Keukenhof Lisse Nederland april tulpen

Terugblik april 2018: Orvelte, Keukenhof & griep

Met de nodige vertraging toch nog een terugblik op de maand april. How come? Heel simpel, de griep sloeg alsnog toe waardoor de puf totaal ontbrak om achter de pc te kruipen. Lang leek het erop dat de griep ons oversloeg maar op de valreep vielen we toch nog om met alle gevolgen van dien!

Maar goed, inmiddels is het mei en is het dus de hoogste tijd om de balans over april op te maken. April was zo’n maand waarin bijna elk weekend wel was volgepropt. Een leuke maand ook waarin we eindelijk bepaalde dingen konden afstrepen. Ga je gezellig met mij mee terug in de tijd?

We maakten ons eerste fietstochtje naar de Ennemaborgh

Ennemaborgh Midwolda april

Vorig jaar september kocht ik op de valreep nog een nieuwe fiets maar echt kilometers hadden we nog niet gemaakt. Daar moet natuurlijk dit jaar verandering in komen, dus toen de kans zich voordeed, gingen we er direct voor. Op de fiets naar de Ennemaborgh in Midwolda, al met al een tocht van in totaal 40 kilometer. Tussendoor liepen we in het prachtige natuurgebied bij de Borg nog een route van 5 km, dus niet zo raar dat ik in de dagen daarna behoorlijk last had van mijn knietjes.

Met mams wandelde ik een GPS-route in de omgeving van Orvelte

Orvelte Drenthe april

Orvelte

Ook dankzij De Leukste Deal maakten we kennis met de prachtige omgeving van het museumdorp Orvelte. Normaal komen we nooit verder dan het dorpje zelf maar dankzij deze GPS-wandelroute van 5 km ontdekten we ook de schoonheid van de omgeving van Orvelte. Echt een aanrader voor liefhebbers van ongerepte natuur! Hou er alleen wel rekening mee dat stevige wandelschoenen vereist zijn want je ploegt gewoon dwars door de akkers van de boeren heen, dus bij regen kan het weleens een natte bedoening worden.

Eindelijk kunnen we De Keukenhof doorstrepen!

Keukenhof Lisse Nederland april tulpen

Keukenhof Lisse Nederland tulpen april

Jaja, ons verrassingsnachtje weg bracht ons terug naar Amersfoort maar dat weerhield ons er niet van om toch naar de Keukenhof te gaan. Als Nederlander én als fan van tulpen moet je dit natuurlijk een keertje gezien hebben. Dus trotseerden we de drukte en genoten we van het park. Wat een prachtig schouwspel, de mooiste tulpen ooit, de mooiste kleuren ooit en ja, we troffen het met het weer en volgens de medewerkers viel het qua drukte nog wel mee, hoewel we dat zelf anders zagen haha… Maar goed, het was een heerlijk dagje ondanks dat we allebei toen al liepen te hoesten en te proesten.

Griep slaat toe en hoe!

En ja, ons verrassingsnachtje bracht ons naar het Fletcher Hotel in Amersfoort en hoewel we genoten van het diner en het ontbijt daar, denk ik dat onze buren wel gek zijn geworden van ons gehoest ’s nachts. Allebei totaal niet fit en alleen maar aan het hoesten. De plannen voor Amersfoort werden dan ook al snel teniet gedaan en we besloten om tijdig naar huis te gaan. Eenmaal thuis ben ik direct op de bank geploft en was het vooral voor mij een kwestie van eat, sleap en repeat. Boy, wat voelde ik mij ellendig, wat word ik compleet gek van al dat hoesten en wat knalde mijn hoofd als gevolg daarvan uit elkaar.

Voor het eerst in twee jaar moest ik mij dan ook ziek melden en waar ik ergens nog de stille hoop had dat ik donderdag weer aan het werk kon gaan, werd het al vrij snel duidelijk dat dat er gewoon niet in zat. Nog steeds aan het hoesten maar nu gelukkig wel zonder hoofdpijn.

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in april?

 • de bloesem, wat jammer dat ze maar zo kort bloeien
 • bloeiende tulpenvelden
 • de mooie luchten met de meest prachtige wolken
 • dat ik het gevoel had dat ik weer wat grip had op mijn werk maar dat is waarschijnlijk nu wel weer teniet gedaan door mijn weekje ziek thuis
 • het knuffelen met onze kat die op de één of andere manier altijd extra zorgzaam is als ik ziek ben
 • etentjes met de dames van mijn afdeling bij BySib in Emmen
 • Het All Time Music Festival in Veendam met o.a. Nakatomi & Beethoven
 • de hilarische musical The Full Monty, wat een perfecte afsluiting van ons theaterseizoen

Welke foto scoorde het beste op Instagram?

Mooi om te zien dat een typisch Nederlands tafereeltje zo in de smaak valt!

Waar kijk ik naar uit in mei?

Voornaamste taak is op dit moment vooral om er weer helemaal bovenop te komen en eindelijk van dat hoesten af te komen. Verder staat er nog niks gepland in deze maand. Natuurlijk kan dat ook zo weer veranderen maar vooralsnog houden we het ook noodgedwongen lekker rustig. Eerst maar eens helemaal herstellen.

Wat zijn jouw plannen deze maand?

13 comments

 1. Saskia

  Wat een fijn artikel. Die fietstocht van Ennemaborgh lijkt me heerlijk<3
  Deze maand? Wauw wij hebben een hele drukke maand. Onze tuin wordt opnieuw opgehoogd, eten met vriendinnen, dagje shoppen met m'n bestie, extra druk op werk en mijn vader is jarig.. Super leuke vooruitzichten 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, die fietstocht is echt de moeite waard, een prachtige route die we vast nog wel een keertje gaan doen. Lekker drukke maand voor de boeg! Geniet er lekker van!

   Beantwoorden

 2. Kristof

  Keukenhof kende ik helemaal niet maar ziet er wel top uit! Wij gaan graag wandelen in parken en tuinen dus ik ga het zeker eens bekijken!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dan is het absoluut een aanrader! Hou er alleen wel rekening mee dat De Keukenhof nog open is tot 13 mei, daarna moet je wachten tot volgend jaar maart.

   Beantwoorden

 3. Lodi

  Wat een prachtige foto’s van de tulpen, wel naar van het ziek zijn, natuurlijk. Ik hoop dat het hoesten snel over is, hier nog weinig mannen voor de maand mei, eigenlijk wel lekker.

  Beantwoorden

 4. Linda

  Ik hoop dat je snel mag herstellen van de griep! De griep epidemie schijnt namelijk wel eindelijk over te zijn ? Prachtihe bloesem foto’s ook en wat kan ik toch ook genieten van de mooie tulpen. Een bezoekje aan het Keukenhof lijkt mij dan ook erg leuk maar ik denk dat ik het een tikkeltje te druk zal vinden ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, wij dachten ook echt dat we er goed van af kwamen, tot het dus alsnog toesloeg. Het gaat inmiddels weer wat beter maar van dat hoesten word je inderdaad nogal lamlendig.

   Beantwoorden

 5. Daphne - verdraaidmooi

  Ik vind je foto’s ontzettend mooi en fleurig. Vooral die van het Keukenhof, daar word ik gewoon vrolijk van! Wel ontzettend balen dat jullie griep hebben gekregen op het moment dat jullie net lekker een nachtje weg waren!

  Beantwoorden

 6. Morgaine

  Als eerste, wens ik jullie beiden beterschap toe, dat alle energie snel mag terug komen en de gezondheid. Wij lazen van de week dat de griepvirus nu echt weg zou moeten zijn na 18 weken.

  Gaaf, eindelijk in Lisse geweest,en ja, wat jij als druk kunt zien, kan daar heel rustig zijn, het is er altijd druk, weet ik nog, en is alleen maar erger geworden 😉

  Jammer van Amersfoort, maar er komen meer trips aan, je weet nu dat het het waard is 😀

  In mei, mijn dochter is zondag jarig, dat is 1, mijn kleinzoon jatten, en weer Pitch en Putten, vast en zeker, en verder, maken we plannen, maar zonder data. De Achmea toren te Leeuwarden bijv. moet het mooi weer zijn dat je lekker ver kunt kijken. Vandaag voor het eerst op de markt geweest hier, super wauw!

  En de Oldenhove, toren omhoog, staat ook op het lijstje, maar of het allemaal in mei gaat gebeuren? Eerst zondag maar, 6 mei even vieren 😉

  X

  Beantwoorden

 7. The lemon kitchen

  Je foto’s zijn heeerlijk om naar te kijken! Zo vervelend dat je griep hebt gekregen. Ik heb nu bruistabletten

  Beantwoorden

 8. An

  Oohhh. Moet ik toch echt eens heen!!!!

  Beantwoorden

 9. Sabine

  Prachtige plaatjes weer! Ooit in een ver verleden ben ik ook eens in Orvelte geweest. Kan me er niet zoveel meer van herinneren, maar nog wel dat ik het mooi vond haha. Hoop dat je weer opgeknapt bent inmiddels!

  Beantwoorden

 10. Nicole Orriëns

  Wat is de keukenhof toch prachtig zeg! Foto’s uit het verleden…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.