Zeeland Nederland

We doen het weer: vakantie in Nederland!

Wie mij had verteld dat ik op vakantie zou gaan in eigen land, had ik voor gek verklaard. Laat staan dat het ook nog eens twee keer in één jaar zou gaan gebeuren. En ja, toch is dat de waarheid! Nadat we in juni een weekje in Zuid-Limburg verbleven en de stille hoop hadden dat we in september naar het buitenland konden, wordt het ook in september weer Nederland. Benieuwd waarom we toch kiezen voor Nederland én niet bijvoorbeeld voor Duitsland, Frankrijk, België of Oostenrijk? Ik vertel het je allemaal!

Waarom Nederland en niet het buitenland?

Hoe heilig mijn vakantie ook voor mij is, het moet niet ten koste van alles gaan. Is er niet voldoende geld, dan houdt het op. Is het om gezondheidsredenen niet mogelijk, dan houdt het op. Dat waren eigenlijk altijd mijn twee redenen om eventueel een vakantie niet te boeken of te wachten tot het eventueel wel zou kunnen.

Sinds vorig jaar is daar ineens corona bijgekomen. Nu wil ik echt niet direct roepen dat het onverantwoord is om naar het buitenland te gaan, maar het betekent wel dat zorgeloos op reis gaan, ineens heel anders is geworden. Sterker nog, je moet tegenwoordig zowat een complete studie van je potentiële vakantiebestemming maken. Plus dat je er ook nog eens rekening mee moet houden dat de kleurcode van je vakantieland kan veranderen. Of zoals nu dat Nederland gezien wordt als een hoog risico gebied waardoor er ineens restricties kunnen zijn.

En juist dat gegeven weerhoudt mij ervan om naar het buitenland te gaan. Vakantie betekent voor mij namelijk ook zorgeloos genieten, ontspannen in een mooie omgeving en niet steeds het nieuws te moeten volgen over de laatste stand van zaken met betrekking tot kleurcodes en restricties. Ook het idee dat je misschien continu moet testen om iets te kunnen doen, staat mij enorm tegen.

Dus ja, dan valt het buitenland helaas af.

Opnieuw op vakantie in Nederland, maar waar?

Valkenburg vakantie juni

Nadat we in juni in Zuid-Limburg waren geweest, was het opnieuw zoeken naar een regio in eigen land. Ook deze keer waren we daar vrij snel uit, want na Limburg kwam altijd Zeeland als we het over een vakantie in Nederland hadden. Nooit gedacht dat we deze bestemmingen gewoon in één jaar tijd kunnen afvinken…

Maar goed, net als bij mijn zoektocht naar een leuk geprijsde accommodatie in Zuid-Limburg, was het ook lastig om iets te vinden in Zeeland. Uiteindelijk bleek het opschuiven van onze vakantie de oplossing te zijn. Leuke bijkomstigheid daarbij is ook nog eens dat onze Brabantse vrienden dan tegelijk met ons een paar dagen in Zeeland zijn. Zij in Veere en wij in Wemeldinge, dat wordt ongetwijfeld een date!

Zeeland dus, maar wat willen we dan gaan doen?

Zeeland Nederland
@Pixabay
Zeeland Nederland
@Pixabay
Middelburg Zeeland
@Pixabay

Heel eerlijk? Ik heb bij Zeeland vooral het idee dat er veel leuke plaatsen zijn zoals bijvoorbeeld Middelburg, Domburg, Goes, Veere en het bekende Zoutelande, maar verder? Oh ja, stranden en de Deltawerken, maar wat we nog meer zouden kunnen gaan doen?

Ik heb werkelijk waar geen idee, oh ja, mosselen eten natuurlijk! Dat kan nog net in september dus dat gaan we zeker doen. Voor de rest moeten we ons echt nog in onze bestemming gaan verdiepen. Ik weet inmiddels wel dat Wemeldinge in de regio Zuid-Beveland ligt, uitgerekend het minst toeristische deel van Zeeland volgens internet, maar je schijnt er wel mooi te kunnen fietsen en wandelen, dus dat willen we ook zeker gaan doen. Voor de rest nog geen enkel idee, dus mocht je nog tips hebben, dan hoor ik het graag!

En jij? Wel of niet op vakantie en zo ja, waar?

9 comments

 1. Koen

  Vergeet in je lijstje niet ook Vlissingen en Zierikzee te vermelden en te bezoeken. Groetjes uit … Duitsland (Kreis Ansbach, Bayern)

  Beantwoorden

 2. lindaschrijfthetop

  Wij verblijven ook in Nederland, onder andere in de Achterhoek. Ik ben blij dat we niks in het buitenland hebben geboekt.

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Wat corona al niet kan bewerkstelligen : )
  Leuk dat je in Nederland op vakantie gaat. Het is hier prachtig vind ik zelf altijd.

  Beantwoorden

 4. Rory

  Zeeland is zooooo mooi! Vóór corona hadden we dat al eens ontdekt. Ik ga ook liever niet naar het buitenland nu hoor. Mij krijg je geen vliegtuig in. Ik vind dat met dit virus te spannend (maar dat ben ik). En inderdaad, al die restricties, PCR-testen en meer zorgen voor meer onrust en stress. En dat is nu net niet waar het bij een vakantie om gaat. Toegegeven, ik zou zo graag weer naar Indonesië gaan (cultuur, eten, mijn verre familie), maar ik vind het te riskant. Zeker met dat Nederland nu bijna overal (donker)rood kleurt. Dat gezegd hebbende geniet ik enorm van de vakantie in eigen land.

  Beantwoorden

 5. Irene

  Ik kan het me heel goed voorstellen! Ook ik ben ontzettend van het reizen, maar wat je zegt, wel graag zorgeloos. Vorig jaar bracht onze vakantie naar Griekenland vooraf zoveel stress met zich mee (denk aan: last minute PCR tests, reisorganisatie die nog niet wist hoe het werkte + testlocatie die ook nog van toeten nog blazen wist, want ja, allemaal nog nieuw destijds), dat ik pas opgelucht adem kon halen toen we daar eindelijk met onze voeten op het strand stonden. Nu heb ik ervoor gekozen om gewoon met kids af te reizen naar…. Groningen! Veel plezier in Zeeland. 😉

  Beantwoorden

 6. Tessa

  Er is zoveel moois te zien in Nederland. Ik hoop in oktober naar London of Dublin te gaan mist het verantwoord is

  Beantwoorden

 7. Anette

  Nou meid, je noemde al een paar leuke steden, het strand, wandelen (Oranjezon en de Manteling schijnen mooie gebieden te zijn) maar wat dacht je van het water op? Foodtour en beachbars testen ?☀️
  En hoe leuk dat we er uiteindelijk in dezelfde periode zijn! Dat wordt zeker een date:-) Zin in!

  Beantwoorden

 8. Manon

  Veel plezief! Sowieso een dagje met vrienden wat doen en lekker veel wandelen op het strand. Jullie komen die dagen wel door.

  Beantwoorden

 9. Jouvence

  Wij blijven dit jaar lekker thuis en gaan wat dagjes eropuit. Vind het teveel gedoe en gestress nu met al die C regels.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.