Landgoed Fraeylemaborg

At the Moment #52: wandelen, fietsen & autorijden

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Doordat het gros van mijn collega’s geniet van hun welverdiende vakantie bewaak ik samen met nog 2 collega’s het front. En ja, dat betekent vooral bikkelen en puinruimen. En met puinruimen bedoel ik dan dat we simpelweg niet alles kunnen doen en vaak genoodzaakt zijn tot de spoed dingen. Vooralsnog lukt dat, maar man, wat zou ik blij zijn als deze week voorbij is en er weer een aantal terugkeren van hun vakantie!

Over vakantie gesproken: over pak ém beet drie weken ben ik zelf weer aan de beurt. Ondertussen hebben we wat geboekt en gaan we dus opnieuw in eigen land op vakantie. Dit keer is de keuze gevallen op Zeeland en dat betekent dat ik mij een beetje in Zeeland aan het verdiepen ben. Als jullie nog tips hebben dan hoor ik het graag!

Waar geniet ik van?

Vooral van de zon als deze zich laat zien. Helaas is het deze zomer nogal wisselvallig, maar goed, een hittegolf is ook niet aan mij besteed.

Nieuw-Statenzijl Oldambt

Verder vind ik het vooral erg fijn dat er weer wat meer mogelijk is en dat afspreken met vrienden ook weer enigszins normaal kan. Zo maakte ik met vriendinnetje T. een autopuzzeltocht door het Oldambt, een gebied waar ik vaak genoeg door heen ben gereden, maar nu toch met heel andere ogen heb gezien. Echt een aanrader om te doen, niet alleen in een onbekende regio, maar ook zeker in je eigen regio.

Adventure Lab Slochteren

Ook ging ik weer met vriendinnetje M. op pad voor een Adventure Lab. Dit keer op landgoed Fraeylemaborg in Slochteren waar ik al vaak genoeg een rondje heb gewandeld. Dit keer stond het in het teken van het vinden van vijf caches waar we vervolgens dan een vraag moesten beantwoorden. Gelukkig voor ons hadden we ze alle vijf goed, dus weer vijf caches in the pocket!

Rondje Zuidlaardermeer augustus

Normaal ga ik liever wandelen, maar deze maand ging ik zowaar twee keer op de fiets. De eerste keer in mijn uppie door de Kropswolderbuitenpolder, vlak bij onze camping (10 km), en de tweede keer fietste ik samen met René Het Rondje Zuidlaardermeer, ook vlak bij onze camping (20 km). Zeker die laatste fietsroute kan ik je aanraden, want je fietst door mooie dorpjes als Midlaren en Noordlaren met onder meer de uitkijktoren in de Oostpolder.

Waar kijk ik naar uit?

Niet direct iets op de korte termijn eigenlijk, maar wel naar het tweede deel van het Formule 1 seizoen. Kan Max Verstappen zijn pechreeks doorbreken en winnen op Spa en Zandvoort? Fingers cross! Zo jammer dat we er opnieuw niet bij zullen zijn in Spa, maar hoewel de race met publiek mag, vinden wij het niet zo’n fijn idee om met zoveel mensen op zo’n circuit rond te banjeren (iets met corona…).

En ja, zo langzamerhand begin ik ook wel een beetje af te tellen naar mijn vakantie in september. Even helemaal niks, geen gezeur, geen gedoe, gewoon even uitwaaien in Zeeland!

Hoe gaat het met jou?

12 comments

 1. Anette

  Net als jij kan ik ook ontzettend genieten van de zon en ook voor mij hoeft het niet warmer dan 30 graden te worden hoor:-)
  Ook wij hebben nog een uitstap naar Zeeland op de agenda staan en we kijken er erg naar uit ?
  Laten we t hopen voor onze Max dat ie het Hamilton het nakijken geeft!

  Beantwoorden

 2. Deborah

  He wat grappig zo’n Adventure Lab. Zo maak je niet “zomaar” doelloos een wandeling maar ben je ook nog met iets bezig. Dat lijkt mij ook wel leuk om te doen. Of is dit net zoiets als geo cachen?
  Edit: even opgezocht en idd net zoiets. Daar ga ik mij ook eens in verdiepen!

  Beantwoorden

 3. Gabrielle

  Dit jaar geen vakantie, we hebben flink geïnvesteerd in ons interieur, maar dan genieten we dan ook weer van net als wandelen en fietsen. Ik fiets liever, dat gaat mij makkelijker af, maar als ik het wel zou kunnen … dan wandelde ik langs het strand!

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  dit jaar drie kleine vakanties van steeds 5 dagen en dat is best leuk om te doen

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Leuk dat jullie volgende maand naar Zeeland gaan. Hopelijk is het weer dan iets minder wisselvallig!

  Beantwoorden

 6. Saskia

  Ja de zon.. Ik heb ook zeker genoten van de dagen ZONDER regen. Alleen, maar ook zeker samen met Noa. Leuk dat jullie naar Zeeland gaan… Ben benieuwd naar je avonturen en vooral de foto’s!

  Beantwoorden

 7. Caroline

  Ik heb genoten van je mooie wandelverslag met prachtige foto’s.

  Beantwoorden

 8. Jouvence

  Wat een fijne foto’s! Mijn partner heeft nu vakantie, dus lekker dingen bezoeken/bezichtigen en hopen dat de zomer zich nog laat zien.

  Beantwoorden

 9. Tania

  Wat een prachtige foto’s weer. ik vind het ook heerlijk om te gaan wandelen

  Beantwoorden

 10. Melanie Hoogvliet

  Ja volgend weekend is het zo ver dan gaan we eindelijk weer race! Ik heb hier echt super veel zin in. Mijn vriend gaat zaterdag een dagje na Spa samen met zijn oom om de kwali te kijken. Zondags kijkt die liever op de tv omdat je dan veel meer van de race ziet.

  Beantwoorden

 11. Mandy

  Wat een leuke fotos! Jij doet echt altijd leuke dingen he ❤️ Die auto puzzeltocht wil ik ook graag nog eens gaan doen

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Ik probeer er idd zo veel mogelijk op uit te trekken.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.