Benidorm strand Costa Blanca

5x Waarom je Benidorm moet zien

Benidorm, de plek waar tout bejaard Nederland in de wintermaanden massaal naar toe verhuist. De plek waar de jeugd in de zomer de bloemetjes buiten zet en wat bij velen waarschijnlijk niet direct hoog op het lijstje staat. Ondanks de geijkte verhalen over Benidorm besloten we tijdens ons weekje Costa Blanca toch een middagje naar Benidorm te gaan. En dat bleek achteraf best leuk te zijn! Benieuwd waarom? Lees dan lekker verder!

Benidorm Bastard

Benidorm Costa Blanca Spanje

Je zult vast en zeker wel een keer van dit programma hebben gehoord. Hoewel ik zelf nooit een volledige aflevering heb gezien, was dit wel mijn beeld van Benidorm. Een overwegend grijs publiek, stuk voor stuk rijdend over de boulevard in hun scootmobiel. En warempel, dat is dus ook gewoon het straatbeeld van Benidorm!

We waren amper op de boulevard aangekomen, of de eerste scootmobiels kwamen ons al tegemoet tijden. Niet veel later zagen we zelfs tandems van scootmobiels waarop opa en oma gezellig achter elkaar over de boulevard tuften. Op zich natuurlijk een ideaal vervoermiddel voor als je minder goed ter been bent. Op die manier kun je tenslotte nog een afstand overbruggen en kom je verder dan je hotelcomplex. Niks mis mee, maar hou er alleen wel rekening mee dat niet elke bestuurder rekening met jou als voetganger houdt.

Volop terrasjes en vertier

Benidorm terrasjes

Natuurlijk was het begin maart nog niet super druk in Benidorm, maar wel een stuk drukker dan in de andere plaatsen waar we in die week zijn geweest. Vooral op de boulevard was het gezellig druk en waren ook alle terrasjes en restaurants open. De meesten zaten trouwens ook gezellig vol.

Niet alleen is er dus volop keuze, maar ook kun je het treffen dat er live muziek is of dat de radio bij menig terras wat harder wordt gezet. Het was in ieder geval regelmatig een kakofonie van geluiden door elkaar heen. Best leuk om mee te maken, hoewel zoiets voor ons echt geen dagelijkse kost hoeft te zijn.

Het oude centrum van Benidorm

Benidorm Costa Blanca Spanje

Ik denk dat veel mensen niet verder zullen komen dan de boulevard, maar het oude centrum van Benidorm is absoluut de moeite waard. Het ligt pal achter de boulevard en is vrij compact. Een wirwar van steegjes en pleintjes met opnieuw de nodige terrasjes. Persoonlijk vond ik dit gedeelte een stuk mooier dan de boulevard, maar dat zal ongetwijfeld ook te maken hebben gehad met de rust die er heerste.

De skyline van Benidorm

Benidorm skylune
@Pixabay

Vanuit de auto hadden we de wolkenkrabbers al diverse keren gezien. Benidorm wordt dan ook weleens het Dubai van de Mediterranen. genoemd en dat is ook niet zo gek natuurlijk. De stad telt maar liefst ruim 300 wolkenkrabbers! Sommige zo lelijk als ik weet niet wat , sommigen best mooi. Ik kan me wel voorstellen dat als je in één van deze hotels verblijft dat je dan zeker een mooi uitzicht hebt.

Het uitkijkpunt Mirador del Castillo

Mirador del Castillo Benidorm

Benidorm strand Costa Blanca

Wat je zeker even moet doen, is vanuit het oude centrum naar het uitkijkpunt Mirador del Castillo lopen. Eenmaal hier aangekomen vind je een prachtig platform waar ooit het kasteel heeft gestaan. Tegenwoordig is het vooral in trek als het mooiste uitzichtpunt op Benidorm.

Niet alleen heb je hier een mooi uitzicht op de haven van Benidorm, maar ook op de boulevard met de diverse wolkenkrabbers. Wij hebben in ieder geval genoten van dit uitzicht. Lang zijn we er echter niet gebleven, want het waaide die dag behoorlijk waardoor we bijna omver werden geblazen.

Benidorm is best een aanrader

Alle clichés over Benidorm zijn simpelweg waar. Veel oudere mensen, lading scootmobielen, terrasjes en friet van Piet en Manneke Pis tentjes. Het is voor mij geen plek waar ik langer dan een dag hoef te zijn. Daarvoor is het mij veel te massaal, teveel hoogbouw en te weinig sfeer.

Toch raad ik je aan om Benidorm te bezoeken als je vakantie viert aan de Costa Blanca. Al was het alleen al om te genieten van het uitzicht vanaf het Mirador del Castillo, want zeg nu zelf, dat is toch best mooi om te zien? Daarnaast zorgt Benidorm gewoon voor een paar uur vertier zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Gewoon neerploffen op een bankje of op een terrasje en mensen kijken. Wedden dat je je dan prima vermaakt? Wij in ieder geval wel!

Is Benidorm iets voor jou?

18 comments

 1. rachel

  het zou zeker wat voor mij zijn 😀 kennissen van ons hebben een appartement daar dus zou het best wel een keer gaan doen

  Beantwoorden

 2. Henk

  Zoals bij alle toeristische hotspots; als je een paar straten doorloopt is er van alles te zien, en dat is aan de mooie foto’s te zien ook in Benidorm zeker het geval. maar of er dit jaar veel toeristen naar Benidorm kunnen gaan betwijfel ik; zal in het meest gunstige geval alleen om Spanjaarden gaan.

  Beantwoorden

 3. Kimberly

  Wat een leuke plek zeg. Ik denk dat ik het voorlopig nog even oversla, maar wie weet in de toekomst!

  Beantwoorden

 4. Jasmina

  Super leuke tips,benidorm stond nog niet op mijn lijstje..maar ik ga het als de corona crisis voorbij is,zekeroverwegen

  Beantwoorden

 5. Felice Veenman

  zou het wat voor mij zijn?? Nee, echt niet….Te vol, te druk, te toeristisch. dat is allemaal niet zeg maar, mijn ding

  Beantwoorden

  1. Alexandra

   Ik wil het wel een keer zien. Of ik daarna nog terug ga? Hangt een beetje af van de drukte. Zal m dit jaar wel niet worden. Maar Andalusie is een favoriete plek van mij.

   Beantwoorden

 6. Lodi

  Ik ben er een keer geweest, het was de laatste vakantie samen met mijn zus voor ze emigreerde en we hadden twee weken in Spanje. Een dag gingen we naar Benidorm, Ik dacht er over als het is voor de oudere mens, maar ik heb genoten, rondgelopen, heerlijk gegeten. Ik vond het erg leuk. Gewoon zo voor een dagje.

  Beantwoorden

 7. Nicole Orriëns

  Het lijkt me een mooie plek als ik de foto’s zo eens bekijk. Maar ik denk dat ik het te druk zou vinden.

  Beantwoorden

 8. Gea

  Ik hoor altijd veel goeds over deze plek inderdaad! Ik zou er graag nog eens heen willen

  Beantwoorden

 9. Marijke

  Benidorm is denk ik niet echt mijn place to be. Maar als we er ooit in de buurt zijn, gaan we natuurlijk, net als jullie hebben gedaan toch even kijken. Je moet het toch met eigen ogen gezien hebben…..

  Beantwoorden

 10. Anette

  Nope, dat soort plekken sla ik graag over. Heeft in mijn optiek niks met het authentieke Spanje te maken plus ik zou me kapot ergeren aan al die lallende Engelsen ?

  Beantwoorden

 11. Dhini

  Wat mooi en zonnig plek om op vakantie te gaan. Het denk aan Mallorca die straat

  Beantwoorden

 12. Tessa

  Het oude stadscentrum ziet er prachtig uit

  Beantwoorden

 13. Cynthia

  Ik ben nog nooit in Benidorm geweest. Ik heb altijd het beeld dat het erg toeristisch is. Maar het uitkijkpunt ziet er echt beeldschoon uit!

  Beantwoorden

 14. Dhini

  Leuk om te weten. Heel mooi daar. Dat zou ik daar op vakantie te gaan

  Beantwoorden

 15. Rory

  Hahaha, wat een grappige foto! En ja, ik zou het heel leuk vinden om eens die kant op te gaan. Toen we in Andalusië waren (alweer jaren geleden voor een fly-drive) deden we Nerja aan, Benalmedena (of zoiets) en een andere heel bekende plaats. En het was zó leuk. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat om wat je er zelf van maakt. Ooit, toen ik 17 was, ging ik naar die andere ontzettend bekende badplaats. Wat was het nu ook alweer? O ja! Lloret de Mar! Met de bus. Meer dan 24 uur rijden…

  Beantwoorden

 16. Skyblog

  Ja echt voor ons ding in Benidorm . Het is daar veel bejaarden om te zien. Wij zijn ook keer geweest. Weer heel lang geleden. Benidorm is daar heel gezellig om te wandelen. Daar is altijd wel te doen. Zelf in de buurt verderop heb je dolfinarium. Echt heel mooi om te daar te wandelen. Leuk om te weer te weten. Ik vind heel gezellig daar. Lekker eten. Ik ben geen strand mens. Ik ben gek op om te struinen. Leuke foto’s geworden. De laatste foto is grappig om te zien.

  Beantwoorden

 17. Marcella Molenaar

  Wauw, het uitkijkpunt Mirador del Castillo is echt tof! Ik zou best een terrasje willen pakken in Benidorm, en dan naar die uitzichtpunten natuurlijk!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.