Ehrwald 2016

Highlights September 2016: sporten, Westerwolde & Oostenrijk

September, de maand waarin we ons eigenlijk zouden moeten voorbereiden op de herfst. Het werd echter nog een heerlijk zonnig maandje. Een maandje waarin vooral werk centraal stond, maar waar ook nog tijd was voor andere zaken. Een maand zonder al teveel uitstapjes, althans, het begin van de maand dan. Het einde van deze maand vieren we natuurlijk in Oostenrijk!

Ik ging voor het eerst sinds maanden weer naar de sportschool!

Het was erop of eronder. Terug de sportschool in of mijn abonnement opzeggen. Het werd het eerste en daar ben ik eigenlijk wel heel erg blij mee. Sporten geeft mij energie, zorgt even voor een heerlijk momentje voor mezelf, even met compleet niks anders bezig zijn dan met het instellen van allerlei apparaten. Ik voel me daarna altijd als herboren. Toch kwam het er door uiteenlopende reden de afgelopen maanden niet van. Met name het gebrek aan zin en in mijn ogen ook het gebrek aan tijd speelden daarbij een rol. Gebrek aan tijd is natuurlijk onzin. Dat weet ik zelf natuurlijk ook donders goed. Ik ben inmiddels nu weer vijf keer geweest en merk direct alweer verschil. Na Oostenrijk ga ik er dan ook weer lekker mee door!

Ik ontdekte met collega’s de nieuwe hotspot in Coevorden; Bakkerscafé De Loods

Bakkerscafé De Loods

Regelmatig ga ik met wat dames van kantoor tussen de middag even lunchen. Even weg van kantoor, even niet ons standaard bammetje met kaas, maar gewoon even lekker uitgebreid lunchen. Meestal gaan we daarvoor naar de Heeren van Coevorden maar sinds september is Bakkerscafé De Loods geopend in Coevorden. Alle reden dus om deze te gaan testen. Dus gingen we op een vrijdagmiddag daar heerlijk in het zonnetje lunchen. Mocht je ooit in Coevorden komen, dan kan ik je deze hotspot echt aanraden!

Op de valreep ging ik toch nog 2x keer barbequen!

De teller stond bij ons nog op 0 deze zomer. Daar kwam alsnog rap verandering in. Eerst hadden we een overheerlijke bbq met de schoonfamilie. Echt prima verzorgd en gezellig. Vervolgens hadden we ook nog de traditionele bbq van mijn werk. Ook dat was weer dik in orde bij Restaurant De Baander in Dalen. Gek toch, dat we elk jaar roepen dat we echt meer gaan bbq-en en het vervolgens weer gewoon niet doen. Maar goed, het kwam op de valreep toch nog allemaal goed!

We gingen aan de wandel in het prachtige Westerwolde

Westerwolde

Op een mooie zondagmiddag besloten we toch maar weer eens onze wandelschoenen aan te trekken. We hadden al gekozen voor de omgeving van Westerwolde maar moesten nog even kiezen uit de 34 uitgezette wandelroutes. Het werd uiteindelijk route nr 21, Rijsdam en Jipsinghuizen. Dwars door weilanden ploegden we ons een weg terwijl we ondertussen werden aangestaard door kuddes koeien. Een heerlijk middagje. Het grappige is dat vervolgens mijn artikel hierover direct werd opgepikt door de gemeente Westerwolde waardoor het nogal druk was op mijn site! Ook na Oostenrijk willen we echt weer wat vaker de natuur intrekken op zondag. Zo heerlijk om op die manier tijd samen door te brengen maar ook om tot rust te komen.

Een jaar zonder Oostenrijk is bijna ondenkbaar bij ons

Ehrwald

En dus sluiten we inderdaad september af in het jullie welbekende Bichlbach. Een gehucht in de Zugspitze-arena, oftewel in Tirol. Ook vorig jaar zijn we hier een weekje geweest, toen voor het eerst en met ons tweetjes. Nu keren we dus terug en vergezellen mijn ouders ons. Opnieuw nog een weekje genieten van de bergen, de gezonde berglucht en al dat andere moois wat dit prachtige land te bieden heeft. Het zal opnieuw moeilijk worden om na een week weer afscheid te moeten nemen van mijn geliefde Oostenrijk. Gelukkig hebben we dan altijd nog de foto’s!

De plannen voor oktober?

In oktober draait het vooral om formule 1. Zo staan er maar liefst 4 races op de kalender waar ik natuurlijk weer uitgebreid verslag van ga doen en over ga schrijven. Het ene formule 1 loze weekend is ook al ingepland met formule 1 activiteiten. Dan heb ik namelijk een heuse meeting met mijn ‘collega’s van Racingnews365. In dat zelfde weekend ga ik dan ook nog even heerlijk genieten van een heus wellness weekendje in Fontana met een vriendin. Tussen alle bedrijven door wil ik natuurlijk ook zo veel mogelijk de natuur in, op zoek naar mooie paddenstoelen en die bijzondere mooie herfstachtige kleuren. Kortom, ik zal me wel weer vermaken!

Hoe was jouw september? En heb je nog leuke plannen voor oktober?

 

3 comments

 1. Sabine

  Super dat je weer aan het sporten bent! En jeetje wat een heerlijke foto van Oostenrijk en jij op dat bed. Word er lichtelijk jaloers van 😛

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Ja dat sporten herkenbaar, nu sport ik op de fiets vooral en fiets mij suf en wandel tussendoor op gebieden die ik niet gewend ben, dus mijn cardio fitness komt wel goed in deze vakantie, hahahaha

  Zoals je ondertussen weet, ben ik dus nu op vakantie, gewoon in Amersfoort en ben ik al in de Soesterduinen geweest, vandaag even zien wat ik ga doen, weiland, richting Soest? De stad in voor meer fotografie? Het bos? En die paddenstoelen zijn er nog net niet, ze kunnen nu na de regen wel ineens omhoog schieten, dat wel, maar het is nog te warm en te droog geweest, ze hebben namelijk regen en koude nodig om werkelijk tevoorschijn te komen. Wel heb ik al 1 zwammetje gespot in de Soesterduinen, maar verder nog niets, Kurkdroog hier… ook al met andere hobby fotografen staan kletsen namelijk, hahaha

  X

  Beantwoorden

 3. Flavie

  Terug aan het sporten… super!!! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.