De Heemtuin herfst

At the Moment #36: Herfstwandelingen & leuke dates

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

De vrije dagen zijn inmiddels op en dat betekent dat we alleen in de weekenden nog iets leuks kunnen gaan doen. Voor de rest bestaat het vanaf nu grotendeels uit werken, althans wat doordeweeks betreft. En ja, laat dit ook nog eens de drukste tijd van het jaar zijn op kantoor, dus jullie begrijpen dat mijn doordeweekse dagen absoluut goed zijn gevuld.

Des te belangrijker is het voor mij om er op mijn parttime dagen of in het weekend lekker op uit te trekken. Juist in de herfst vind ik het heerlijk om naar het bos te gaan en te genieten van de prachtige herfstkleuren. Zo was ik onlangs bij Landgoed Fraeylemaborg waar we maximaal genoten van de herfst!

Waar geniet ik van?

Het Overbos Slochteren

Zoals gezegd geniet ik enorm van die prachtige herfstkleuren. Nu het paddenstoelenseizoen er grotendeels op zit, ga ik juist graag naar het bos vanwege die mooie kleuren en de gevallen bladeren. Helaas werkte het weer niet altijd even mee deze herfst, maar tussen de buien door probeerde ik er zoveel mogelijk van te genieten.

De Heemtuin herfst

Zo gingen we dus onder meer naar Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren voor ons gebruikelijk rondje door het bos, maar gingen we ook weer op ontdekking in mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin in Muntendam. Afgelopen weekend ging ik nog samen met mams erop uit in natuurgebied Appelbergen in Glimmen. Een totaal onbekend natuurgebied, maar wel eentje waar we geheid vaker gaan wandelen! Daarnaast ging ik samen met René naar Museum Havezate Mensinge in Roden waar we niet alleen alles te weten kwamen over de bewoners en hun leven in deze bijzonder havezate, maar ook genoten van het werk van de Groningse schilder Henk Helmantel.

Museum Havezate Mensinge Roden

Verder geniet ik elke ochtend van de mooiste zonsopkomsten als ik naar mijn werk rij. Zo jammer dat ik dan niet even mijn auto aan de kant kan zetten om er een foto van te maken! Ook is dit weer het seizoen van de stamppotten, ook altijd fijn om thuis te komen en dan te kunnen aanschuiven voor een heerlijke stamppot zuurkool! Ook zit ik nu elke avond weer gezellig onder mijn deken op de bank, cappuccino binnen handbereik en vaak lekker lezend. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik dan na een tijdje wel in slaap val op de bank…

Waar kijk ik naar uit?

Nou, heel eerlijk? Ik heb vooral zin in vanavond, want dan staat er weer een date met vriendinnetje T. gepland. Deze keer gaan we weer lekker eten en relaxen in Bad Nieuweschans, een goed begin van het weekend dus! Verder staat er morgen een date gepland met onze Brabantse vrienden en hebben zij een verrassing voor ons in petto. Heel benieuwd natuurlijk wat dit mag zijn.

Verder ga ik volgende week met mijn moeder een dagje op pad en wel naar de Margriet Winter Fair. Lang geleden dat we met de trein op pad zijn geweest, maar in ieder geval wel lekker relax. Kortom, november is best een gezellige maand!

Wat staat er op jouw planning deze maand?

14 comments

 1. lodi

  Ik vind de herfstkleuren ook zo mooi, ik ga nu graag het bos in. Leuke plannen heb je voor het weekend! Ik vind de maand november en december zo in aanloop naar de Sint en kerst altijd een erge leuke, maar wel drukke tijd. Toch probeer ik zoveel mogelijk te plannen, zodat ik er ook echt van kan genieten.

  Beantwoorden

 2. Alexandra

  Wat een prachtige omgeving heb je daar toch. Mooie plekken om te wandelen.

  Beantwoorden

 3. Tine

  Wow wat is het mooi daar! Dat ga ik onthouden voor als we nog eens op wandelweekend gaan. Wie weet volgend jaar in de herfst dan wel…

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Hoe komt het dat het juist deze weken zo druk is op je kantoor? Wat voor werk doe je?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik werk op een assurantiekantoor en dit zijn dan de drukste maanden omdat alles geregeld moet worden voor de prolongatie van januari, lees verhogingen

   Beantwoorden

 5. Ilona Wielinga

  Altijd heerlijk, wandelingen in de herfst. En leuk ook al die ‘dates’, geniet er van!

  Beantwoorden

 6. Georgina Lifestyle

  Herkenbaar. Als je fulltime werkt, dan wil je de vrije tijd die je hebt nuttig doorbrengen, althans, je wil leuke dingen doen.
  Leuke foto’s en leuke plannen! Veel plezier vanavond!

  Beantwoorden

 7. Anette

  Wij gaan met vrienden uit het noorden naar Prison Island en daarna lekker uit eten ?
  Verder is vriendlief deze maand jarig en gaan we verder met het afstylen van onze woonkamer die we grondig hebben aangepakt. En hopen dat de zon zich wat vaker laat zien zodat we lekker op pad kunnen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat wordt morgen dan een dagje brommen!

   Beantwoorden

 8. Helena

  Dank je wel weer voor je tips! Altijd zo leuk om te lezen en ik wens je heel veel plezier!

  Beantwoorden

 9. Gabrielle

  Ik vind het ook altijd heerlijk om met vriendinnen te daten, lekker koffie of thee te drinken en bijkletsen.

  Beantwoorden

 10. Custodia Chineva

  Daten met vriendinnen is toch een van leuks te ding die je kan doen, met elkaar kletsen en shoppen wat gaan drinken lijkt me ook wel leuk xxx

  Beantwoorden

 11. Skyblog

  Mooie herfstwandeling heb je gemaakt. Wat is daar mooie omgeving te bekennen. Je ziet overal kleuren van bladderen veranderen. Zo mooi gezicht. Mooie foto’s. Bij ons in de straat liggen overal bladderen op de grond. Bij ons regent veel. Gaat zo op grond vallen.

  Beantwoorden

 12. Amy

  Bij ons op kantoor zitten we ook volop in de drukke weken van het jaar.. volgens mij is dat op heel veel plekken wel zo. Wel fijn dat je tussendoor nog wat vrije momenten kunt pakken! Ik ga ook het liefst even de natuur in om te ontspannen. Je hebt mooie herfstfoto’s gemaakt!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.