Westerwolde

Het fenomeen: Instagram stories

Instagram, al jarenlang misschien wel mijn meest gebruikte Social Media. Ik vind het heerlijk om te scrollen door al die prachtige plaatjes. Vaak gaat het dan om foto’s van de mooiste bestemmingen waar dan ook ter wereld of van de prachtige natuur of gewoon zomaar een mooie setting. Dit laatste kan variëren van hotelontbijtjes tot interieur tot het aanprijzen van een mooi boek.

Ik geloof dat de teller inmiddels op zo’n 800 accounts sta die ik volg. Sommige zijn vrij actief, sommigen ook niet of ik kom ze gewoon niet zo vaak tegen in mijn tijdlijn. Zelf heb ik inmiddels ruim 600 volgens. Een leuk aantal natuurlijk.

Westerwolde

Ook bij mij vindt je vooral foto’s van onze uitstapjes, een mooi landschap of een mooi gebouw of een mooi steegje met een doorkijk. Ook de onderwerpen die ik zelf het meeste fotografeer. Filters heb ik in het begin best wel vaak gebruikt maar tegenwoordig scherp ik hooguit de helderheid wat aan. Perfect gestylde foto’s zul je bij mij niet aantreffen. Natuurlijk plaats ik alleen mijn mooiste foto’s, althans degenen waar ik zelf tevreden over ben. Maar perfect gestyled zijn ze zeker niet.

Instagram stories, is dat iets voor mij?

Sinds enige tijd is het mogelijk om via Instagram Stories een paar foto’s te uploaden om op die manier een verhaal te vertellen. Deze foto’s verdwijnen dan na 24 uur en kun je voorzien van allerlei teksten en icoontjes. Op zich natuurlijk leuk om op die manier je foto’s te plaatsen die eigenlijk geen plekje verdienen in je eregalarij maar waarvan je je volgers toch deelgenoot wilt maken.

Ik heb het inmiddels meerdere keren geprobeerd maar op de één of andere manier heb ik er toch een mindere klik mee dan met Instagram op zichzelf. Niet omdat het gewoon zomaar wat hapklare foto’s zijn, al dan niet voorzien van een korte kreet maar op de één of andere manier klik ik die zogenaamde verhaaltjes toch minder snel aan dan dat ik door mijn tijdlijn scroll.

Is dit dan hetzelfde als Snapchat?

Het zal er ongetwijfeld veel op lijken, althans dat denk ik zo. Snapchat heb ik ooit wel gedownload maar daar werd ik totaal geen wijs uit. Na een paar dagen de app dan ook maar weer verwijderd. Het voordeel van Instagram Stories is dat het gewoon in Instagram zit en je dus niet weer een aparte app hoeft te openen. Het is wat dat betreft wel een stuk overzichtelijk als je redelijk druk bent met Social Media.

Misschien dat ik het maar gewoon nog een keertje ga proberen. Misschien worden we dan alsnog vriendjes en zo niet, dan is het ook prima natuurlijk.

En jij? Helemaal fan van Instagram Stories of hou je het gewoon bij Instagram?

7 comments

 1. Sabine

  Ik heb het nog niet geprobeerd en ben eigenlijk ook niet van plan dat te gaan doen. Snapchat heb ik ook niet en ga ik ook voorlopig nog niet aan. Facebook, Instagram en Twitter is wel even genoeg haha

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Ik lees het nu pas voor de tweede keer dat het bestaat maar als de foto verdwijnt dan ben ik al klaar… ik laat ze liever staan, dat wat ik de moeite waard vind, en de story vinden ze vanzelf als ze gewoon mijn instagram feed aanklikken, hahahaha

  Je vertelt toch allemaal een story denk ik dan? Met je feed? Maar dat ben ik, te simpel denk ik 😛

  Ik heb alweer even niets geüpload geloof ik, dus tijd dat ik weer wat actiever wordt daar, hahaha

  X

  Beantwoorden

 3. Falderie

  Ik vind er niets aan. Geef mij maar de gewone Instagram met foto’s die blijven staan!

  Beantwoorden

 4. sammie

  Instagram vind ik top, Instagram stories gebruik ik niet. Ik heb Snapchat en vind dat leuker en makkelijker. Ook vind ik dat Instagram het gewoon belachelijk heeft gejat van Snapchat, dus uit principe doe ik er ook niet aan mee 🙂

  Beantwoorden

 5. Helena

  Ik vind het ook meer dan genoeg 🙂 dus voor mij ook geen storytelling 🙂

  Beantwoorden

 6. Deborah

  Ik gebruik de storytelling niet. Vind de foto’s die blijven staan leuker. Ik klap ook niet alles meer zomaar online. Tegenwoordig zijn het steeds meer de foto’s van wedstrijden die ik gefotografeerd heb. Ik vind het ook leuk om andere (sport)fotografen te volgen.

  Beantwoorden

 7. Flavie

  Ik heb het al zien verschijnen maar gebruik dit zelf niet… ook snapchat niet.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.