Ameland waddeneiland Nederland

At the Moment #27: Paddenstoelen, Ameland & mini-vakantie

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar geniet ik van?

Nou, in de eerste plaats natuurlijk van het mooie weer! Kunnen jullie je nog herinneren dat we half oktober nog in t-shirt en korte broek naar buiten konden in Nederland? Ik in ieder geval niet. Meestal heb ik rond deze tijd de winterjas al aan. Nee, op deze manier vind ik de herfst helemaal geweldig en geniet ik volop. Echt heerlijk om buiten te zijn en dat heb ik de afgelopen dagen dan ook volop gedaan!

De Heemtuin Muntendam herfst

Wat mij betreft is de herfst echt het mooiste seizoen van het jaar. Ik kan echt met open ogen naar die prachtige herfstkleuren kijken en krijg er dan ook nooit genoeg van. Vooral als de zon er dan ook nog eens zo mooi op schijnt, dan ben ik echt helemaal in mijn sas.

De Heemtuin Muntendam herfst

De herfst is natuurlijk ook dé tijd van het jaar waarop ik standaard op paddenstoelenjacht ga. Iedere jaar is het weer een kunst om de rood met witte stippen variant te ontdekken maar ook dit jaar werd ik in De Heemtuin niet teleurgesteld. Nieuwsgierig naar meer van dit soort foto’s? Dat kan, ik schreef er hier al uitgebreid over!

Hopelijk blijft het nog een tijdje zo!

Op wat voor leuks kijk ik terug?

In de titel verklapte ik al dat ik een soort van mini-vakantie heb gehad. Afgelopen weekend bestond voor mij maar liefst uit vijf dagen! Ja, vijf vrije dagen welteverstaan, vijf dagen waarop ik elke dag wel iets leuks heb gedaan. Of in mijn uppie of met mijn vriend of met mams. Waarom ik vrij was? Nou, onze vakantie eind september liep helaas niet zoals verwacht waardoor ik dus in plaats van genieten in de Saksische Schweiz ineens weer aan het werk was. Daardoor kreeg ik wel mijn vakantiedagen terug en één daarvan heb ik afgelopen vrijdag dus opgenomen (de donderdag was mijn parttimedag trouwens).

Openluchtmuseum Het Hoogeland Warffum Groningen

Openluchtmuseum Het Hoogeland Warffum

Maar goed, hoe heb ik die mini-vakantie gevuld? Nou, donderdags ben ik naar het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum geweest. Echt een aanrader als je ooit eens in de provincie Groningen bent. Een artikel volgt nog hoor. Ik hou er in ieder geval wel van om terug in de tijd te gaan en te zien hoe het leven vroeger was.

Ameland waddeneiland Nederland

Ameland waddeneiland Nederland

Op vrijdag pakten mijn vriend en ik de boot naar Ameland en dat was met recht een bonusdag. Wat een weertje joh! Echt net zomer. Bij aankomst huurden we direct een paar fietsen en op die manier zijn we het hele eiland weer rond gegaan. Wat mij betreft behoort Ameland echt tot één van de mooiste plekken van ons land. Ook daar zal ik binnenkort een artikel over plaatsen!

Zaterdag deed ik dan niet zoveel, vooral een beetje bijkomen maar dat deed ik dan wel weer in een super leuke omgeving. Namelijk bij ons vakantiehuisje aan het Zuidlaardermeer. Geen beroerde plek om bij te komen van een dagje uitwaaien op Ameland!

Gallimarkt Leer Duitsland

Leer haven Duitsland

Zondag stond er voor de verandering geen Formule 1 op de planning dus gingen mijn vriend en ik ’s middags even naar de Gallimarkt in Leer. Hoewel we beiden niks met kermis en dergelijke hebben, is het gewoon een super leuk evenement. En ja, met dat heerlijke weer is het natuurlijk ook leuk om rond te slenteren in het centrum, een kijkje te nemen bij de haven en nog even een terrasje mee te pikken!

Waar kijk ik naar uit?

Tja, niet naar het moment dat de herfst over gaat in regen en storm, dat lijkt me wel duidelijk. Hoewel ik het stiekem ook wel fijn vind om onder mijn dekentje op de bank te zitten. Wat ligt er nog in de planning? Nou, aankomende vrijdag staat er met de dames van kantoor een heuse Ladiesnight gepland, dus ik ben benieuwd.

Ook kan er dit weekend al de beslissing vallen in de Formule 1. Eigenlijk wel jammer met nog drie races daarna maar goed, misschien dat Hamilton dan nog wat gunt aan de andere coureurs!

Welk boek ligt er momenteel op mijn nachtkastje?

Na een aantal thrillers vond ik het wel weer tijd worden voor iets anders. Mijn keuze viel dan ook op de historische roman van Simone van der Vlugt, oftewel Het Schaduwspel wat zich afspeelt ten tijde van de VOC in Indië. Een aanrader in ieder geval! Oh ja, het is alweer boek 33 van dit jaar!

Bij welk nummer gaat de radio wat harder?

Volgens mij staat dit nummer al een tijdje in de top tien want ik hoor hem in ieder geval regelmatig voorbij komen. Ik moet alleen wel eerlijk toegeven dat ik een iets andere figuur had verwacht bij zo’n zware donkere stem! Maar die stem is in ieder geval super en George Ezra verdient dan ook gewoon een plekje op mijn site!

Vertel, hoe is het met jou?

20 comments

 1. Stefaan De Winter

  Het is zalig buiten en ik geniet volop want elke dag goed weer dat we extra krijgen is mooi meegenomen! en SHOTGUN is inderdaad een te goed nummer! De radio gaat dan ook wat luider bij me 🙂 goede smaak!

  Beantwoorden

 2. Koen

  Leve de Waddeneilanden 🙂

  Beantwoorden

 3. Miranda

  Ameland is top! En we hebben laatst langer in de auto gezeten om shotgun af te luisteren. Heerlijk nummer!

  Beantwoorden

 4. Lizzie

  Wat is het zalig he dat t nog zulk mooi weer is. Echt fantastisch. Prachtige fotos heb je gemaakt!

  Beantwoorden

 5. Patricia Schmitz-Heres

  Ik loop eigenlik ieder jaar rond deze tijd nog wel zonder jas buiten als ik werk. Anders is het me te warm met de post haha. Lekker hoor even een korte vakantie.

  Beantwoorden

 6. lodi

  Wat leuk om te lezen en wat hebben we toch een geluk met het weer. Hier gaat alles goed, bijna weer herfstvakantie, best even lekker na de eerste drukke weken.

  Beantwoorden

 7. Morgaine

  Ik ben eind augustus voor het eerst op een waddeneiland geweest, dat blog komt morgen online, vandaag Laaxum, ook bijzonder. En Ameland maar ook Vlieland staan op mijn lijstje of Terschelling, wil ze nu wel allemaal bezoeken 😉 hahahaha

  Prachtig en heerlijk dat je zo even extra vrije tijd had om dit allemaal te doen, zeker ook wel onverwacht op deze wijze qua invulling, ook leuk 😀

  Met mij is alles goed! 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Vlieland en Terschelling staan ook zeker nog op mijn lijst.

   Beantwoorden

 8. The lemon kitchen

  Oh wat een fijn stuk en mooie foto’s!!

  Beantwoorden

 9. Felice Veenman

  klinkt als een Te leuke vakantie, ben gewoon jaloers. En wat een prachtige paddenstoelen heb je “” geschoten”
  Zelf ben i niet dol op Simone van der Vlucht, ik vind haar meestal op de een of andere manier niet lekker lezen, maar kan er niet goed de vinger op leggen waar dat precies in zit

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat heb ik met haar thrillers wel maar de historische romans van haar vind ik juist wel erg mooi

   Beantwoorden

 10. Mirjam Hart

  Wat een prachtige foto’s!
  Ik ben daar nog nooit geweest. Toch maar eens op mijn lijstje zetten…

  Beantwoorden

 11. Shirley

  Klinkt als een fijne mini-vakantie. Ik heb je trouwens laatst in Vriendin gespot, wat leuk! Ik werk bij dezelfde uitgever en nam even een break met Vriendin.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   In de vriendin? Ik denk dat je mij dan verward met iemand anders

   Beantwoorden

 12. Yova

  Minivakantie is juist leuk om te doen. Ameland ben ik nooit geweest. Ferry is heel vroeger naar Texel geweest met de klas van school. Ameland is daar ook heel mooi had ik al gehoord. Bos wandeling maken is zeker prachtig. Paddenstoelen foto’s heb je mooi gedaan. Natuur is zeker mooi. DE andere foto’s zijn ook leuk geworden. Maar ik ga vast nooit in reuzenrad. Brrr…. Fijne dag.

  Beantwoorden

 13. Naomi

  nog nooit op de waddeneilanden geweest ziet er super mooi uit

  Beantwoorden

 14. Ciska

  Zelf nog nooit op Ameland geweest, erg he! Word eens tijd. Leuk!

  Beantwoorden

 15. Ilona Wielinga

  Aah ik hou echt van de waddeneilanden! Na jarenlang naar Ameland geweest te zijn hoef ik er de komende jaren even niet meer heen, maar ondanks dat blijft het een mooi eiland.

  Beantwoorden

 16. Saskia

  Wat leuk hoor, zo’n mini vakantie. Ben erg benieuwd naar je verslagje van Ameland .. Wil zeker nog eens naar een waddeneiland na een prachtige trip in 2012 naar Terschelling<3

  Beantwoorden

  1. Saskia

   Zie ook graag waar je hebt geslapen en hoe dat was, ter inspiratie 🙂 Begin 2019 willen we graag naar 1 van de waddeneilanden (maart/april)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.