Roegwold Kronkelpad moment

At the Moment #37: Nieuwe vakantieplannen, wandelingen & Clooney

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Tja, overbodig te zeggen waarschijnlijk, maar vooral met werk. Nadat we de drukke en hectische decembermaand hebben overleefd, zitten we nu in de drukte van januari en februari. De achterstanden zijn behoorlijk opgelopen, maar probeer ik door thuis te werken wat in te lopen. Dat lukt redelijk, maar gezien de voorraad voelt het soms net alsof je niks bent opgeschoten.

Verder heb ik de leesflow weer helemaal te pakken en ben ik inmiddels halverwege mijn tweede boek van 2020. Bij Hebban heb ik mijn doel voor dit jaar op 30 gesteld. Vorig jaar waren het er uiteindelijk 35, dus ik heb er wel vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Waar geniet ik van?

Eh, van de mooie luchten als ik ’s ochtends vroeg naar mijn werk ga. Van mijn vaas met tulpen en een mooie grote vaas met planten. Van het vooruitzicht dat de winter nog niet in aantocht is. Van de wandelingen die ik ook dit jaar al weer heb gemaakt. Weliswaar grotendeels in mijn eigen directe omgeving, maar toch, in het kader van Project Gezonder Leven ben ik het nieuwe jaar in ieder geval goed gestart.

Heemtuin Muntendam moment

Zo maakte ik met mijn moeder alweer een rondje door De Heemtuin in Muntendam. Toch wel mijn favoriete natuurgebied hoor, iedere keer weer ontdek ik weer nieuwe plekjes. Hoewel… afgelopen zaterdag was mijn voorstel om een andere route te nemen, niet zo’n goed idee. Het was nogal drassig in dat gebied en dat betekende dat we nogal moesten oppassen om niet onderuit te gaan.

Roegwold Schildwolde moment

Met René wandelde ik laatst in het natuurgebied ’t Roegwold. Doordat het nogal fris was, hebben we slechts de korte route gelopen over het Kronkelpad. In ieder geval een gebied waar ik zeker nog een keertje naar terug wil als het zonnetje schijnt.

Waar geniet ik absoluut niet van?

Tja, ik wen er gewoon niet aan dat als de wekker gaat om 06.30 uur dat het dan nog zo ontzettend donker is. Normaal ben ik altijd voor de wekker aan wakker, maar in de winter schrik ik elke dag weer als dat ding af gaat.

Waar ik ook niet van geniet, is de stilte in huis nu onze Clooney er niet meer is. Op oudjaarsdag belanden we voor de tweede keer binnen een maand bij de dierenarts met onze kat en was het helaas al vrij snel duidelijk dat we nog maar één optie hadden. We hebben haar dan ook laten inslapen om haar verder lijden te besparen. Die beslissing voelt goed, maar boy, wat mis je zo’n beest dan. Na 17,5 jaar samen voelt het wel heel erg leeg aan, maar dat is voor ons geen reden om direct een andere kat uit het asiel te gaan halen. Eerst maar eens kijken hoe ons dit gaat bevallen.

Waar kijk ik naar uit?

Emshotel Delfzijl
@De Leukste Deal

Nou, er staan inmiddels al een paar leuke dates gepland. Zo ga ik met vriendinnetje A. shoppen, kletsen en lunchen in Zwolle en met vriendinnetje T. ga ik gezellig high tea-en bij Het Emshotel in Delfzijl. En ja, een nieuw jaar betekent ook dat we weer volop nieuwe vakantieplannen hebben.

Zo willen we dolgraag weer in maart een weekje zon pakken en zijn we ons dus een beetje aan het oriënteren op waar we dan naar toe zouden willen. Vorige week deelde ik al de potentiële bestemmingen met jullie, maar inmiddels zijn we er wel over uit dat we naar de Costa Blanca willen. Alleen het idee dat we straks een weekje in de zon zitten, zorgt al voor een enorme smile. Kortom, genoeg om naar uit te kijken!

Waar kijk jij naar uit?

14 comments

 1. Sanne

  Mooie plannen. Volgens mij woon je bij een prachtige omgeving. Zelf hoop ik dat mijn voet snel genezen is. dat is al wat ik wil.

  Beantwoorden

 2. lodi

  Wat verdrietig dat jullie jullie kat hebben moeten inlaten slapen. En dat het nog zo donker is in de ochtend vin dik ook lastig. De weken lopen weer even normaal hier, ook wel lekker, jongens weer naar school en ik druk met werken. Op het moment nog even niets waar ik naar uit kijk, alhoewel, het weekend 🙂

  Beantwoorden

 3. Patricia

  Wat naar dat jullie de kat moesten laten inslapen. Dat zijn helaas geen leuke dingen. Gelukkig heb je ook wat dingen om naar uit te kijken. Veel plezier met het shoppen in Zwolle. ?

  Beantwoorden

 4. rachel

  ojee wat sneu van jullie kat 🙁 dat blijven hele vervelende dingen.
  je hebt wel mooie dingen om naar uit te kijken 😉

  Beantwoorden

 5. Cynthia

  Ik kijk erg uit naar onze vakantie aan het eind van deze maand. Even bijkomen van alle drukte en emoties. Even niets moeten… Heerlijk!

  Beantwoorden

 6. Skyblog

  Vroeg op pad gaan is zeker vroeg om te gaan. Het is zo donker. Maar deze natuur is wel te beleven. Wat is daar heel mooi om te wandelen. Bankje zeker pretje om te zitten genieten van uitzicht. Zo mooi. Mooie foto’s.

  Beantwoorden

 7. Saskia

  Mooie plannen en zeker wat fijne genietmomentjes hier neergezet. Waar ik naar uit kijk? Op dit moment Vrijdag, erg drukke en hectische week dus ben een beetje op en heb dan weekend. Een weekend met helemaal NIETS op de planning. Heerlijk!

  Beantwoorden

 8. Victor

  Mooie omgeving zeg!

  En sneu van de kat..

  Beantwoorden

 9. Alexandra

  Tja werken, het blijft nodig hè. Mijn kat Lizzy is 12.5 jaar. Ik hoop dat ze minstens net zo oid wordt als die van jullie. Ik kan me de leegte heel goed voorstellen. Het gemis trouwens ook. Maar begrijp de keuze en zou dat zelf ook hebben gedaan. Op zoek naar de zon is natuurlijk nooit verkeerd, want die donkere ochtenden went nooit.

  Beantwoorden

 10. Mandy

  Wat zielig van je kat.. nooit leuk, die dingen grijpen je zo naar je hart! Je hebt leuke dingen om naar uit te kijken! Ik kijk uit naar het bezoekje aan DAF, en een voetbal wedstrijd waar ik met mijn vader heen ga. Verder zie ik het wel! 🙂

  Beantwoorden

 11. Maaike

  Wat sneu voor jullie kat maar gelukkig heb je ook weer dingen om naar uit te kijken. Ik kijk uit naar mijn tripje Lissabon samen met mijn zoon.

  Beantwoorden

 12. Anette

  Jaaaa! Ons dagje Zwolle was weer geslaagd ? En naast het shoppen en de lunch hebben we ook genoeg gewandeld dus ✔️ onze dag afgesloten met een groene, gezonde smoothie dus s’avonds voldaan op de bank:-)
  En wat een heerlijk vooruitzicht om in maart naar Spanje te gaan, lekker genieten want dat heb je verdiend ? Mensen onderschatten een winterdip weleens, maar die weten eigenlijk niet wat het inhoud dus chapeau dat je dit zo goed aanpakt meis!

  Beantwoorden

 13. Caroline

  Wat verdrietig dat Clooney er niet meer is. Kan me de leegte of stilte in huis goed voorstellen. Ik kijk uit naar het aanbreken van de lente, dat het niet meer zo lang donker is.

  Beantwoorden

 14. Anita

  Wat verdrietig dat jullie je kat hebben in moeten laten slapen 🙁 Dat zijn geen leuke dingen. Maar wel heerlijk dat jullie waarschijnlijk naar de Costa Blanca gaan. Zelf ga ik over twee weken naar Valencia…daar kijk ik heel erg naar uit. Ik kan wel wat vitamine D gebruiken 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.