Gasterse Duinen paarse route

Project Wandelen: Hoe staat het hiermee?

Net als vorig jaar ga ik ook dit jaar weer aan de slag met een aantal projecten. Eén daarvan is Project Wandelen, lekker de natuur in, foto’s maken, koppie leegmaken én gewoon lekker in beweging zijn. Inmiddels zitten we over de helft van 2022 en is het dus de hoogste tijd voor een update. Hoe sta ik ervoor? Heb ik lekker veel gewandeld of moet ik misschien nog een tandje bijschakelen om mijn doelen te halen?

Doel: 700 kilometer wandelen

wandelroute Egelsee Abtenau Oostenrijk

Vorig jaar stond mijn teller op 632 geregistreerde kilometers, voor dit jaar zet ik in op 700 km. Op dit moment heb ik nog geen idee hoe ik er op dit gebied voor sta. Feit is wel dat ik zeker in het voorjaar de nodige wandelingen heb gemaakt, dus ik denk dat ik wel redelijk in de buurt ga komen.

Zeker omdat ik normaal gesproken in het najaar er ook altijd regelmatig op uit trek om mooie herfstwandelingen te maken. Maar goed, ergens heb ik ook wel het gevoel dat ik wellicht toch een tandje bij moet schakelen omdat ik in de zomer, zeker nu met deze warmte, niet zulke lange wandelingen maak.

Welke wandelroutes staan er op mijn lijstje?

De eerste drie routes had ik vorig jaar al op mijn lijstje staan, maar het is er toen niet van gekomen. Dit lijstje is inmiddels aangevuld.

Tja, van dit lijstje heb ik helaas nog geen enkele route gedaan. Maar niet getreurd, ik heb wel een hoop andere wandelroutes gewandeld, zoals bijvoorbeeld Landgoed De Braak (3 km), Baggerputten (4 km), Heide en vennenroute (4 km), Buurserzand (5,2 km), Landgoed Landheet (4 km), Wandelroute De Manteling (4,5 km) en diverse wandelroutes in Oostenrijk, waaronder Egelsee (7 km) en de Almenblumenweg (7 km).

Ongetwijfeld vergeet ik nu nog een paar wandelroutes, maar op zich wel redelijk wat leuke routes gewandeld.

Welke uitdagingen wil ik aangaan met Project Wandelen?

gele route Buurserzand Haaksbergen

Tot en met onze vakantie in Oostenrijk (juni) had ik de wandelflow best wel lekker te pakken, inmiddels is dat door het weer een beetje weggezakt, maar dat komt wel weer goed als de temperaturen weer een beetje zakken.

En verder wil ik ook regelmatig een weekje instellen dat ik bijvoorbeeld een x-aantal stappen per dag wil halen. Bijvoorbeeld 5.000 stappen in februari, 6.000 stappen in maart, 7.000 stappen in april, 8.000 stappen in mei, 10.000 stappen in juni (is onze vakantiemaand, dus dan wandelen we sws elke dag).

Dit zei ik heel dapper aan het begin van het jaar, maar heel eerlijk? Dit ben ik compleet vergeten! Okay, tijdens onze vakantie in Zeeland (april) en Oostenrijk (juni) zat mijn gemiddelde ruim boven de 10.000 stappen, maar de overige maanden? Tja, als ik thuiswerk dan heb ik al moeite om de 2000 stappen te halen, tenminste als ik de hele dag gewoon binnen blijf.

Dus hier wil ik zeker mee aan de slag, oftewel volgende week wil ik elke dag minimaal 7500 stappen per dag gaan aantikken, hitte of niet, ik ga meters maken!

Project Wandelen: hoe nu verder?

Gasterse Duinen paarse route

In september staat er nog een weekje Ardennen gepland, dus ook dan zullen we hopelijk een paar mooie routes gaan wandelen.

Verder wil ik ook zeker in de herfst er lekker op uit gaan. Juist in de herfst vind ik het heerlijk om in een bos te gaan wandelen, dus dan kan ik vast wel wat van mijn lijstje afstrepen.

Voor het zover is, wil ik eerst nog een paar mooie heidewandelingen gaan maken. Ook op dat vlak heb ik wel een aantal wandelroutes op het oog, zoals wandelen in de Gasterse Duinen.

Qua lengte van een route wil ik mij zeker ook wat meer gaan uitdagen en in ieder geval vaker een route van 6 km of meer gaan doen. Tijdens vakanties lukt mij dat prima, dus ook hier in eigen omgeving wil ik vaker een wat langere route gaan doen.

Kortom, ik ga ervoor!

Hoeveel stappen zet jij per dag?

12 comments

 1. Gabrielle

  Wat een mooi doel! Ik zet ongeveer 8.000 tot 10.000 stappen per dag 🙂

  Beantwoorden

 2. Nicole Orriëns

  Hoe houd je precies bij hoeveel kilometers je loopt? Oftewel: hoe weet je dat je de 700 km hebt gehaald?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Via mijn horloge laat ik het aantal stappen en kilometers registreren.

   Beantwoorden

 3. Linda schrijft 't op

  Boswandeling Spier is vast bij Drenthe, daar ben ik pas geweest, een prachtige omgeving met mooie natuurgebieden. Ik heb er ook ver weg reeën gespot.

  Beantwoorden

 4. Yova

  Helaas kan Ferry niet zo goed meer. Vanwege ziekte. Ik ben ook meer thuis dan anders. Je weet het wel. Wat fijn dat jullie zoveel stappen maken. Heel goed voor jou Wanda. Drenthe is zeker prachtig om te wandelen. We deden toen vroeger op vakantie waren. Mooie foto’s..

  Beantwoorden

 5. Linda Meester

  Lopen de meeste wandelroutes in een rondje? Anders moet je weer teruglopen naar het startpunt waar je fiets of auto staat

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het zijn idd rondjes dus je komt altijd weer bij de parkeerplaats uit, ideaal.

   Beantwoorden

 6. Amina

  Voordat ik een reactie geef, even over die foto 😍 is het paaltje serieus aan de bovenkant geverfd in de kleur van de bloemen erom heen? Dan gil ik hoor! Zo leuk! En wat goed dat je wandelt! Het schijnt zo goed voor je hersenen en hersenfuncties te zijn. Daarom wandel ik ook. You go girl, ik hoop dat je de 700 km haalt dit jaar!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ga maar gillen dan! Het is idd paars geverfd maar dat zijn alle routepaaltjes van het Drents landschap, het past in ieder geval perfect bij zo’n mooi paars heidegebied.

   Beantwoorden

 7. Tessa

  Op werk dagen haal ik met gemak 13000 stappen op een dag. Op een vrij dag die ik thuis door breng kom ik soms niet eens aan 2000 stappen…..

  Beantwoorden

 8. Rory

  Mijn man is nogal van het stappen tellen. Waar we nu zijn (met zo’n 38 graden – zonder airco) zijn we niet zo bezig met sporten. Ik had nogal naïef een yogamat meegenomen en dacht echt dat ik elke dag wat zou doen. Ik kom niet verder dan van en naar het zwembad lopen (wel met een hellende weg trouwens). Hij gaat echt rondjes lopen naar de bakker en telt zijn stappen dmv een app…

  Beantwoorden

 9. rachel

  ik heb een apple watch die alles bij houd al ben ik niet echt met stappen bezig

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.