Borgerswold wandelen

Wandelen in natuurgebied Borgerswold

Borgerswold, een natuurgebied in mijn eigen stadje Veendam. Een gebied wat zich kenmerkt door water, witte bruggetjes en wat voor iedereen wat te bieden heeft.

Doordat het dichtbij is, kom ik er best wel vaak. In ieder geval in elk seizoen wel even maar ook gerust vaker. We lopen eigenlijk altijd ons standaardrondje. Vrij saai natuurlijk maar helaas heb je ook niet zoveel andere opties in dit natuurgebied. Echt veel wandelroutes tref je er niet aan. Volgens mij zijn er ooit 2 uitgezet, een rode en een groene variant, maar deze overlappen elkaar ook nog grotendeels.

Zoals het zo vaak gaat, heb je natuurlijk altijd je favoriete plekjes. Ook dat is eigenlijk best nog wel zoeken in Borgerswold. Ik bedoel, ja, het is heerlijk vertoeven in de natuur, maar tegelijkertijd vind ik het ook weer niet zo bijzonder. Misschien komt het ook omdat het in je eigen omgeving is en wat van ver komt, lijkt altijd leuker, mooier enz.

Maar goed, onlangs besloot ik om in mijn uppie een rondje Borgerswold te doen zodat ik gewoon in alle rust wat foto’s kon maken zonder dat het geduld van vriendlief heel erg op de proef werd gesteld!

1e stop: Het bruggetje vlakbij de kinderboerderij

Borgerswold

Vriendlief snapt nog steeds niet waarom ik hier altijd een foto van moet maken. Ik blijf het echter gewoon hardnekkig doen. Gewoon omdat ik het zoals nu met al dat bloeiende groen een mooi punt vind. Het is eigenlijk ook voor ons altijd het geijkte punt om het natuurgebied in te gaan, dus me dunkt, een mooie start om je wandeling vast te leggen!

2e stop: Eén van de vele witte bruggetjes in Borgerswold

Borgerswold

Ook zo’n plekje waar ik door de jaren heen al tig foto’s van heb gemaakt. Typerend voor Borgerswold zijn namelijk de vele witte bruggetjes. Deze stonden vroeger aan het kanaal maar zijn in het verleden verplaatst naar Borgerswold.

3e stop: het doorkijkje naar Borgercompagnie

Borgerswold

Wie mij ook op Instagram volgt, zal ongetwijfeld deze plek wel herkennen. Hij komt namelijk regelmatig terug in mijn overzicht. In de winter ziet het er schilderachtig uit als het heeft gevroren en nu alles tot bloei komt, is het ook een geliefd plekje om foto’s van te maken.

4e stop: Een bruggetje zonder enig doel…

Borgerswold

Tja, deze brug zag ik altijd vanuit de verte op mijn ronde wel liggen maar ik kwam er nooit bij in de buurt. Simpelweg omdat er geen wandelpad naar toe is. Ik heb dan ook werkelijk waar geen idee wat het nut van deze brug is behalve dan dat je dus inderdaad van de ene naar de andere kant kan. Volgens mij is het echter geen doorgaande pad of ik moet iets hebben gemist

Dit keer won mijn nieuwsgierigheid het echter wel en heb ik het hoge gras en de paardenstront getrotseerd om deze foto te maken. Speciaal voor jullie natuurlijk!

Wat is volgens jou één van de mooiste natuurgebieden in Nederland?

3 comments

 1. Morgaine

  Pfffffffff daar vraag je wat! Gezien ik in heel veel natuurgebieden ben geweest in mijn leven, als kind en tiener en toen ik pas samen woonde en is er een ultiem favoriet? Nee, want elk gebied is weer bijzonder wel hou ik van stromende beekjes en mijn jaren in Limburg, Mechelen vooral, met weiland achter de boerderij en dus het beekje wat stroomde was echt ultiem! Alleen toen was ik 14 en had mijn camera niet bij mij.

  Drenthe, ook zo mooi, bossen en heide, ik hou gewoon van variatie en als er hunebedden ineens opdoemen, ook de meer onbekende plekjes in de bossen, dan is dat ook weer ultiem. Maar ook het strand, is ook natuur, en dan liefst in de vroege avond tot late avond, het gouden uur voor ons fotografen, als de meeste mensen ophoepelen en alleen de echte zee liefhebbers nog achterblijven met hun catamarans etc. hahaha

  Voor buitenstaanders blijkt Almere ook een ultieme plek te zijn, laatst stond ik in de observatie hut lepelaarsplassen, staan er twee mannen midden op de dag, na half 2 was ik er, die helemaal vanuit Eindhoven hierheen waren gekomen en niet net… maar waren al in de Oostvaders in de vroege ochten rond 5 uur :O Dan ben je gek als je het mij vraagt, hahaha

  Prachtig trouwens al die bruggetjes dat is bij mij ook een favoriet onderwerp, ooit heb ik bijna alle bruggen hier in en rond Beatrixpark op de foto gezet, kan ik nog wel een keertje doen, met de naam van de bruggen erbij 😉 hahahaha

  X

  Beantwoorden

 2. Yova

  Natuur is daar prachtig. Lekker wandelen in de natuur. Helaas komt bij ons niet zo van. Bruggetjes zie je daar allemaal verschillend. Mooie foto’s.

  Beantwoorden

 3. Lindaschrijfthetop

  Wat ik een mooi natuurgebied vind is de Veluwe, van zand, tot bossen en wilde dieren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.