Koppelpoort Amersfoort Nederland

Next: Amersfoort, here we come again!

Amersfoort? Daar zaten jullie begin februari toch ook al? Yep, dat klopt maar we gaan dus gewoon weer terug! Waarom? Nou, dat is eigenlijk best wel een ‘grappig’ verhaal en dat wil ik jullie natuurlijk niet onthouden!

Hoe het allemaal begon…

Bij de Hema hadden ze een leuke actie bedacht in samenwerking met Fletcher Hotels. Voor een prikkie een hotelovernachting op een datum naar keuze maar… bestemming blijft een verrassing tot drie dagen voor vertrek. Dus niks aan het handje. Gewoon leuke voorpret want bij de boeking kon je wel een voorkeur opgeven. Dat werd met grote meerderheid Noord-Holland want ja, eind april bloeien natuurlijk overal de tulpenvelden in Noord-Holland en even naar de kust is dan natuurlijk ook een leuk uitje. Dus nee, dat zagen we al helemaal zitten!

Fletcher Hotel Amersfoort heet u van harte welkom…

Pardon, Fletcher Hotel Amersfoort? Eh, dat ligt toch niet ineens in Noord-Holland? Chips, Fletcher heeft Nederland in vier regio’s verdeeld en Amersfoort bivakkeert net op de grens van Noord en Zuid. Okay, niet precies waar ik op had gegokt maar goed, Amersfoort wordt het dus.

Koppelpoort Amersfoort Nederland

Het is alleen wel heul erg ironisch want Fletcher Hotels heeft maar liefst 80 hotels in Nederland en we gaan dus uitgerekend terug naar Amersfoort waar we twee maanden geleden nog waren! Life is full of suprises… but this ain’t one of them.

Okay, gaan we dan nog wel naar De Keukenhof?

Nou, dat is nog steeds wel de bedoeling. Eerst richting Lisse om eindelijk De Keukenhof te bezoeken en dan later op de dag terug naar Amersfoort. Al met al een uurtje en dus prima te doen.

Wat gaan we dan nog meer doen?

Tja, dat is natuurlijk de grote vraag. Vooral omdat het vrijdag ook nog eens Koningsdag is en het dus overal druk is vanwege de diverse activiteiten. Opnieuw door Amersfoort slenteren wordt het in ieder geval niet. Niet dat we Amersfoort niet leuk vinden, dat juist wel, maar omdat we er in februari nog waren, hoeft dat deze keer niet voor ons.

Sowieso zitten we niet echt te wachten op een dag vol Koningsdagevenementen aangezien we daar allebei nada noppes mee hebben. Veel liever doen we dan wat anders maar wat?

Jullie nog leuke tips?

 

17 comments

 1. Shirley

  Toch eel een soort verrassing dus. Misschien kun je natuur in de buurt op zoeken voor een wandeling? Heel veel plezier in ieder geval, het zal desondanks vast gezellig worden.

  Beantwoorden

 2. Hélène

  Waarom niet op koningsdag naar Lisse?

  Beantwoorden

 3. Anita

  Jeetje, wat een toeval dat het Amersfoort is geworden. Snap dat je niet nog een keer een stadswandeling wilt maken, als je er twee maanden geleden nog bent geweest. In de omgeving kun je ook heel mooie fietstochten maken. Bijvoorbeeld naar Baarn (Paleis Soestdijk) of Spakenburg en dan met de Eemlijn fietsboot weer terug. Of misschien wandelen/fietsen over voormalige vliegbasis Soesterberg? In ieder geval alvast veel plezier gewenst!

  Beantwoorden

 4. Enigma

  Fletcher hotels, daar hebben wij in elk geval goede ervaringen mee !

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is mooi om te horen! Ik ken ze alleen van naam.

   Beantwoorden

 5. Jessie

  Je kan niet zeggen dat het geen verrassing was ? Tja, wat is leuk op Koningsdag? Ik ben niet zo Van Oranje, al eet ik wel altijd een oranje tompouce…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Verder dan dat gaan wij ook niet hoor. We hebben niks met die vrijmarkten.

   Beantwoorden

 6. Sylvahna.nl

  Ah, Amersfoort! Lijkt me zo een mooie stad!

  Beantwoorden

 7. Ronny Kamp

  Ik zou zeggen, pak je telefoon en ga Ingress spelen in Anersfoort.
  Das een GPS spelletje, kan ook in alle andere plaatsen in Nederland. ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Okay, ken ik niet maar ga ik even bekijken.

   Beantwoorden

 8. Florentine

  Leuk!!! Ik ben eigenlijk nog nooit echt in het stadscentrum van A’foort geweest, maar het ziet er op de foto’s onwijs mooi uit. Gaaf om daar met koningsdag te zijn. Geniet ervan!

  Beantwoorden

 9. Luc van de Wiel

  Mooie stad, Amersfoort. Ik heb ‘m aan mijn lijst toegevoegd!

  Beantwoorden

 10. Morgaine

  Whahahahahahaha er is een reden voor Wanda, i’m sure, in feb. is het natuurlijk heel anders dan dat NU de terrassen allemaal uit staan en het drukker is in de stad. Maar, ga eens naar de Soesterduinen, of pak een stuk van het Klompenpad mee, ga naar Soest… Echt, het is niet alleen Amsersfoort zelf of Kamp Amersfoort, het Belgenmonument…. tik het maar in, en zie dat je er maar een paar km van deze stadjes verwijderd bent, waar je prachtig kunt wandelen en de kerk kunt zien waar Wilhelmina kind aan huis was, en haar eigen ingang had. Het poppendorp van Soest, het oudste stukje… zo noemen wij dat, dat is zoooooo mooi!

  X

  Beantwoorden

 11. Morgaine

  Oh ja… ik vergeet nog… kibbeling eten in Bunschoten-Spakenburg en alle botters zien, ook waar ze ze opknappen kun je heel dicht bij komen, en ja ze zijn er altijd aan het werk 😀

  X

  Beantwoorden

 12. Nicole Orriëns

  Ik ben niet zo bekend in Amersfoort maar ik kan me voorstellen dat het daar morgen erg druk is. Zit er niet een dierentuin bij in de buurt?

  Beantwoorden

 13. Kim

  In Amersfoort hebben ze een leuk dierenpark!

  Beantwoorden

 14. sammie

  Haha, wat een toeval! Hopelijk hebben jullie het wel weer naar de zin gehad.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.