Hallstatt steden

De Zondagse Drie… (56)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

De laatste Zondagse Drie van september alweer. Hoe is het mogelijk? Ik heb echt het gevoel dat de tijd steeds sneller aan mij voorbij vliegt. Vroeger duurde het toch allemaal veel langer? Of was dat meer het gevolg van mijn jeugdige onbezonnenheid waarin je echt van de ene schoolvakantie na de andere leefde?

Wat dat betreft is er niet zo gek veel verandert. Ook nu ‘leef’ ik van de ene vakantie naar de andere. Zijn we amper bijgekomen van onze uitspattingen in de Ardennen vanwege de formule 1 zijn we nu alweer weg. Ja, jullie lezen het inderdaad goed! Sterker nog, als jullie dit lezen, zitten wij in Oostenrijk! Inmiddels mijn favoriete land zoals jullie weten maar dit was echt niet altijd zo. Nee, ik had echt nooit verwacht dat uitgerekend dit land mij zo enorm goed zou bevallen. Waarom niet? Dat laat ik je nu natuurlijk weten!

Oostenrijk is toch dat land waar je alleen maar kunt skiën en zo?

Grubigsteinbaan

In 2004 moest vriendlief onverwachts voor zaken naar Oostenrijk en dus besloten we om het te gaan combineren met onze zomervakantie. Althans, ik had meer zoiets van “Okay, dan zijn we nog even weg maar wat heb ik daar in vredesnaam te zoeken”. Boy, was I wrong! Natuurlijk weet ik ook wel dat er echt niet hele jaar door sneeuw ligt in Oostenrijk. Wist ik veel dat je gedurende de rest van het jaar ook prima kunt genieten van dit land. Al vanaf het moment dat we in de buurt kwamen van de Wörthersee, de eerste bestemming in Oostenrijk waar ik kennis mee maakte, was het direct goed aan tussen ons. Liefde op het eerste gezicht dus!

Oostenrijk is toch dat land waar je wel een beetje boel sportief bezig moet zijn?

Ik bedoel, als je dan al foto’s ziet van de andere seizoenen dan zijn het steevast mensen die de bergen in gaan om even een flink stuk te wandelen of te gaan mountainbiken. Allemaal facetten waar ik absoluut in die tijd echt niet aan moest denken. In 2004 gingen mijn ogen dan ook goed open nadat ik zowat aan het zuurstof moest bij een kleine beklimming richting de kassa van een kloof. Sindsdien ben ik meer op de sportieve toer gegaan en let ik bewuster op mijn voeding. Natuurlijk gaat dat ook met vallen en opstaan maar vanwege mijn voorliefde voor Oostenrijk wil ik gewoon enigszins een ‘normale’ conditie hebben. Dat ik ook gewoon lekker de bergen in kan, dat ik niet direct zo loop te hijgen en te steunen als ik een beklimming voor de kiezen krijg. Maar goed, ook zonder dat kun je optimaal genieten van Oostenrijk. Overal zijn natuurlijk kabelbanen zodat je alsnog de bergen in kunt om daar boven te genieten van de meest mooie uitzichten.

Oostenrijk is toch dat land waar half bejaard Europa naar toe gaat in zo’n busje?

img_5835

Ook zoiets… mijn opa en oma gingen vroeger met De Jong Intra al met zo’n georganiseerde busreis naar Oostenrijk. Nog steeds kom je die bussen overal wel tegen. En ja, ook uitsluitend maar met bejaarden. In mijn beleving ging iedereen onder de 60 naar andere bestemmingen. Oostenrijk, daar ging je heen als je de rest van Europa had gehad en dan klaar was voor zo’n Tiroler avond waarbij de oudere dames nipten aan hun likeurtje terwijl de opa’s zich vergaapten aan de serveersters in dirndl’s. Inmiddels zijn we natuurlijk de 40 ook gepasseerd maar al vanaf het begin in 2004 heb ik deze mening bijgesteld. Ja, er zijn inderdaad veel oudere mensen maar er zijn ook ontzettend veel jongere mensen. Allemaal hebben we één ding gemeen. Namelijk dat we Oostenrijk geweldig vinden vanwege de prachtige natuur, de mooie bergen én vooral omdat je het gevoel hebt continu onderdeel uit te maken van een ansichtkaart.

En jij? Ben jij al toe aan een portie Oostenrijk of stel je dat uit tot je 60e?

9 comments

 1. Morgaine

  Whaaaaaahahaha ik zat er al toen ik 11 was 😛 En inderdaad, nooit echt begrepen die bejaarden zitten overal maar hoe komt het dan toch, dat imago, en zeker in de zomer… Nou ja, het zal wel, en ik heb mij er nooit door laten leiden, ik zat er met mijn ouders, het addertje is wel, dat mijn stiefvader toen, 27 jaar ouder was dan mijn moeder.. maar we zaten met meer jongeren in de bus die met hun ouders mee waren en zelfs begin twintigers, maar ook wat ouderen ja destijds. Het was erg leuk, en ook wij gingen toen met de Jong Intra tours, omdat mijn moeder nog geen rijbewijs had.

  Ik heb er in elk geval hele mooie herinneringen aan en met mijn conditie zat het wel goed als 11 jarige denk ik, behalve… ‘is het nog ver?’ hahahaha

  X

  Beantwoorden

 2. Deborah

  Vanaf 2011 kom ik er minimaal 1 keer per jaar. Eigenlijk alleen voor de wintersport.
  Maar… De vakantie voor volgend jaar zomer is ook al geboekt. Een heerlijke zomerse (wandel)week in Oostenrijk. Ik heb er nu al heel veel zin in.

  Beantwoorden

 3. Mrs. T.

  Ik ben er als kind een paar keer geweest. En ooit ga ik weer.

  Beantwoorden

 4. Helena

  Nou, ik denk dat we er binnenkort maar eens een tripje aan wagen, why not? 🙂

  Beantwoorden

 5. sammie

  Wij zijn er tijdens onze zomervakantie door heen gereden en ik vond Oostenrijk prachtig om te zien. De stijl van de huizen spreekt me verder niet aan, te skihut blokkerig maar de omgeving en de natuur zijn prachtig.

  Beantwoorden

 6. Saar

  Ik wil er best weleens heen hoor!

  Beantwoorden

 7. Ferry & Jacqueline

  Daar zijn wij echt nooit geweest. IK vind daar heel mooi om te zien. Wat heb je mooie foto’s gemaakt. Het ziet goed uit. Misschien in de toekomst dat wij daar naar toe gaat?

  Beantwoorden

 8. Sabine

  Zo mee eens!!! Oostenrijk is superleuk en mooi in alle jaargetijden. En voor bejaarden? Welnee zeg! Als ik de kans krijg zou ik er meteen gaan wonen!

  Beantwoorden

 9. LJ

  Hahaha, ik zie het busje vol bejaarden zo voor me 🙂 het is jaren geleden dat ik in Oostenrijk op vakantie ging, ten onrechte, want het zijn dezelfde bergen als in Zwitserland maar lekkerder eten 🙂 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.