Formule 1 België reisjaar 2019

At the Moment #34: Ardennen, Formule 1 & Duitsland

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Volgens mijn collega’s vooral met vakantie vieren en ik kan ze daarin niet helemaal ongelijk geven. Net terug van een top weekje in de Ardennen of ik bevind me alweer buiten onze landsgrenzen. Samen met mijn ouders en vriend zit ik namelijk momenteel in de Saksische Schweiz waar we genieten van onze laatste vakantie van dit jaar.

Tussen beide vakanties door heb ik het vooral heel erg druk met mijn werk. Los van mijn gewone werk kwam er ook nog onverwachts een omvangrijk project op mijn bordje te liggen, dus de dagen vliegen voorbij. Op zich een goed teken natuurlijk, maar aan de andere kant loopt mijn hoofd soms over van alles wat nog moet gebeuren, zowel zakelijk gezien als privé.

Waar geniet ik van?

Nou, op dit moment dus vooral van hopelijk onze vakantie in de Saksische Schweiz. Ik schrijf inderdaad hopelijk, want deze blog schrijf ik in het voren en aangezien we inmiddels uit eigen ervaring weten hoe snel dingen kunnen veranderen, zeg ik hopelijk. Daarnaast kijk ik nog steeds met een enorme glimlach terug op ons weekje in de Ardennen. Wat is dat toch een fantastisch mooi gebied en wat geniet ik er iedere keer weer enorm van!

Ook genoot ik van de Formule 1 race in België en dit ondanks het vroege uitvallen van Verstappen. Ik blijf het gewoon leuk vinden om drie dagen (vrijdag t/m zondag) op het circuit rond te lopen en mij onder te dompelen in het Formule 1 geweld.

Dit jaar maakte ik ook weer tijd om een mooi heidegebied te ontdekken. Samen met mijn moeder ging ik naar het voor mij redelijk onbekende Balloërveld waar we enorm hebben genoten en zeker nog een keertje op ontdekking gaan.

Balloerveld Drenthe heidevelden

Waar kijk ik naar uit?

Stiekem kijk ik wel uit naar de herfst, weer ‘normale’ temperaturen en hopelijk nog een paar mooie weekenden om lekker de natuur in te gaan. Juist in de herfst vind ik de natuur op haar mooist en wat dat betreft heb ik dan ook enorm veel zin om een paar mooie wandelingen te gaan maken.

De Heemtuin Muntendam herfst

Zo staat er nog een lunch-wandelarrangement met mijn nichtje op de planning in de omgeving van Annen. Vaak door gereden, maar nog nooit gewandeld, dus ik ben benieuwd. En ja, natuurlijk wil ik deze herfst ook weer op paddenstoelenjacht. Daar hoef ik op zich niet echt ver voor te rijden, want in De Heemtuin, vlakbij mijn ouders, is het elk jaar wel raak en zie ik de mooiste exemplaren voorbij komen. Nu al zin in om met mijn camera op pad te gaan!

Hoe gaat het mijn Project Gezonder Leven?

Tijdens de vorige At the Moment deelde ik jullie al mee dat ik dacht de knop te hebben gevonden. Met name het eten van minder koolhydraten zorgde ervoor dat ik mij fitter voelde en ook resultaat zag op de weegschaal. Tijdens ons weekje Ardennen heb ik de teugels iets laten vieren, althans, ik at gewoon weer koolhydraten, maar door het vele bewegen ben ik gelukkig nietr aangekomen.

Inmiddels heb ik het ontbijt weer vervangen door Griekse yoghurt met blauwe bessen of frambozen en noten en maak ik voor de lunch weer geregeld een salade. Ik vrees alleen wel een beetje dat ons weekje Duitsland iets minder goed uit zal pakken. Natuurlijk zullen we ook daar wel aan de wandel gaan, maar die Duitse bakkerijtjes… kom daar maar eens langs zonder wat lekkers te nemen!

Bij welk nummer gaat de radio wat harder?

Heel eerlijk? Ik dacht serieus dat dit het nieuwste nummer van Adele was, maar dat is het dus niet. Ene Lauren Daigle zingt dit prachtige nummer.

Ik ben fan, jullie ook?

9 comments

 1. Melanie Hoogvliet

  Wat leuk dat je op spa was ! ik hou van de f1 maar niet zo van de drukte dus ik kijk lekker thuis op de bank. De sfeer op spa lijkt me echt super om een keer mee te maken . Mijn zwager gaat er elk jaar heen en ook niet alleen voor max. De mensen die eerder weg gaan omdat max uitvalt dat snap ik nooit zo goed.

  Beantwoorden

 2. lodi

  Ik hoop dat jullie nu lekker vakantie aan het vieren zijn. De formule 1 mee maken lijkt me wel heel erg gaaf hoor en ondanks dat Verstappen vroeg uitviel, is het natuurlijk een happening op zich. Ik ben ook minder koolhydraten gaan eten, begin net als jij in de ochtend met mijn griekse yoghurt en als lunch salades, ik voel me hier ook prima mee en laat het in het weekend ook een beetje los hoor.

  Beantwoorden

 3. Henk

  Dat van die Duitse bakkerijen is heel herkenbaar, voeg daar ook maar de Oostenrijkse en Zwitserse bakkers aan toe;-). Vind het heerlijk in de vakantie om elke ochtend verse broodjes bij de bakker te halen, maar verleidelijke daar is dat er naast de ‘gewone’ broodjes ook allerlei hele lekkere zoete broodjes etc liggen.

  Beantwoorden

 4. sandra

  Prachtig nummer! Vroeger gingen we jaarlijks naar het circuit van Zolder en dat was inderdaad erg leuk! Ik begrijp heel goed dat je enorm geniet van vakantie of gewoon een weekendje weg. Veel plezier nog!

  Beantwoorden

 5. Custodia Chineva

  Wat Fiin zeg, lijkt me heel gaaf om formule 1 te mogen maken. Ik hoop dat jullie nu rustig hebben en er ook van genieten.

  Beantwoorden

 6. Melissa

  Wauw, die foto van die paddenstoel! Wat een pracht ding! Het klinkt wel alsof je met fijne dingen bezig bent!

  Beantwoorden

 7. Eems

  Wat prachtig! Het klinkt allemaal super vrolijk en dat is heerlijk om te lezen!

  Beantwoorden

 8. Leen

  O my god ja, wat lijkt die stem op Adele! (Wort trouwens dringend tijd dat zij nog eens een album uitbrengt; het is te lang geleden.)

  Beantwoorden

  1. Leen

   Oké dat is echt geen dt-fout. Ik ben gewoon de ‘d’ vergeten 😀

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.