Gosausee Oostenrijk

5x Wat te doen met je reisfoto’s?

Misschien heb je je vakantie er al op zitten en geniet je op dit moment nog lekker na door regelmatig door je galerij te scrollen. Of je gaat nog binnenkort op vakantie en weet al dat je met tig foto’s weer terugkomt. Maar wat doe je vervolgens met al die reisfoto’s? Laat je ze gewoon staan op je camera of ga je er creatief mee aan de slag?

Wie mij een beetje volgt, weet ongetwijfeld dat ik lading foto’s maak. Vooral tijdens vakanties maakt mijn camera overuren. Dan fotografeer ik meestal met mijn gewone camera, maar ook mijn mobiele heb ik altijd binnen handbereik. Even dat uitzicht vastleggen, even dat mooie straatje of net die ene boom. Mijn interesses op dat gebied zijn breed en dat levert dus ook ontzettend veel foto’s op. Maar ja, wat doe ik vervolgens met al die reisfoto’s?

Foto’s op Social Media & blog

Zowel op mijn Instagram account als op mijn Facebook pagina verschijnen regelmatig nieuwe foto’s. Ook hier op mijn blog laat ik jullie mee genieten van al die mooie plekken.

Slechts heel af en toe maak ik gebruik op mijn blog van een foto via Pixabay omdat ik dan bijvoorbeeld blog over een toekomstig uitstapje en dan natuurlijk nog geen eigen foto erbij kan plaatsen. Ik probeer altijd wel om het aantal foto’s bij een artikel enigszins te beperken omdat het anders voor mijn gevoel onoverzichtelijk wordt.

Dus wil je meer foto’s van mij zien, volg mij dan op Instagram of Facebook!

Fotoboek maken van je vakantie

Okay, het kost even tijd om de leukste c.q. de mooiste foto’s uit te zoeken en deze vervolgens in een boek te plaatsen, maar dan heb je natuurlijk wel iets om te laten zien!

Van Oostenrijk moet ik het fotoboek nog maken, altijd een leuk klusje voor in de herfst, maar van de andere vakanties heb ik allemaal een mooi fotoboek. Zeker als het net binnen is, blader ik er regelmatig door heen of laat ik het zien aan familie en vrienden. Ook in de winter vind ik het leuk om op een regenachtige zondagmiddag even de stapel fotoboeken te pakken en op mijn gemak er door heen te bladeren en even terug te zijn op die ene plek.

Kalender maken met je eigen foto’s

Vaak koop ik tijdens een vakantie een kalender van de desbetreffende regio zodat ik een jaar later nog lekker na kan genieten. Nadeel hiervan is echter dat er dan ook vaak foto’s tussen zitten van plekken waar je zelf niet bent geweest. Daarom is het vele malen leuker om je eigen foto’s te gebruiken voor zo’n kalender!

Op die manier kun je je kalender ook een persoonlijk tintje meegeven en dat maakt het natuurlijk een stuk specialer!

Foto op canvas

Gosausee Oostenrijk

Natuurlijk zijn er soms ook foto’s die zo mooi zijn dat je er het liefst elke dag naar wil kijken. Dat heb ik bijvoorbeeld met deze foto van de Gosausee. Zo’n ongelofelijk mooi plekje in Oostenrijk waar ik gewoon ontroerd werd van het prachtige uitzicht.

Foto op canvas

Een simpel fotolijstje ligt dan voor de hand, maar wat denk je van een foto op canvas? Een unieke canvas foto ontwerp je bij FotoOpCanvas en met het resultaat ben ik in ieder geval erg blij. Nu alleen nog een mooi plekje in ons huis hiervoor vinden!

Probeer eens fotobehang

Ben je flauw van die witte muren in je huis, maar heb je nog geen idee wat je wel zou willen? Dan heb ik wellicht nog een leuke tip voor je! Namelijk je eigen foto als fotobehang op de muur! Wij hebben op kantoor ook een wand met fotobehang en wel van een bospaadje in een dicht bos waar net nog een paar zonnestraaltjes door heen zijn te zien.

Ideaal dus om die ene saaie wand wat op te vrolijken! Check dan snel deze behang aanbieding van Fotocadeau en wie weet geniet jij straks dagelijks van je nieuwe muur met je persoonlijke fotobehang!

Wat doe jij met je reisfoto’s?

9 comments

 1. Yova

  Foto voor kalenders maken is zeker heel leuk idee. Hebben wij aantal jaren geleden ook gedaan. Dan met onze huisdieren. Zolang weer geleden. Je kalender is zeker mooi om te zien. Vakantie hebben wij niet. Kan ook niet anders…. Fijne dag.

  Beantwoorden

 2. Janet

  Ik heb een aantal foto’s laten afdrukken op canvas en hout om in huis te hangen, daarnaast worden mijn foto’s eigenlijk alleen gebruikt op mijn blog en social media. Ik roep al jaren dat ik fotoboeken wil maken van mijn reizen, maar dat is er tot op heden nog nooit van gekomen.

  Beantwoorden

 3. Linda schrijft 't op

  Ik plaats een paar vakantiekiekjes op sociaal media en daarna doe ik er weinig mee.

  Beantwoorden

 4. Amina

  Je foto op canvas is echt waanzinnig mooi geworden, sowieso is de foto echt een plaatje. En dat meer ligt in Oostenrijk toch? We willen in de lente van 2023 naar Oostenrijk. En dat komt door het programma B&B Vol liefde dat ik kijk 😂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Ja, dat is idd in Oostenrijk, in Salzbugerland, niet ver van Hallstatt af. Echt een aanrader!

   Beantwoorden

 5. Linda Meester

  Ik ken zat mensen die van iedere (grote) vakantie een fotoboek (laten) maken. Ik heb een hekel aan de vakantiefoto’s van een ander te bekijken

  Beantwoorden

 6. Saskia

  Ik maak soms fotoboeken ervan of een mooie canvas/fotoblok voor in huis. Soms toch wel leuk om dit te hebben in huis

  Beantwoorden

 7. Nicole Orriëns

  Ik reis nooit, maar ik herken het probleem van wat te doen met foto’s. Helaas blijven ze bij mij vaak doelloos op mijn smartphone staan…

  Beantwoorden

 8. Tessa

  Leuke tips. Zelf deel ik diverse vakantie foto’s via Instagram. Daarnaast druk ik ze af en plak ik ze in een plakboek met anzichtkaarten en folders

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.