De Heemtuin Muntendam herfst

Mijn plannen voor de herfst

Een nieuw seizoen én wat voor één. Waar ik vroeger echt de lol niet in zag van de herfst, ben ik dit seizoen door de jaren steeds meer gaan waarderen. Vooral de natuur vind ik in de herfst op haar mooist en daar wil ik dan ook zeker lekker van genieten in de komende weken. Wat dat betreft hoop ik echt dat we nog een paar mooie herfstdagen krijgen én dan bedoel ik niet met regen en storm, maar met een lekker zonnetje erbij!

Los van lekker de natuur in heb ik nog wel meer plannen voor de komende tijd. Hoogste tijd dus om ze met jullie te delen!

Fotoboek maken van onze vakantie in Kroatië

Krka Nationaal Park Kroatië

Inmiddels ligt het al een tijdje achter ons, maar het fotoboek van Kroatië moet nog steeds worden gemaakt. Echt een klusje voor de herfst als de dagen wat korter worden of als het weer in het weekend niet meewerkt. Hoe dan ook zal ik een hoop plezier beleven bij het maken van dit boek. Okay, het is even worstelen door al die mooie foto’s, maar aan de andere kant, zo’n fotoboek is natuurlijk een mooie herinnering aan een geweldige vakantie!

Paddenstoelen spotten

De Heemtuin Muntendam herfst

Zoals ik al zei vind ik de natuur in de herfst op haar mooist. Al die prachtige gekleurde bomen, ik kan daar echt enorm van genieten. Ook paddenstoelen, en dan vooral de rood met witte, laten mij smelten. Tot nu toe heb ik de laatste drie jaren steeds geluk gehad in het prachtige natuurgebied De Heemtuin. Ook dit jaar ga ik daar zeker een paar keer heen om pols hoogte te nemen en hopelijk weer een paar mooie foto’s te kunnen maken!

Project Vakantiehuis

vakantiehuisje

Dit jaar is veel van onze vrije tijd in Project Vakantiehuis gaan zitten. Dat betekent helaas niet dat het vakantiehuisje al helemaal klaar is. Wel zijn we al heel wat opgeschoten, maar willen we zeker voordat de winter invalt, het dak volledig afgewerkt hebben en datzelfde geldt ook voor de vloer.

Overige zaken zoals verven, het terras en de verdere inrichting zien we dan verder wel. Misschien ook wel een leuk klusje voor begin volgend jaar. Hoe dan ook, we hoeven ons zeker niet te vervelen!

Op ontdekking in de provincie Groningen

Nog steeds zijn er een hoop dingen in mijn eigen provincie waar ik nog nooit ben geweest of wat inmiddels al zo lang is geleden. Wat te denken van bijvoorbeeld de Hortus in Haren? Of anders het museum van Henk Helmantel, wat mij betreft een fantastische schilder.

Me time inplannen

Iedere keer neem ik mij weer voor om meer tijd voor mezelf in te plannen. Toch schiet dit er vaak bij in. Wat dat betreft lijkt de herfst mij echt een zeer geschikte periode om daar wat bewuster mee om te gaan. Juist omdat daarna de winter komt, voor mij elk jaar weer een enorm struikelblok. Misschien door in de herfst wat ‘beter’ voor mezelf te zorgen wordt het wat gemakkelijker om met de winter te dealen. Dus vaker offline, lekker lezen én vooral proberen zoveel mogelijk de ontspanning op te zoeken.

Wat zijn jouw plannen voor deze herfst?

11 comments

 1. lodi

  Ik ga de herfst ook steeds meer waarderen, de zomer blijft favoriet, maar de herfst met zijn kou, dekentje op de bank, kaarsjes aan en warme chocolade ga ik steeds meer waarderen. Ik heb hier eigenlijk geen grootse plannen deze herfst, alleen de volgende zomervakantie plannen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ook leuk om weer plannen te maken. Al enig idee?

   Beantwoorden

 2. Melissa

  Ik ga me deze herfst voorbereiden op de komst van m’n pup! Daarnaast lekker veel trainen met m’n huidige hondje op minder gevoelig worden voor prikkels en m’n huisje een grote schoonmaak geven (doe ik ieder seizoen)!

  Beantwoorden

 3. Riek Muijen

  Ben ook dol op de herfst en wat een leuke blog. Ben ook dol op fotograferen. Hopelijk dit weekend wat paddenstoelen kan spotten. En een herfst stuk kan maken. En was ook al bezig met de grote schoonmaak.

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  ik ben dol op de herfts, altijd geweest: al die kleuren, al dat woeste weer, heerlijk gewoon. Ik bedacht me net dat he ttijd werd het huis een herfst look te geven

  Beantwoorden

 5. Melanie Hoogvliet

  Wat een leuke plannen.
  Ik wil in de herfst graag
  – Mijn fotoalbums afmaken
  – De kozijnen en randen van de trap boven af schilderen
  – revalideren van mijn hand
  – In de tuin werken.

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Ik wil lekker veel lezen bij onze houtkachel! Daar heb ik zin in.

  Beantwoorden

 7. Melissa

  Hardloop trainingen doen in het bos want 3 Nov mijn eerste bosrun. En genieten van de prachtige gekleurde bladeren

  Beantwoorden

 8. MC Kleuver

  Leuke plannen en ik doe met je mee! Ik ga ook graag paddenstoelen spotten, een fotoboek maken van mijn vakantie en ik maak een start met mijn kerstgedichtenbundel. Ja!

  Beantwoorden

 9. Yova

  Je hebt zoveel plannen om te doen. Mooie vooruitzichten. Huisje moet nog nieuwe dakje erop. KOmt goed. Paddenstoelen ziet schitterend uit. Wel hele mooie zeg. Fijne dag.

  Beantwoorden

 10. Caroline

  Ik ben dol op de herfst, mijn favoriete seizoen. Heerlijke temperatuur en prachtige natuurtinten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.