vakantiehuisje

At the Moment #41: Vakantiehuis, vakantieperikelen & Mikey

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Tja, eigenlijk is er niet zo gek veel veranderd ten opzichte van mijn vorige At the Moment editie, behalve dan dat we sinds gisteren weer een jong katje in huis hebben! Deze belhamel is nog maar 12 weekjes oud en zal ons de komende tijd flink in beslag gaan nemen. Meer over onze nieuwste aanwinst kun je verder op lezen.

En ja, verder is het vooral een kwestie van werken. Waar ik voorheen volledig thuis werkte, heb ik dat nu gewijzigd naar twee dagen thuis werken en dan één of twee dagen op kantoor. Voor mij is er zo meer balans tussen werk en privé. Daarnaast vind ik het ook gewoon leuk om op die dagen met collega’s bij te kletsen in plaats van dat alles steeds via mail of telefoon moet gebeuren.

vakantiehuisje mei 2020

En ook ons vakantiehuisje neemt veel tijd in beslag, de laatste tijd ook steeds meer in relaxstand. Inmiddels moet er binnen nog één rolgordijn worden geplaatst en dan is het zo ver klaar dat we er ook kunnen blijven slapen. De bedoeling is om met Hemelvaart er voor het eerst te blijven slapen. Normaal zou ik hier al erg naar uitkijken, maar nu met dat hele coronagedoe ben ik helemaal blij dat we dit plekje hebben!

Tja, net als ongetwijfeld meer mensen ben ik heel benieuwd of we dit jaar nog wel op vakantie kunnen. Natuurlijk staat gezondheid voorop, maar het idee dat we de rest van het jaar wellicht niet naar het buitenland kunnen, bezorgt me de kriebels. Normaal heb ik in juni drie weken vakantie en in september een weekje vrij. Dit heb ik alvast gewisseld. Voor juni was Oostenrijk de bedoeling, maar dat hebben we voorlopig maar uitgesteld naar september. Voor juni had ik de hoop op een paar dagen Duitsland of België. Het ziet er echter naar uit dat het een weekje rondom thuis en vakantiehuisje zal gaan worden. Hoe ik dat vind? Daar zal ik later nog uitgebreid een blog aan spenderen.

Waar kijk ik naar uit?

Als jullie dit lezen, ben ik al geweest, maar op het moment van schrijven, kijk ik enorm uit naar mijn eerste kappersbezoek sinds 12 weken! Zo blij dat ik morgen eindelijk weer naar de kapper kan en dat mijn pony wordt geknipt en de rest van mijn coronakapsel drastisch wordt uitgedund en in model wordt geknipt.

En verder kijk ik in zekere zin dus uit naar het lange Hemelvaartweekend, tenminste als het lekker weer is. In dat geval zullen we dus voor het eerst blijven slapen in ons vakantiehuisje. Zo niet, dan vrees ik dat het weer een vrij saai weekend zal gaan worden.

Waar geniet ik van?

Mikey mei 2020

Vooral van het mooie weer natuurlijk! Maar ook van onze nieuwste aanwinst, Mikey! Nog maar sinds gisteren in huis en nu al voelt het zo vertrouwd. Lange tijd dachten we dat Clooney onze laatste kat zou zijn, maar toen we haar onverwachts op Oudjaarsdag moesten laten inslapen, sloeg de twijfel al vrij snel toe. Wel of geen kat? In eerste instantie neigden we er naar om er niet weer aan te beginnen. De laatste weken werd het gemis echter steeds groter.

We besloten er dus voor te gaan en gingen actief op zoek naar een jong katje. Dat viel nog niet zo mee. We bleken niet de enige te zijn die op zoek waren naar zo’n jong beestje. Een vriendin tipte mij op de advertentie van Mikey en al bij de eerste aanblik was ik verkocht. Eenmaal in levende lijve was het liefde op het eerste gezicht en dus is Mikey sinds gisteren bij ons thuis. Hij is echt een dikke boef en ik denk dat er de komende weken nog wel het nodige kapot zal gaan, maar verder is ie echt een schatje!

En? Wanneer ga jij naar de kapper?

12 comments

 1. Saskia

  Naar de kapper? Ik denk als de grootste ik-moet-naar-de-kapper-storm voorbij is.

  Jullie vakantie huisje ziet er top uit. Vilg het altijd in je stories 🙂

  Verder hou ik nauwlettend in de gaten wanneer we weer de grens over mogen naar duitsland. Een weekendje naar de caravan staat al weken boven aan het verlang lijstje…

  Beantwoorden

 2. Lodi

  Ik kan me heel goed voortellen dat je uitkijkt naar de eerste keer kunnen slapen in jullie huisje, wat zal het heerlijk zijn om hier de weekenden te kunnen doorbrengen. Ik laat mijn haar groeien, dus ik kan nog wel even zonder de kapper, ook de jongens heb ik in een van de eerst weken kort geknipt, die hoeven voorlopig ook nog niet.

  Beantwoorden

 3. rachel

  ik snap je heel goed dat je uitkijkt naar het verblijf in jullie vakantiehuisje 😀 en jaaa ik ga aanstaande woensdag naar de kapper!

  Beantwoorden

 4. Lizette

  Wat een lieverd is Mikey! Heel leuk! Ik kan me goed voorstellen dat je uitkijkt naar de kapper. Mijn mams heeft het inmiddels al geknipt, ik kon niet meer wachten 😉 En wat een fijn vooruitzicht, jullie vakantiehuis!

  Beantwoorden

 5. Amy

  Wat heerlijk dat het huisje nu langzaam vorm begint te krijgen en het meer en meer ook een plek wordt om te kunnen relaxen. Misschien ervaar je het niet naar het buitenland kunnen dan toch net iets minder erg? En naar de kapper: heerlijk vooruitzicht he? Ik mag vrijdag langskomen en kijk er nu al naar uit!

  Beantwoorden

 6. Jasmina

  Zo ik kan ook niet wachten om er tussen uit te gaan…naar de kapper ben ik al eeuwen niet geweest…wordt ook nodigtijd

  Beantwoorden

 7. Maaike

  Wat leuk dat jullie vakantiehuisje steeds meer vorm krijgt en ja het is hoog tijd voor de kapper maar doe mijn haar gewoon lekker vast 😉

  Beantwoorden

 8. Saskia

  Leuk dat het steeds meer opschiet dat vakantiehuisje. Heerlijk vooruitzicht hoor. En awwww wat een schatje is Mikey…

  Beantwoorden

 9. Tessa

  Wat een schattige kitten

  Beantwoorden

 10. Rory

  Ach ja, de kapper. Ik ben net terug van een eerste bezoekje sinds tig weken uit huis (ik ging wel rondjes lopen en naar de ouders van Huib op afstand zwaaien. Maar echt de deur uit? Nee. Soort van zelfopgelegde quarantaine) en dat was meteen de mondhygiëniste. Erg spannend, maar de gezondheid van je mond kan doorwerken in je lichaam (o.a. hart) dus ik vind die gezondheid heel belangrijk. Een kappersafspraak heb ik staan voor volgende week, maar ik vind het best spannend. Ik wil eigenlijk eerst weten of hij een mondkapje draagt en eventueel handschoenen gebruikt. Zelf ga ik ook een mondkapje opdoen. Mocht hij het niet doen of willen dan denk ik dat ik de afspraak weer af ga zeggen. En dat terwijl het alweer bijna een jaar geleden is dat ik ben geweest. Ik moest eigenlijk in december al gaan, maar toen was het te druk…

  Beantwoorden

 11. Rachel Kromdijk

  Mijn kapper belde mij, maar ik heb het zelfs nog eventjes vooruit geschoven. Mijn haar is nog niet onwijs dood en door de zon is het al een stuk opgelicht dus ik vond het even prima zo. Wat heb je weer een leuk overzicht met ons gedeeld en wat een schatje zeg!

  Beantwoorden

 12. Manon

  Wat een schatje is Mikey! Leuke naam ook. Ik hoop dat je spullen heel blijven de komende tijd, haha.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.