Dag Juli, Hallo Augustus!

En ook de maand juli zit er helaas weer op. Een maandje waarin de zomer zich van zijn beste kant liet zien, waarin ik beste vriendjes was met de airco, maar ook de maand waarin we nog lekker een weekendje in eigen land weggingen. Kortom, het was weer een leuke maand. Benieuwd wat we zoal hebben gedaan in juli?

Weekendje Twente

Twente juli

Eigenlijk zouden we dit vorig jaar juli doen, maar toen hebben we het geannuleerd vanwege het overlijden van mijn schoonvader. Nu gingen we dus alsnog een weekendje naar Twente, oftewel gezellig bij mijn ouders op de camping. Zij op het campinggedeelte en wij in een appartement in een voormalige stal.

Natuurlijk trokken we er ook gezellig op uit. Zo gingen we met ons viertjes gezellig aan de wandel op Landgoed Landheet en ontdekten René en ik een dag later de schoonheid van het Buurserzand. Echt een heel mooi gebied waar ik zeker naar terug wil om meer van te zien.

Aan de wandel in De Heemtuin

De Heemtuin juli

Op mijn vrije donderdag ging ik lekker aan de wandel in mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin. Normaal wandel ik altijd mijn standaardrondje, maar deze keer ging ik voor de gele route van Staatsbosbeheer. Helaas ontbreken er her en der een paar paaltjes, maar goed, het is gelukkig bekend terrein voor mij, dus na een kleine omzwerving kon ik de route weer oppakken.

Best leuk om zo door een bekend natuurgebied te wandelen, niet dat ik voor verrassingen kwam te staan hoor. Het is alleen leuk om meerdere routes door een vertrouwd gebied te hebben zodat het nooit eentonig wordt.

Wat gebeurde er verder nog in juli?

 • met vriendinnetje T. ging ik lekker uit eten bij Java in Veendam om vervolgens naar de theatershow van Scala te gaan. Aanrader! De show wordt opgevoerd door studenten uit verschillende jaargangen van de dansopleiding, maar is professioneler dan menige musical.
 • door het warme weer staat er hier regelmatig een lekkere salade op tafel zoals de sperziebonen met ham van The New Food
 • we gingen naar de antiekmarkt in Groningen
 • we waren veel op de camping te vinden en slingerden voor de verandering de bbq weer aan
 • met vriendinnetje M. ging ik op urbex shoot bij Hollands Hoop, maar hier kwamen we helaas voor gesloten deuren te staan, dus dan maar lekker lunchen bij Paviljoen Flonk in Blauwestad (aanrader)
 • ik heb de leesflow weer helemaal te pakken en las het prachtige boek Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens
 • we vierden de 50e verjaardag van René
 • en ons Mikey lag weer eens lekker te chillen in het zonnetje

Wat zijn onze plannen voor augustus?

Ik trap augustus direct goed af, want met vriendinnetje M. ga ik op pad in het Hogeland voor een autopuzzeltocht. Ben benieuwd waar deze route ons zal brengen, maar tot nu toe waren de routes in het Oldambt en Westerwolde erg leuk, dus ik heb er zin in!

Verder staat er een bbq date gepland met onze Drentse vrienden en tel ik langzaam maar zeker af naar onze vakantie in september. Nog even twee weken vrij en ondanks dat ik in juni al vakantie heb gehad, heb ik er natuurlijk wel zin in!

Heb jij al vakantie gehad en zo ja, waar ben je geweest of lekker thuis?

9 comments

 1. Marcella

  Lekker joh, klinkt als een erg fijne maand. Dat boek is mooi! Weet je al waar jullie naartoe gaan in september?

  Beantwoorden

 2. Frederique

  Jammer van de gesloten deuren voor de urbex shoot maar lekker lunchen met een vriendin is een leuke vervanging!

  Beantwoorden

 3. Mrs. T.

  Zo’n autopuzzeltocht is met bolletje streepje pijltje en zo? Die heb ik ook een laten maken voor onze gemeente ter ere van het 5-jarig bestaan. Erg leuk om te doen inderdaad.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Deze is van Local Groningen en alleen met pijltjes. Erg leuk om op die manier een regio te ontdekken.

   Beantwoorden

 4. Rory

  Het boek! Ik heb het op mijn e-reader staan (sinds gisteren) voor de vakantie (volgende week). Maar uh oh. Ik ben er gisteravond al in begonnen en je voelt ‘m al. Ik kan bijna niet stoppen. Hoe moet dat nou? 😅
  Aldus ga ik nog op vakantie. Eerste keer in 3 jaar tijd buitenland dus megaveel zin in en behoefte aan (de echte zon). Lekker naar Zuid-Frankrijk, maar dan aan de kant van de Pyreneeën.

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Ja, ik heb al vakantie gehad. Ben 10 dagen naar London geweest. Echt heerlijk was het daar. Heb de stad erg gemist

  Beantwoorden

 6. sandra

  Dat klinkt als een heerlijke maand! Zo een autozoektocht lijkt me wel wat, dat heb ik nog nooit gedaan.
  Ik ben net enkele dagen naar de Champagnestreek geweest en in augustus ga ik een weekendje naar Mons.

  Beantwoorden

 7. Joyce - SomedayTodayNL

  Ziet er uit als een geslaagde maand! Dat boek staat ook nog op mijn lijstje om te lezen.
  Wij zijn thuis deze vakantie, maar met dit zonnetje helemaal geen ramp!

  Beantwoorden

 8. Anette

  Wij zijn al in Toscane geweest en gaan nog naar Spanje en in oktober een weekend naar Parijs waar ik m’n verjaardag vier. Zin in! 🤗

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.