6x onverwachtse dingen waar ik van kan genieten

Lopen jullie daar ook weleens tegenaan? Dat je het liefst ruim van tevoren dingen plant? Of nog beter gezegd, dat je het liefst zelf de touwtjes in handen houdt? Dat je precies weet waar je aan toe bent en vooral wanneer? Ik wel namelijk. Toch zijn er soms ook van die onverwachtse momenten waar je toch ook enorm van kunt genieten. Vandaag deel ik zes van dit soort zaken met je!

Onverwachts besluiten om een uurtje te snipperen!

Niks heerlijkers om ’s ochtends op weg naar je werk al te bedenken dat het best wel lekker is als je even een uurtje eerder naar huis kunt. Even wat meer tijd, even wat meer rust en vooral even geen lange werkdag. Ik hou ervan en doe het meestal op vrijdag. Deze keer kon dat helaas niet en besloot ik dus vanochtend spontaan om een uurtje eerder mijn pc af te sluiten. Heerlijk!

Onverwachts toch nog een weekendje weg boeken!

Normaal zou ons eerstvolgende uitstapje eind augustus zijn (formule 1 race in Spa) maar een opmerking van vriendlief zorgde ervoor dat we gisteravond Booking.com maar weer eens hebben geraadpleegd en voor volgend weekend een hotel hebben geboekt. Heerlijk dat soort spontane weekendjes weg!

Uit eten gaan met de schoonfamilie en niet te hoeven betalen

antipasti Bella Italia Assen

Een cadeautje van mijn schoonzussen vanwege de verjaardag van vriendlief en ik ging er vanuit dat ik gewoon mee zou betalen. Maar nee hoor, dat was dus niet zo. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het altijd lastig vind om dit soort dingen direct te accepteren maar lief vind ik het zeker!

Een klus wat onverwachts wordt uitgesteld tot een later tijdstip

Het is druk, wat zeg ik, mega druk op mijn werk. Vooral omdat ik naast mijn eigen werk ook nog de taken van een collega die met zwangerschapsverlof is, op mijn bordje heb. Even leek het erop dat we in tijdnood zouden komen met een bepaalde klus maar vandaag kwam het verlossende belletje en bleek ik er niks meer aan te hoeven doen. Love it when things comes together!

Een onverwachts lief mailtje ontvangen van de verhuurder van het tweede huis in Zweden

huisje Munfors

Het tweede huisje in Zweden was inclusief internet maar bij onze aankomst bleek de bundel leeg te zijn. Geen probleem voor ons en we kochten gewoon nieuw tegoed. De verhuurder vond dit niet kunnen en heeft deze kosten alsnog aan ons vergoed én bedankte ons uitvoerig voor het onberispelijk achterlaten van de woning.

Totaal onverwachts het nieuwe boek van Femke Roobol winnen bij Ambo Anthos

Ik win eigenlijk nooit wat. Of beter gezegd, ik doe nooit ergens aan mee. Deels uit laksheid maar grotendeels omdat ik niet echt geloof in die winacties. Op Instagram stond onlangs een oproep van Ambo Anthos met de vraag aan wie je het nieuwste boek van Femke Roobol cadeau wilde geven. Ik heb spontaan heel eerlijk gezegd dat ik dat zelf was en dat werd dus beloond!

En van welk onverwachts iets kun jij enorm genieten?

11 comments

 1. ~ Inge ~

  Ja, ik ben ook meer iemand die graag touwtjes in handen heeft, hahaha! Maar ik hou ook wel van onverwachte dingen hoor, vooral als manlief ineens eerder thuiskomt, of als na een dag regen de zon doorbreekt, of als zoonlief boodschappen haalt…allemaal kleine dingen maar voor mij heel groots!

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Ik ben niet zo van de touwtjes in handen nemen, tenminste, dat hoeft niet zo te zijn, soms fijn, soms is het ook heerlijk juist om de dingen uit handen te geven, hahahaha

  Ik hou wel van verrassingen of het laatste moment deal, met mij kun je dus heel makkelijk twee kanten op, zo heb ik in het verleden wel genoten van ’s morgens om 6 uur te besluiten dat ik om 9 uur op de trein zou zitten en een vriendin dus ook, om samen naar Amsterdam te gaan bijv.

  En dat kwam met regelmaat voor, grotere dingen, als een Festival, heb ik wel even tijd voor nodig, maar dat is meer mentaal voorbereiden, dan iets anders.

  x

  Beantwoorden

 3. Elaintje

  Ik hoef niet alles te plannen en hou juist van de spontaniteit der dingen. Het gaat alleen niet altijd even makkelijk in combinatie met andere mensen. Die schaal met dat eten ziet er trouwens echt heerlijk uit!

  Beantwoorden

 4. Zo simpel is dan geluk

  Gefeliciteerd met het winnen van het boek. Dat zijn altijd fijne dingen. Spontaan een uurtje snipperen zit er bij mijn baan niet in helaas! Ik word ook altijd erg blij van spontane dingen!

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Wat een fijne dingen! Ik vind het ook altijd heerlijk als ik eerder weg kan naar huis, of als ik tijdens de rit naar huis bedenk om lekker ergens wat te gaan eten. Of als Jimmy opeens vrij is terwijl werk gepland stond.

  Beantwoorden

 6. Koen

  Zoiets overkwam me gisteren. Een vriend kwam onverwacht langs, half drie in de middag. De computer gaat vanzelf in de slaapstand. Ik ga straks wel door met mijn werk. Dacht ik toen nog. We drinken een biertje. We praten over films en boeken. Nog een biertje. Nog meer praten. Over het leven. Zes biertjes later duik ik even de keuken in. We verhuizen naar de achter-veranda. We drinken een glas cognac bij de koffie. En daarna nog een paar. Ik was stiekem op water overgegaan. Om half twee (vannacht) vroeg hij me of ik hem thuis kon brengen. Te dronken om zelf te rijden. Ik had de vraag al uren eerder zien aankomen. Om twee uur zet ik hem bij zijn tuinpoortje af. Diepzinnige gesprekken over het leven … wel meer een dikke tong. Een onverwachte middag / avond. Mooi. De duffe kop die ik er vanochtend voor terug kreeg is niet bepaald iets onverwachts waar ik naar uit heb gekeken.

  Beantwoorden

 7. Flavie

  Onverwachts een weekendje weg is zo fijn! 🙂

  Beantwoorden

 8. Ferry & Jacqueline

  Wat heerlijk zomaar lekker weekendje weg. Mooi meegenomen. Gelukkig is goed afgelopen met tweede huisje. Wat fijn dat ze mailt. Lekker uit eten met je schoonfamilie is ook meegenomen. Het ziet heel goed uit.

  Beantwoorden

 9. sammie

  Mooie geniet momenten, zo onverwachts een uurtje eerder naar huis van het werk vind ik ook altijd heerlijk!

  Beantwoorden

 10. Marcella

  Leuk, spontaniteit! Superfijn!

  Beantwoorden

 11. Deborah

  haha ja dat zijn dingen waar rik ook wel van kan genieten.
  Werk dat heel veel lijkt maar toch eerder voor elkaar en af is. Uit eten gaan. Het zonnetje dat plots komt schijnen terwijl het zou gaan regenen… Kan ik heel erg van genieten!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.