Throwback Thursday: Genieten van de lekkerste goulashsoep ever!

Een nieuwe categorie op Wanda’s Wereld en wel Throwback Thursday. Dat betekent dus dat ik op donderdag geregeld, nee, niet elke week hoor, even met jullie terug in de tijd ga! Heerlijk even herinneringen ophalen aan die ene gebeurtenis.

Aangezien we momenteel op vakantie zijn, trappen we af met een vakantieherinnering. En wel aan onze super leuke tijd aan het Balatonmeer in Hongarije.

Natuurlijk bezochten we daar van alles, van burchten tot kastelen van leuke plaatsen als Balatonfured tot het schiereiland Tihany. Het land maar vooral Balatonmeer zelf maakte een ongelofelijke indruk op ons. Vriendelijke bevolking, gastvrij, Engels sprekend, mooie natuur en eigenlijk best wel ontwikkeld. Okay, in de binnenlanden van Hongarije zul je ongetwijfeld een ander beeld van het land krijgen maar rondom het Balatonmeer is alles piekfijn in orde.

De Hongaarse keuken…

Ook zijn er voldoende restaurantjes en eettentjes te vinden waar je nog tegen een leuk prijsje heerlijk kunt eten. Natuurlijk hebben we daar dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Zoiets maakt een vakantie vaak net wat leuker, toch? Wij proberen in ieder geval altijd wel iets van de lokale keuken. In Hongarije draait het op dat gebied natuurlijk vooral om de goulash, en dan in dit geval de goulahsoep. Geloof mij, alleen daarom zul je al eens naar Hongarije moeten gaan! Zo lekker daar! We likten nog net niet onze kommetjes af maar het scheelde echt niet veel.

Hongarije goulashsoep

De soep smaakt daar gewoon compleet anders dan hier en wordt rustig de hele dag in een gietijzeren pan boven het vuur gestoofd. Ik denk dat het vooral de paprika’s en de kruiden zijn die de smaak anders maken. Hoe dan ook, het was echt genieten. We hebben het in die week dan ook vaak tussen de middag als lunch gehad. Dat viel op zich nog niet mee want het was ook nog eens bloedheet die week dus dat was best wel zweten boven ons kopje soep.

Bovenstaande foto maakte ik in het plaatsje Tapolca waar we eerst de grotten bezochten en daarna wel toe waren aan een lekkere lunch. Het was onze eerste kennismaking met de Hongaarse goulashsoep en direct een hele lekkere! Het leuke was echter dat toen we om de rekening vroegen, de ober ons twee dobbelstenen bracht! Als we twee zessen gooiden, dan was de lunch gratis!

Helaas gooiden we dit niet maar om € 8,= te betalen voor 2 dikke bakken soep met koffie en later nog drinken was ook geen aanslag op ons vakantiebudget natuurlijk!

 

One comment

  1. Morgaine

    Mocht je er weer terug komen ooit? Vraag dan naar het recept en zie de kruiden, misschien zijn er kruiden die wij hier niet zo hebben en sla dat daar in, dan kun je thuis proberen om die soep na te maken, ooit kreeg ik een authentiek recept vanaf Scicilië echte spaghetti carbonara, ben het kwijt helaas, maar dat is zooooooooo anders dan wij het hier maken, zo lekker! Ik ga nog eens nadenken of ik nog weet hoe, wat en waar…. in elk geval, het punt is, zoals wij het hier kennen, is totaal niet hoe het hoort, whahaha

    X

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: