De Heemtuin Muntendam

Wat streep ik af van mijn Bucketlist voor de winter?

Aan het begin van de winter plaatste ik mijn Bucketlist met dingen die ik van plan was om te gaan doen in de winter. Nu de winter eindelijk, hoewel hij schijnt dit weekend weer even terug te komen, voorbij is, is het de hoogste tijd om de balans op te maken.

Ook zo nieuwsgierig wat ik allemaal kan afstrepen van mijn Bucketlist voor de winter?

Project slaapkamer afronden

Tja, mijn kledingkast heb ik wel opgeruimd en heel veel kledingstukken die ik niet meer draag, weggegooid. Dat ene hoekje wat eigenlijk ook nodig eens moet worden opgeruimd, dat ligt er helaas nog steeds.

Fotoboek maken van onze vakantie in België

Dinant Ardennen

Oh jongens, het is gewoon te triest voor woorden maar dit is er dus gewoon in drie maanden tijd niet van gekomen! Iedere keer nam ik het mij weer voor maar toch kon ik me er niet toe zetten. Dus ja, deze schuiven we door naar de lente-bucketlist!

Zelf goulashsoep maken

Yeah, deze kan ik afvinken! Echt, er gaat niks boven zelfgemaakte goulashsoep! Ergens in februari maakte ik een dikke pan vol en hebben we echt zullen smullen. Een week later ging ik zelfs zo ver om zelf groentesoep te maken en ook dat viel in de smaak!

Vaker offline zijn

Nou, dat lukt prima als ik niet thuis ben en als ik verdiept ben in een goed boek. Maar eigenlijk zou ik gewoon wat vaker echt offline moeten zijn. Gewoon bewust dat verrekte ding opzij leggen en een dag lang negeren. Maar boy, wat is dat lastig. Okay, zoals gezegd taal ik er totaal niet naar als ik weg ben. Ben ik ergens aan de wandel, dan gebruik ik mijn telefoon alleen om foto’s te maken en check ik niks op internet. Thuis gaat het helaas nog te vaak mis, dus of ik moet nog vaker naar buiten of ik moet me er echt toe verplichten om mijn telefoon aan de kant te leggen.

Een dagje op pad met de trein

Utrecht grachten

Ja, ook deze kan ik afstrepen! Met nichtje J. ging ik namelijk naar de musical On your Feet over het leven van Gloria Estefan in Utrecht. Alle reden dus om er een dagje Utrecht van te maken. Dus gingen we mooi op tijd met de trein richting Utrecht zodat we nog tijd hadden om de binnenstad van Utrecht te verkennen.

Wat mij betreft is zo’n dag met de trein echt voor herhaling vatbaar. Ik vind het behoorlijk relax om niet na te hoeven denken over parkeren en gewoon voor huis uit te kunnen stappen.

Iets leuks plannen voor mijn verjaardag

9 februari vierde ik mijn 44e verjaardag en voor het eerst sinds jaren nam ik een vrije dag. Gewoon even niet met werk bezig zijn op mijn verjaardag. Dat lukte aardig, hoewel het nog wel lastig was om de boel de boel te laten. Helaas hadden we niet veel tijd om echt wat te gaan doen maar lukte het ons wel om lekker met zijn tweetjes te gaan lunchen. Ook altijd leuk natuurlijk!

Lekker wandelen ondanks de kou

De Heemtuin Muntendam

Ja, dit is absoluut wel gelukt! Okay, het had wel even wat voeten in aarde voor ik er daadwerkelijk op uittrok maar toch heb ik inmiddels alweer heel wat mooie wandelingen gemaakt. Zo wandelde ik onder meer weer eens in De Heemtuin, maar ook verkenden we het gebied rondom Smeerling en namen we een kijkje bij de Kiekkaaste in Nieuwe Statenzijl. Stuk voor stuk heerlijke wandelingen in een prachtige omgeving.

Een winterse zonsopkomst fotograferen

Eh ja, wat dacht ik wel toen ik dit noemde? Dacht ik werkelijk dat ik op mijn vrije dag om half 8 mijn bed uit zou gaan om de kou te trotseren voor een foto van de zonsopkomst? Niet dus!

Al met al eigenlijk toch best een prima score?

17 comments

 1. Felice Veenman

  ik vind het een geweldig score: allemaal leuke gezellige dingen gedaan ! Chapeau!

  Beantwoorden

 2. Linda

  Het blijft altijd een klusje om fotoboeken te maken, maar het eindresultaat mag er dan wel weer wezen. Leuk om Dinant terug te zien op je foto, het kriebelt om weer eens een dagje terug te gaan ?

  Beantwoorden

 3. Lodi

  Een super score zou ik zeggen en dat je op je vrije dag lekker op bed blijft liggen is alleen maar meer dan ,logisch!

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Ja, ik vind het een goede score! Je hebt aardig wat kunnen afvinken!

  Beantwoorden

 5. Nellelabelle

  Leuk allemaal! Dit moet ik ook echt vaker doen. Misschien kan ik wel een lente-bucketlist maken ?

  Beantwoorden

 6. Amina

  Woohoo, wat heb je megaveel af kunnen strepen! En een winterse zonsopkomst fotograferen staat ook nog steeds op mijn bucketlist hahahaha! Volgend jaar ok? ?

  Beantwoorden

 7. Xarifa

  Leuke dingen heb je deze winter gedaan!

  Beantwoorden

 8. Robin

  Echt leuk zo’n witner bucket list! Echt een tof idee xx

  Beantwoorden

 9. Janine

  Dat heb je goed gedaan! Erg leuk dat je de balans opmaakt en terug kijkt wat er wel of niet gedaan is.

  Beantwoorden

 10. Proudweirdo

  Hahaha! In de winter krijg je mij ook alleen voor belangrijke zaken vroeg mijn bed uit. ?
  Maare, je bent lekker bezig geweest hoor.
  Ik vind het een top-idee zo’n winterbucketlist. ? Qua klusjes werkt het misschien ook beter dan een to-do-lijst. ?
  Thanks for the reminder over de fotoboeken.? Ik moet er ook nodig mee verder. ?
  Drie maanden valt reuze mee joh, wij lopen ondertussen al een jaar achter.. ??
  Vaker offline zijn wil ik ook wel in gaan voeren, dat vind ik een heel goed punt.?
  Nou het is duidelijk, ik hoop dat de winter weer snel vertrekt, dan ga ik een lente-lijst maken. ? Bedankt voor je inspiratie. ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wat leuk om te horen dat ik je op een idee heb gebracht!

   Beantwoorden

 11. Ctheworld - Claudia

  Haha, een winter bucketlist. Dat heb ik nog nooit bedacht! Ben benieuwd naar je zomer bucketlist.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Mijn lente bucketlist komt maandag online!

   Beantwoorden

 12. Stefaan BlogVivant

  Het vaker offline zijn is echt een goed idee. ik probeer erg actief te zijn en dan een avondje de smartphone achterwege te laten!

  Beantwoorden

 13. Eva

  Jij hebt heel veel kunnen afvinken! Super bezig! What’s next? 🙂

  xxx, Eva
  http://www.dark-rebel.com

  Beantwoorden

 14. Eva

  Jij hebt heel veel kunnen afvinken! Super bezig! What’s next? 🙂

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

  Beantwoorden

 15. Marcella

  Zeker prima een score! Nu op naar fijne lente/zomer plannen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.