderhouden. Tegelijkertijd is ook bij ons een vakantie geannuleerd, weet ik bijna zeker dat de zomervakantie ook geen doorgang zal vinden (gelukkig hadden we geen vakantie geboekt nog) en vraag ik mij af of ik mijn verjaardag (september) zal mogen vieren in gezelschap van familie. Of het dan weer mag bedoel ik.
  En ook ik merk dat het op elkaars lip zitten flink begint te ‘werken’. Ik mis de alleen-tijd en de tijd die ik met anderen, op events en vrienden en vriendinnen kon doorbrengen.

  Beantwoorden

 9. Bouchra

  Wat heerlijk dat je een vakantiehuisje hebt! En nu helemaal!

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Zo leuk dat vakantiehuisje, zo benieuwd <3

  Beantwoorden

 11. Linne

  Wat een heerlijke foto’s! Lekker er tussenuit in je eigen vakantiehuisje. Bij mij gaat de studie en alles gewoon door, dus ik kijk wel heel erg uit naar de zomervakantie

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.