Camping Les Rives de la Doller Elzas Frankrijk

Next: Op ontdekking naar de Elzas

Nog een weekje buffelen en stressen en dan is het zover. Dan staat onze zomervakantie namelijk al voor de deur! Dit jaar is het Frankrijk geworden en wel de regio Elzas/Vogezen. Vandaag deel ik dan ook alvast wat ins en outs over onze vakantie!

De Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk aan de linkeroever van de Rijn, die de grens met Duitsland vormt. In het westen ligt de Elzas tegen de regio Lotharingen, of Frans la Lorraine. Van het noorden naar het zuiden lopen door de Elzas, aan de grens met la Lorraine, de Vogezen, een middelhoge bergketen. In het oosten van de Elzas strekt zich evenwijdig tussen de Vogezen en de Rijn, het Rijndal uit. (bron: Wikipedia)

Waarom is onze keuze op de Elzas gevallen?

Tja, geen idee eigenlijk. Het stond in ieder geval vast dat we dit jaar naar een nieuwe bestemming wilden. Vorig jaar gingen we namelijk drie keer op vakantie en alle drie de keren was het een soort trip down memoy lane. Stuk voor stuk prachtige vakanties maar dit jaar willen we gewoon weer wat nieuws ontdekken.

In eerste instantie stond Kroatië hoog op ons lijstje maar door de afstand zagen we daar van af. Niet dat we tegen zo’n autorit op zien maar door privé-omstandigheden houden we het liever wat dichter bij huis. Duitsland viel af, niet omdat we daar alles al hebben gezien, maar omdat we in maart al in Cochem zaten en straks in september nog naar de Saksische Schweiz gaan.

Elzas Frankrijk
bron: Pixabay

En dan kom je eigenlijk al vrij snel wel uit in Frankrijk. Een prachtig mooi land met diverse landschappen waar we inmiddels al het nodige van hebben gezien maar natuurlijk nog lang niet alles. Aangezien we allebei gek zijn op bergen en meren viel de keuze al snel op de Elzas/Vogezen. Deze streek heeft namelijk wat dat betreft de juiste mix én is voor ons helemaal nieuw!

Hotel / Camping / huisje of appartement?

In Frankrijk kiezen we standaard altijd voor een stacaravan. Hoewel we geen kampeerders pur sang zijn (lees: ik heb graag mijn eigen toilet), geeft een camping ons altijd wel het vakantiegevoel. Gewoon lekker buiten zijn in een omgeving met alleen maar mensen die ook op vakantie zijn.

In Zweden bijvoorbeeld zaten we gewoon in een particulier huisje in een woonwijk. Dat gaf ons totaal geen vakantiegevoel.

Camping Les Rives de la Doller Elzas Frankrijk
bron: Zoover

Maar goed, hoe zoek je dan een leuke geschikte camping uit? Ten eerste hoeven we natuurlijk geen camping met tig zwembaden en ander vertier. Wel willen we een camping wat vrij centraal ligt zodat we van daaruit allerlei uitstapjes kunnen maken zonder uren in de auto te zitten. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op Camping Les Rives de la Doller, op zo’n 25 km van Colmar. Een camping in een mooie natuurrijke omgeving en inderdaad vrij centraal.

Wat willen we gaan zien & doen in de Elzas?

Tja, dat weten we eigenlijk nog niet zo goed. Normaal zit ik altijd al weken in allerlei gidsen te snuffelen om te kijken wat we echt absoluut moeten zien maar dit jaar verloopt het helaas wat anders. Twee dingen weet ik in ieder geval wel, dat zijn:

 • rondslenteren in het prachtige stadje Colmar
 • genieten van prachtige vergezichten op de Routes des Cretes

En ja voor de rest is het dus vooral ter plekke gewoon bedenken wat we gaan doen! Dus als jullie al eens in de Elzas/Vogezen zijn geweest, tips zijn welkom!

18 comments

 1. Stéphanie

  Wat leuk dat je naar de Elzas/Vogezen gaat. Er is echt van alles te doen en te zien. Fijne mix tussen stad, de mooiste wijndorpjes en prachtige natuur. Oh ja, en natuurlijk heerlijke streekgerechten 🙂 Op mijn blog heb ik al veel over de Vogezen geschreven, maar ook over de Elzas. Wellicht staat er nog iets tussen. Veel plezier alvast!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk! Ik ga even rondneuzen op je site!

   Beantwoorden

 2. Jouvence

  Wat leuk dat je naar Elzas op ontdekking gaat. Veel plezier alvast toegewenst.

  Beantwoorden

 3. Anne - Ditisanne.nl

  Leuk! Ik ben er echt jaren geleden eens een midweekje geweest. Was toen met mijn broer en schoonzus mee en we hebben vooral veel gewandeld geloof ik… 🙂
  De Trois Ballons is volgens mij wel een mooi gebied. Maar verder kan ik je niet helpen. Weet wel dat ik het een erg mooie regio vond dus het komt vast goed!

  Beantwoorden

 4. Kimberly

  Oh wauw.. De Elzas staat net zoals veel andere bestemming op mijn ’to-do’ list. Man wat een uitzicht!

  Beantwoorden

 5. Sylvahna.nl

  Heel veel plezier! Lijkt mij ook prachtig daar!

  Beantwoorden

 6. Felice Veenman

  heerlijk wandelen en veel lekkere wijntjes drinken!

  Beantwoorden

 7. karin

  Alvast een fijne vakantie. Prachtige streek

  Beantwoorden

 8. Kaylee

  Wauwie! Heel veel plezier!!!!!!

  Beantwoorden

 9. Nicole Orriëns

  Jullie zijn er lekker vroeg bij. Kies je bewust voor het voorseizoen?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, wij hebben geen kinderen dus kunnen heerlijk buiten het hoogseizoen om. Ideale periode, nog niet zo warm, niet zo druk en goedkoper natuurlijk.

   Beantwoorden

 10. The lemon kitchen

  Bijzonder mooi lijkt het daar!! Heerlijk lijkt me dit!

  Beantwoorden

 11. Stefaan BlogVivant

  De elzas ben ik nog nooit geweest, ik ben meer een spanje mens 🙂 maar wel leuke foto’s van de omgeving daar.

  Beantwoorden

 12. Bianca Schrijft

  Buiten Parijs ben ik eigenlijk nog nooit in Frankrijk geweest. Heel veel mensen die ik ken zijn er dol op, op de een of andere manier trekt het me niet. Super dat het voor jullie past.

  Beantwoorden

 13. Bregtje

  Zo prachtig daar! Jullie vakantie wordt fantastisch ?

  Beantwoorden

 14. An

  Het eten is er echt super!

  Beantwoorden

 15. Yova

  Wat heerlijk dat je daar naar toe gaat. Lekker wandelen en lekker eten met wijntje erbij. Het ziet daar heel goed uit. Daar zijn wij nooit geweest. Wel Spanje en België en Duitsland.

  Beantwoorden

 16. Sabine

  Lijkt me heel mooi! Alvast veel plezier en ik kijk uit naar je verhalen en mooie foto’s!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.