Festung Konigstein Duitsland roadtrip

Next: Op herhaling naar de Saksische Schweiz

Amper terug van een geweldig weekje in de Ardennen of we kunnen ons alweer gereed maken voor de volgende. Dit keer dus de Saksische Schweiz én samen met mijn ouders. Vorig jaar waren we er ook in september, maar moesten we op de derde dag halsoverkop terug vanwege privé-omstandigheden. Aangezien het absoluut een regio is die we graag willen ontdekken, stond dus al lange tijd vast dat we in het najaar opnieuw die kant op zouden gaan. Vandaag laat ik jullie dan ook alvast meegenieten van onze vakantievoorpret!

Waarom zo vlot na de Ardennen gepland?

Tja, de Formule 1 race in de Ardennen was later dan andere jaren én het werk van mijn vriend, zorgt ervoor dat deze twee vakanties inderdaad behoorlijk dicht op elkaar zitten. Zelf had ik er liever ook wat meer tijd tussen gehad. Deels vanwege de hectiek op mijn werk, maar ook om gewoon wat meer spreiding te hebben. Dat is nu dus bepaald niet het geval, maar dat neemt niet weg dat ik er ontzettend veel zin in heb!

Huisje, appartement of hotel?

vakantiewoning Weissig

Net als vorig jaar gaan we weer voor een appartement. Sterker nog, we hebben min of meer hetzelfde appartement geboekt. Vorig jaar zaten we echter op de begane grond, deze keer op de eerste verdieping. In beide gevallen gaat het om een appartement in een monumentale boerderij in Weissig. In dit gehucht zelf is verder niet zoveel te zien of te doen, maar de ligging ten opzichte van onze andere plannen is ideaal.

Wat hebben we al gezien in de Saksische Schweiz?

Festung Konigstein

Zoals gezegd waren we er vorig jaar welgeteld twee dagen. Op de eerste dag hebben we alleen de directe omgeving van ons huisje gezien en op de tweede dag hebben we in ieder geval gezien dat de Saksische Schweiz een prachtige regio is. We brachten namelijk een bezoek aan de grootste vesting van Europa, Köningstein: Een prachtige vesting die niet alleen zelf de moeite waard is, maar ook zeker vanwege het prachtige uitzicht op de Elbe.

Wat willen we dan gaan doen in de Saksische Schweiz?

Dresden Duitsland wereldsteden

 • een zekerheidje is in ieder geval een bezoek aan de stad Dresden. Deze stad is in de WOII volledig plat gebombardeerd, maar vervolgens weer in de oude stijl herbouwd. Natuurlijk kunnen we niet alles van deze stad in één dag bekijken, maar zeker de Altstad met de Frauenkirche willen we met eigen ogen gaan aanschouwen. In de komende dagen maar even op zoek naar een leuke stadswandeling waarbij we het gros van de bezienswaardigheden kunnen afstrepen!
Bastei
bron: Pixabay
 • nog een zekerheidje: genieten van het uitzicht vanaf de Bastei. Want zeg nu zelf, zoiets moois kun je toch niet laten lopen als je er hemelsbreed slechts tien kilometer van af zit?
 • op zoek naar verborgen pareltjes in de Saksische Schweiz. Grote steden zijn leuk, maar vaak ook behoorlijk druk. Veel leuker is het om rond te slenteren in de kleinere stadjes en daar lekker te genieten. Zo zitten we vlakbij Pirna, Bad Schandau en Stadt Wehlen. Daarnaast heeft Pirna ook nog een DDR-museum, wellicht is dat ook nog een optie.
 • ook een uitstapje naar Tsjechië is een optie, we zitten namelijk niet zo ver van de Tsjechische grens af en kunnen dit misschien wel combineren met een mooie autoroute met een aantal leuke stops onderweg.

Ongetwijfeld zullen we niet alles kunnen afstrepen en zullen er vast ook ineens dingen op ons pad komen waar we nu nog geen idee van hebben. Dat is juist ook het leuke aan vakantie, namelijk dat alles kan en dat je gewoon lekker per dag bekijkt waar je zin in hebt!

Al eens in de Saksische Schweiz geweest? Tips zijn welkom!

17 comments

 1. LINDA

  Nee nog nooit geweest maar het ziet er mooi uir

  Beantwoorden

 2. Sherana | Reisenergie.nl

  Wauw dat uitzicht vanaf de Bastei is echt ge-wel-dig!

  Beantwoorden

 3. Sherana | Reisenergie.nl

  Wow dat uitzicht vanaf de Bastei is echt ge-wel-dig!

  Beantwoorden

 4. Anette

  Ik ga je blogs hierover in de gaten houden want dit spreekt me ook wel aan! Voor ons onbekend maar daarom juist leuk om te gaan ontdekken. Aangezien we erachter zijn toch wel dezelfde smaak te hebben op vakantie gebied .. ? Hopelijk kunnen jullie deze keer wat langer genieten ?

  Beantwoorden

 5. Amy

  Ik ben zelf nog niet eerder in dit gebied geweest, dus eigenlijk ben ik vooral heel benieuwd naar als jouw ervaringen.. Dresden lijkt me een erg gezellige stad van wat ik ervan heb begrepen!

  Beantwoorden

 6. Yova

  Nog nooit geweest. Wat is daar heel mooi om te zien. Wat is daar mooie omgeving. Daar kom je zeker rust toe. Puur genieten. Mooie foto’s. PS: Bedankt voor lieve berichtje. Toch blijft het moeilijk voor ons drietjes. Blijft onrustig……. nog steeds zo.

  Beantwoorden

 7. rachel

  ben er ook nog nooit geweest maar het uitzicht is prachtig in ieder geval 😀

  Beantwoorden

 8. Nicole Orriëns

  Wat een prachtige locatie voor een appartement zeg. Dat lijkt me heel leuk om daar te verblijven.

  Beantwoorden

 9. Felice Veenman

  geweldig, even “wonen” in zo’n boerderij. Ik kies ook altijd voor een appartement, als ik tenminste niet met mijn tentje ga

  Beantwoorden

 10. Melissa

  Nooit geweest maar ziet er heel goed uit. Leuk ook dat je met je ouders gaat. Dat is voor mij heel lang geleden

  Beantwoorden

 11. An

  Nog nooit geweest. Ik heb al gehoord dat Dresden supermooi is. Wil er echt graag naartoe.

  Beantwoorden

 12. Malou

  Nooit geweest, maar het ziet er mooi uit!

  Beantwoorden

 13. Melissa

  Wauw wat een prachtige foto’s! Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me echt fantastisch!

  Beantwoorden

 14. Rory

  Wow, Dresden lijkt mij heel erg leuk. Sowieso trekt het mij heel erg om eens die kant op te gaan. Zeker ook met een kindje lijkt het mij heel gezellig en knus op de een of andere manier. Al vaak naar gekeken maar tot nu toe nog niet geboekt / gedaan. Misschien in het najaar?

  Beantwoorden

 15. Gea

  Het ziet er heel mooi uit. Wij kiezen vaak ook eerder voor een appartement.

  Beantwoorden

 16. Eems

  Zoals altijd vind ik de foto’s prachtig! En wat een mooi uitzicht zeg! Als er meer blogs over komen zal ik het goed in de gaten houden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.