Frykkenmeer Zweden

Fotoblog | Ons weekje in Värmland (1)

Onze vakantie in Zweden hebben we bewust opgedeeld in twee gedeeltes. Deels omdat we op die manier meer van het land kunnen zien en deels ook om te voorkomen dat we twee weken in een streek zitten die ons minder goed bevalt. De eerste week verbleven we in Smäland en dat gaf ons een beetje een dubbel gevoel. De eerste dagen vermaakten we ons nog prima maar daarna bekroop ons toch een beetje het gevoel van ‘is er wel meer dan bomen, meren en rust?

Op naar onze tweede bestemming dus! De provincie Värmland!

Zaterdag 18 juni

Nadat we het prachtige plaatsje Eskjö hebben verlaten, rijden we door richting Munkfors. Hier zullen we gedurende de tweede week verblijven in een huisje van Nederlanders. Het eerste huisje was redelijk maar ook niet meer dan dat, het was schoon en alles was aanwezig maar het hield verder niet over wat onderhoud betreft. We zijn dan ook erg benieuwd wat we in Munkfors aan zullen treffen!

huisje Munfors

Helemaal niks mis! Direct bij het binnenstappen, voelde het al goed aan en we hebben ons hier gedurende de tweede week dan ook prima vermaakt!

huisje Munkfors

Het is inmiddels al rond etenstijd dus we besluiten om het ons lekker makkelijk te maken en gaan naar de plaatselijke pizzeria. Er staat best wel veel auto’s op de parkeerplaats maar het gekke is dat er niemand in het restaurant zit. Uit eten gaan werkt hier blijkbaar anders, hier worden de pizza’s gewoon opgehaald en thuis opgegeten. We zitten dan ook moederziel alleen op het terras maar ach, het maakt ons niet uit. De pizza smaakt prima!

Zondag 19 juni

Helaas werkt het weer opnieuw niet mee. Het is miezerig, bewolkt en het houdt niet over. Toch willen we even de omgeving verkennen maar door het miezerige weer houden we het al snel voor gezien. De rest van de middag zijn we gewoon thuis en kijken we naar de verrichtingen van Max Verstappen tijdens de GP van Baku.

GP Baku

Maandag 20 juni

Ook nu laat de zon zich in geen velden en wegen zien. Toch doen we gewoon datgene wat we voor vandaag hadden bedacht, namelijk een rondje rondom het Frykkenmeer. Vanuit Sunne, een leuk havenplaatsje, rijden we eerst richting Tossenbergklättern. De weg omhoog zou met zweet in onze handjes worden afgelegd maar goed, als je Oostenrijk gewend bent, dan is dit echt maar kinderspel. Het is echt jammer van de laag hangende bewolking maar niettemin genieten we van het uitzicht.

Frykkenmeer Zweden

Frykkenmeer Zweden

We rijden verder en stoppen onderweg ergens bij een camping. Ook dit oogt vrij verlaten, we zijn blijkbaar echt nog te vroeg in het seizoen. Wel zien we weer zo’n prachtig typisch Zweeds huisje opduiken.

Varmland Zweden

Inmiddels klaart de lucht gelukkig wat op en we rijden verder langs het Frykkenmeer. Af en toe komen we een dorpje tegen maar verder voelt het vooral als we alleen op de wereld zijn. In tegenstelling tot Smäland geeft het ons hier geen benauwd gevoel, misschien ook omdat we minder omsloten worden door het bos.

Frykkenmeer Zweden

Frykkenmeer Zweden

We rijden door naar Kils, het punt waarop we het Frykkenmeer zullen oversteken om vervolgens aan de andere kant weer terug richting Sunne te rijden.

Frykkenmeer Zweden

Dinsdag 21 juni

Volgens de berichten op internet zou er een heuse waterval in Munkfors moeten zijn. Reden genoeg voor mij om op onderzoek uit te gaan. We vinden inderdaad de waterval maar het blijkt geen echte te zijn, althans, het is meer een soort van stuwmeeridee en het schijnt dat ze in de zomer de kraan wat verder open zetten. Ondanks dat heeft het ook nu wel wat.

waterval Munkfors Zweden

In de omgeving van de waterval staan wat oude fabriekspanden en een museum. Doordat we andere plannen hebben, laten we dit vandaag even voor wat het is maar houden het in onze achterhoofd voor later in de week.

Munkfors Zweden

Aan de andere kant van het stuwmeer vinden we een bordje met een wandelroute maar hoe we er ook naar kijken, het wordt ons niet duidelijk welke kant we op moeten en hoe ver de route is. Om niet voor de zoveelste verrassing te komen, besluiten we gewoon maar even een kijkje te gaan nemen bij de rivier, de Klarälven.

Klarälvane Munkfors Zweden

Hierna gaan we verder naar Hagfors waar volgens mijn bronnen een uitzichttoren moet zijn. Of we die ook hebben gevonden, dat vertel ik je de volgende keer!

Stay tuned!

13 comments

 1. Margo

  Tof om zo mee te reizen.

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Het komt een beetje over als: dit was leuk voor een keer, maar nooit weer, hahahaha

  Prachtige foto’s dat wel!

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, nooit is een groot woord maar ik schat de kans idd niet zo heel groot in.

   Beantwoorden

 3. LJ

  Het huisje ziet er alvast supergezellig uit 🙂 En zo’n dagje nietsdoen op vakantie moet ook zeker kunnen.

  Beantwoorden

 4. Helena

  Prachtig om te zien hoor!

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Prachtig weer! Mooi huisje ook zeg, lijkt me heerlijk om daar te verblijven. Jammer dat jullie het allemaal wat minder hebben ervaren.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat huisje was inderdaad super. Had ik zo mee willen nemen naar huis! En ja, het was echt een heel dubbel gevoel. We hebben ook mooie dingen gezien maar het was nergens echt WOW en dat hadden we wel verwacht.

   Beantwoorden

 6. Ferry & Jacqueline

  Ik vind daar mooie huisjes om te zien. En omgeving is daar heel echt schitterend om te zien. Wel jammer dat jullie wat minder ervaren hebt gehad. Wij hadden ook eerste dagje uitje heel slecht weer gehad. Zie je bij ons blogje.
  Fijne dag.

  Beantwoorden

 7. Flavie

  Wauw mooie foto’s!
  Jammer van het weer, gelukkig hadden jullie een heel gezellig huisje om in te vertoeven 🙂

  Beantwoorden

 8. Stéphanie

  Wat jammer dat het allemaal tegenviel. Zweden lijkt mij juist zo mooi, en dat is op je foto’s ook terug te zien ondanks de donkere luchten. Maar zoals je zegt, ik mis ook het wow effect. Het weer zorgt natuurlijk ook voor een negatiever gevoel. Wellicht was het met een strakke blauwe lucht anders geweest maar dat is natuurlijk lastig te zeggen achteraf. Volgende reis beter 😉

  Beantwoorden

 9. ivonne

  Wat een prachtige omgeving, ik kom helemaal tot rust als ik alles zo zie. Dat huisje ziet er echt leuk uit, waar heb je die gevonden?

  Beantwoorden

 10. Marcella

  Fijn dat deze regio meteen al wat beter beviel, al bleef het wel rustig 😉 Ik vind Tossenbergklättern erg mooi!

  Beantwoorden

 11. sammie

  Dat huisje! <3 Zo cute! De omgeving is prachtig, mooie foto's heb je gemaakt!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.