Utrecht grachten

Wat doe je tijdens een bliksembezoek aan Utrecht?

Onlangs ging ik met nichtje J. naar de musical On your Feet in het Beatrixtheater in Utrecht. Ideale gelegenheid dus om ook wat meer van Utrecht te zien dan alleen Hoog Catharijne! Veel tijd hadden we echter niet over, maar toch hebben we nog drie uurtjes de toerist kunnen uithangen in Utrecht.

Benieuwd wat we zoals tijdens ons bliksembezoek aan Utrecht hebben gedaan?

Zo snel mogelijk Hoog Catharijne verlaten of toch even struinen?

Ik moet zeggen dat ik met een behoorlijk vooroordeel vertrok naar Utrecht. Althans, niet vanwege de stad zelf hoor maar wel vanwege het station Hoog Catharijne. De laatste keer dat ik daar was en dan hebben we het over pak ‘em beet 22 jaar geleden stond dit namelijk nog bekend als de Nationale Pisbak. Man, echt niet normaal meer als je daar de trein uitstapte wat voor vieze geuren je neus dan binnendrongen. Om over de lading zwervers nog maar te zwijgen…

Ik was dan ook aangenaam verrast hoe het er nu uit zag. Compleet anders dan in mijn herinnering en vooral ook een stuk schoner. Toch was winkelen niet zozeer het doel van ons korte verblijf in Utrecht en kozen we er alsnog voor om zo snel mogelijk richting de binnenstad te gaan.

Struinen langs de grachten in Utrecht

Het mooie aan steden als Utrecht vind ik toch vooral de binnenstad. Zowel vanwege de grachten maar ook vanwege de vele mooie panden en gevels. Jammer dat het rondvaartseizoen nog niet is begonnen want anders had ik geheid voorgesteld om even een rondvaartje mee te pikken!

Utrecht grachten

Utrecht grachten

Nu verkenden we al lopend de grachten terwijl we in de verte dé grootste trekpleister van Utrecht al zagen opdoemen, natuurlijk de Dom.

De Dom van Utrecht

Wie kent het niet? Iedereen toch wel? De Dom is Utrecht en Utrecht is de Dom, onlosmakelijk met elkaar verbonden én dus iets wat elke toerist in Utrecht met eigen ogen gezien moet hebben. Ja toch? Ook wij konden het niet laten en nadat we eerst rondgekeken hadden in het pandhof wilden we natuurlijk ook de Dom van binnen bekijken.

De Dom van Utrecht

Pandhof De Dom Utrecht

Genieten bij Carla’s Konditorei in Utrecht

Tja, zo langzamerhand waren we wel toe aan een kleine versnapering en toen mijn oog het gezellig ogende koffietentje Carla’s Konditorei spotte, was de keuze dan ook snel gemaakt.

Carla's Konditorei Utrecht

Dit tentje bevindt zich pal achter de Dom en is zeker weten een aanrader voor een kop koffie met wat lekkers in een gezellige ambiance. Wij genoten er van een Chai Latte met een overheerlijke cheesecake en waren daarna klaar voor ons volgende avontuur, namelijk de musical zelf.

Conclusie na mijn bliksembezoek aan Utrecht

Ik moet gewoon nog een keertje terug om er echt een dag rond te struinen. Het liefst natuurlijk bij mooi weer zodat we dan ook per rondvaart de stad kunnen verkennen.

Wat vinden jullie van Utrecht? Een stad waar je ooit geweest moet zijn of niet?

17 comments

 1. Nicole Orriëns

  Ik heb er ooit vijf jaar gewoond toen ik er studeerde, en ik vind het nog steeds een hele mooi stad!

  Beantwoorden

 2. Shirley

  Leuk om mijn woonplaats door jouw ogen te zien. Ik zal niemand dwingen om naar Utrecht te gaan, maar volgens mij is het wel een leuke stad om gezien te hebben, met de grachten en de werfkelders. Hoog Catharijne is inderdaad flink veranderd. Dat was ook wel nodig. Ik vind het nog steeds best wel gek als ik er doorheen loop, omdat het zo’n verschil is.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik wil ook zeker terug om meer van de stad te ontdekken!

   Beantwoorden

 3. Mrs. T.

  Ik vind Utrecht leuk. En strijk altijd even bij de Winkel van Sinkel neer.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Heb ik helaas niet gezien maar hou ik in gedachten voor een volgend bezoek aan Utrecht.

   Beantwoorden

 4. Janine

  Utrecht is zo leuk! “ik wil er ook weer eens heen

  Beantwoorden

 5. Patricia Schmitz-Heres

  Niet persé een stad waar je geweest MOET zijn, maar ik vind het wel altijd een mooie en gezellige stad. Ik heb een aantal jaar rondom Utrecht gewoond en ging er wel graag heen om gewoon rond te zwerven. Maar dan niet eens heel specifiek voor het centrum.

  Beantwoorden

 6. Melissa krijns

  Utrecht vind ik heel knus en gezellig. Al die straatjes grachten en winkeltjes

  Beantwoorden

 7. Custodia Chineva

  Ik vind Utrecht een geweldig stad, hoewel ik er niet vaak naar toe ga als ik er ben dan vind ik het altijd gezellige en kneus…

  Beantwoorden

 8. Saskia

  Leuk artikel die ik zeker ga onthouden. Ik spreek nog wel eens met mijn blog vriendinnetje af in Utrecht.

  Beantwoorden

 9. Kool Family

  Nog nooit geweest, maar ziet er ontzettend gezellig uit aan de grachten…!

  Beantwoorden

 10. Sabine

  Utrecht vind ik een heel leuke stad. Ben er meerdere keren geweest en is echt heerlijk, zeker varen door de grachten en eten langs het water. Maar ook winkelen in Utrecht is erg leuk.

  Beantwoorden

 11. Frederique

  Ik ben er ooit een dag geweest en vond de sfeer in de binnenstad erg leuk. Eigenlijk zou ik vaker moeten gaan maar het komt er nooit echt van.

  Beantwoorden

 12. Rory

  Geboren en getogen. Nog steeds. Waar ik ook Uut (zoals ik het noem) in kom rijden. Of dat nu met de sneltram uit Nieuwegein is of met de auto. Het voelt als thuis. Altijd al geweest en nog steeds. ‘Utereg mn stadsie’. Er valt nog zooooooveeeeel meer te ontdekken. Maar de binnenstad is ultra gezellig. Mijn favoriete cafés: Orloff (lekkerste koffie van Uut) en Springhaver Café (gezelligheid en lekkere speciaalbiertjes van de tap).

  Beantwoorden

 13. Sammie

  De vele grachten van Utrecht vond ik ook erg charmant toen ik er een paar jaar geleden was. Erg gezellig met terrasjes ook met lekker weer 🙂

  Beantwoorden

 14. Laura

  Utrecht is zo’n leuke stad! Ik woon er niet ver vandaan, dus ga vaak wel eens een middagje even op en neer:).

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.