tulpenveld Noordpolderzijl Groningen

Terugblik mei 2018: No time to play

Is mei werkelijk ook alweer voorbij? Hoe is dat toch mogelijk? Voor mijn gevoel was ik net vorige week in De Keukenhof en nu zijn we gewoon een hele maand verder. Tja, de titel is misschien een beetje misleidend maar feit is wel dat we in mei bar weinig hebben uitgespookt. Hoe dat zo kwam? Dat vertel ik je natuurlijk in mijn terugblik over mei!

Eind april werd ik ziek en dat zette helaas door in mei

Ook de eerste twee weken van mei bracht ik grotendeels in de lappenmand door. Hoesten, proesten en gewoon lamlendig. Te lamlendig in ieder geval om wat te doen. Na zo’n anderhalve week ziek thuis te hebben gezeten, besloot ik de week van Hemelvaart weer halve dagen te gaan werken. Eenmaal aan het begin van de middag weer thuis sliep ik zo een gat in de dag. Toch een teken dat ik nog lang niet fit was.

Inmiddels gaat het gelukkig een stuk beter maar toch ben ik nog steeds niet 100% fit. Het hoesten is nog niet helemaal weg. Vooral als ik teveel praat of teveel heb gedaan, dan komt de kriebelhoest toch weer opzetten.

We gingen op zoek naar de tulpenvelden in Groningen

Tulpenveld Noordpolderzijl Groningen

Ook dit jaar moest het er weer van komen en dus stapten we op een middag in de auto en tuften we door het Groninger Laand. Onderweg maakten we diverse stops en draaide mijn camera overuren. Leuk om te zien dat in april en mei mijn artikelen over de tulpenvelden in Groningen ook mega goed scoorden!

We gingen een middagje naar Greetsiel in Noord-Duitsland

Greetsiel Ost-Friesland Duitsland

Wie mij al langere tijd volgt, weet dat we regelmatig in Duitsland te vinden zijn. Zo ook Tweede Pinksterdag. Op ons dooie gemak slenterden we door het pittoreske vissersplaatsje en genoten we van de prachtige boten en natuurlijk het heerlijke weer. Gelukkig voor ons vonden we nog een plekje op het terras waar we ons te goed deden aan een heerlijk stuk gebak.

Hoewel we er inmiddels al een paar keer zijn geweest, blijft het gewoon leuk en ontdek ik ook steeds nog weer nieuwe dingen.

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in mei?

 • ik slaagde voor nieuwe wandelschoenen & een spijkerbroek. Blij mee!
 • de leesflow is helemaal terug, okay, nog niet zoals vroeger maar de teller staat inmiddels op 17 en met de vakantie voor de deur wordt dat ongetwijfeld rap meer!
 • ik genoot nog even van wat foto’s van Spanje waar we onder meer dagelijks op dit soort zonsondergangen werden getrakteerd

 • asperges! Oh, wat is het jammer dat het seizoen maar zo kort is maar wat ben ik er gek op. Jullie ook?
 • het wandelen met mijn nichtje heb ik weer opgepakt. Weliswaar is ons tempo op dit moment nog niet zoals het zou moeten maar de eerste drie wandelingen zijn weer in the pocket!
 • de zomerse temperaturen, al hoewel… ik ben zo blij dat we airco hebben want anders was het hier niet om uit te houden
 • met de dames van mijn afdeling ging ik gezellig uit lunchen. Altijd leuk en gezellig!

Welke foto scoorde het beste op Instagram?

In mei bombardeerde ik mijn volgers vooral met foto’s van tulpenvelden. Los van een sporadische foto van ons uitstapje naar Greetsiel verscheen er niet zoveel nieuws op mijn Instagram. Simpelweg het gevolg van dat we weinig hebben gedaan en niet veel zijn weggeweest.

Deze foto sprong er dan ook echt boven uit in mei qua aantal likes. Zelf vind ik nog steeds dat algoritme waardeloos maar goed, het is helaas niet anders.

Waar kijk ik naar uit in juni?

Heul langzaam maar zeker begint het tot me door te dringen dat onze zomervakantie voor de deur staat. Qua beleving en gevoel ben ik er nog totaal niet mee bezig maar doordat ik op mijn werk bepaalde dingen aan het afronden ben, merk ik het wel dat er wat staat te gebeuren. Ook beginnen de eerste collega’s mij een fijne vakantie te wensen en ja, dan zal het dus wel zo zijn.

Zonder er al teveel over te willen uitweiden, heb ik er lange tijd rekening mee gehouden dat we moesten annuleren maar zoals het nu lijkt, stappen we dan toch volgende week dinsdag in de auto richting de Elzas in Frankrijk! Het vakantiegevoel en de zin moeten nog komen maar dat komt hopelijk als we eenmaal onderweg zijn!

Waar ga jij naar toe in je zomervakantie?

 

21 comments

 1. Anne - Ditisanne.nl

  Wat een lekker vooruitzicht: volgende week al! Fijn dat jullie kunnen gaan, na alle griepperikelen heb je wel een mooie reis verdiend!

  Ik ga over drie weken al, komt ook dichtbij! We gaan dan naar Oost-Europa (Polen, Slowakije, Tsjechie). Vervolgens ga ik begin augustus een paar dagen naar Barcelona en in september gaan we nog een weekje op persreis naar Zweeds Lapland. Niets te klagen dus dit jaar!

  Beantwoorden

 2. Carpe Diem

  Lekker vooruitzicht Wanda.
  Balen dat je zo lang grieperig bent geweest.

  Ik wens jullie alvast een hele fijne vakantie toe! Wij hebben ’t er voorlopig alweer op zitten.

  Beantwoorden

 3. Yova

  Wat naar dat je griep hebt gehad. Leuke vooruitzichten. Ik wens je alvast fijne vakantie toe. En lekker genieten. Tot logs maar weer.

  Beantwoorden

 4. Laura - Essential Honesty

  Ik heb ook de griep gehad in mei, midden in mijn zwangerschap .. Niet evident! Desalniettemin heb je er een topmaand van gemaakt zo te zien! Die tulpenvelden eens zien staat ook bovenaan mijn lijstje om in de nabije toekomst eens te doen. Helaas is Groningen voor mij niet bij de deur .. Alvast een fijne vakantie gewenst!

  Beantwoorden

 5. Larissa

  Wat vervelend dat je ziek was! Maar gelukkig heb je fijne vooruitzichten. Geniet van je vakantie alvast!

  Beantwoorden

 6. Gea

  Klinkt goed, vooral de tulpen velden. Wij gaan naar Spanje.

  Beantwoorden

 7. Mirjam Hart

  Wat een mooie zomerse plaatjes. Vervelend dat je maand zo beroerd begon, maar h=je eindigt ‘m gelukkig wel fijn. Heel fijne vakantie!!

  Beantwoorden

 8. Ellen

  Wat een mooie foto’s! Wij hebben de zomervakantie nog niet gepland, wordt hoog tijd!

  Beantwoorden

 9. Felice Veenman

  wat duurde die griep lang he?? Ik hoorde het van alle kanten.. Maar zo te lezen nog genoeg leuke dingen gedaan> en er ook weer een boel in het vooruitzicht

  Beantwoorden

 10. marjolein

  Ja wij zijn ook zo dol op asperges en kunnen er enorm van genieten. Al zeker 5 keer gegeten vanaf het veld.

  Beantwoorden

 11. Luc van de Wiel

  Wat vervelend, ziek zijn! Weet je al wat het is? Gelukkig heeft het je plezier niet kunnen vergallen, zo te lezen…

  Wij gaan naar Oostenrijk, herrlich! 😉

  Beantwoorden

 12. Leonie

  Ik hoorde van meer mensen dat ze ziek waren. Ben zelf ook een paar dagen beroerd geweest, terwijl je dat niet zou verwachten in de zomer.
  Mooie foto’s van de tulpen!
  Ik ben nu bezig met een intensieve behandeling dus ik ga niet op vakantie. Misschien in het najaar.

  Beantwoorden

 13. Beauty Treasures

  Is ook een hele mooie IG foto, geen wonder dat ‘ie het goed gedaan heeft.

  Beantwoorden

 14. Helena

  Vervelend joh dat je zo ziek bent geweest en leuk om de terugblik te lezen. Fijn dat de vakantie doorgaat en ik wens je dan ook alvast een hele mooie tijd in de Elzas; mooi stukje Frankrijk!

  Beantwoorden

 15. Nicole Orriëns

  Balen dat je zo lang in de lappenmand moest zeg. Hopelijk gaat het vanaf nu weer beter.

  Beantwoorden

 16. Saskia

  Balen dat je zolang ziek was. Ben zelf ook wat grieperig geweest. Veel plezier in Frankrijk! Wij gaan morgen richting Oostenrijk <3

  Beantwoorden

 17. Kaylee

  Vervelend dat je eerste weekjes niet zo lekker verliepen… Maar hey.. Dat tulpenveld! Zo mooi!

  Beantwoorden

 18. Anne - Travelgoodies.nl

  Lekker vooruitzicht, veel plezier in Frankrijk!! X

  Beantwoorden

 19. sammie

  Balen dat je zo ziek bent geweest! Gelukkig op tijd opgeknapt voor de vakantie, goed vooruitzicht!

  Beantwoorden

 20. Anita

  Wat vervelend dat je zo lang ziek bent geweest. Wel lekker dat je vakantie voor de deur staat. Alvast veel plezier in Frankrijk gewenst!

  Beantwoorden

 21. Sabine

  Wat fijn dat je je weer beter voelt meid! En ook superleuk dat jullie toch op reis gaan. Ik heb geen zomervakantie en hier is het ook geen zomer, maar af en toe gaan we wel leuk een weekendje weg.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.