Weinfelder Maren Eifel Duitsland

Op wintersport? Check dan deze tips!

Voor veel mensen is dit de tijd van het jaar waarin de wintersport wordt geboekt. Even een weekje op de latten in een sneeuw zekere omgeving. Hoewel een huisje of appartement over het algemeen wel gemakkelijk te boeken is, komt er bij een wintersportvakantie toch wel iets meer bij kijken. Wil jij straks zorgeloos op wintersportvakantie? Check dan mijn tips!

1. Zorg voor een goede ski-outfit

Waar je het bij andere vakanties prima redt in je spijkerbroek, is dat bij een wintersportvakantie natuurlijk wel wat anders. Zorg dan ook voor de juiste kleding. Hou er tevens rekening mee dat ook de temperatuur tijdens je wintersportvakantie nogal kan variëren. Op de piste moet je natuurlijk beschermende kleding dragen, maar lekker op het terras kan het zomaar een stukje aangenamer zijn. Zorg dan dat je outfit uit meerdere lagen bestaat zodat je snel iets aan of uit kunt trekken. Vind je het lastig om een leuke outfit samen te stellen? Kijk dan eens bij Outdoorsupply, hier vind je een ruime keuze aan wintersportkleding waardoor je geheid met een mooie outfit straks de bergen afgaat!

wintersport
bron: Pixabay

Wat ook absoluut niet mag ontbreken bij je ski-outfit, is natuurlijk een skihelm. Misschien overbodig om te vermelden, maar een ongeluk is zo gebeurd en met een goede skihelm kun je letsel voorkomen.

2. Maak je auto klaar voor de wintersport

Ga je met de auto op wintersport? Dan weet je vast wel dat je winterbanden en sneeuwkettingen moet hebben, maar dat is niet het enige punt waar je op moet letten. Zorg ook voor vertrek dat je banden op spanning zijn en dat bijvoorbeeld de ruitenvloeistof is bijgevuld. Daarnaast heb je voor bepaalde bestemmingen, zoals bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland, vignetten nodig. Deze kun je bij de laatste benzinepomp voor de grens wel kopen, maar om onnodig oponthoud te voorkomen, kun je ze ook alvast online bestellen bij de ANWB.

3. Sluit wintersport bij op je reisverzekering

Vaak weten mensen nog wel dat ze ooit een reisverzekering hebben afgesloten, maar heb je toen ook de wintersportdekking bijgesloten? Wintersport in de zin van skiën en snowboarden is namelijk meestal niet standaard meeverzekerd op je reisverzekering, maar kun je middels een aanvullende dekking bijsluiten. Neem voor vertrek dan ook even contact met je verzekeraar op om te checken of je wel goed verzekerd bent. Niet alleen wintersport kun je dan bijsluiten, maar misschien dat ook de rubriek ongevallen een optie is om bij te sluiten. Je wilt tenslotte wel onbezorgd op wintersport, dus dan kun je beter van tevoren zorgen dat je alles goed hebt geregeld!

4. Ga goed voorbereid op de latten

Klinkt misschien niet logisch, want je kunt tenslotte ook op je wintersportadres lessen nemen, maar geloof mij, het is toch handiger om hier alvast een paar lesjes te nemen als je nog nooit op de latten hebt gestaan. Je wilt tenslotte tijdens je eerste les op bijvoorbeeld een Oostenrijkse piste geen gek figuur slaan, toch?

5. Kies een sneeuw zeker gebied

Harz Torfhaus

Waar het vroeger een zekerheidje was dat je in Oostenrijk, delen van Duitsland en Frankrijk kon skiën in de wintermaanden, is dat tegenwoordig soms wel anders. Om teleurstelling te voorkomen, kun je het beste kiezen voor een skigebied op hoogte. Check zeker voor vertrek hoe het staat met de sneeuwcondities op je wintersportadres, zodat je eventueel alvast kunt zoeken naar een andere invulling van je dag.

Heb jij plannen voor een wintersportvakantie?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niets waar ik niet achter sta.

11 comments

 1. Melissa

  Mijn vriend wil zo graag weer op wintersport. Maar ik heb het nog nooit gedaan en lijkt mij veelste koid.

  Beantwoorden

 2. Mira

  Goede tips geef je! Helaas kan ik dit jaar niet gaan, hopelijk volgend jaar weer ❤

  Beantwoorden

 3. Farah

  Ik ben nog nooit op wintersport geweest. Ergens lijkt het me wel gaaf maar anderzijds ben ik meer van de warme zonvakanties.

  Beantwoorden

 4. Ingrid Poisson

  Zolang ik lekker binnen kan blijven mag het winter zijn. Ik hou niet van sneeuw en nog minder van ijs, daar heb ik zelfs een panische angst voor (vallen), dus skivakanties zijn echt het allerlaatste op mijn bucketlist. Maar ik begrijp wel dat heel veel mensen, jou inclusief, er naar uitkijken.

  Beantwoorden

 5. Laura

  Goede tips! Het is alweer even geleden dat ik op wintersport ben geweest. Toch wel leuk om weer een keer te gaan.

  Beantwoorden

 6. Yousra Yasmine

  Wat een handige tips! Ik ga ze onthouden voor als we misschien in februari op wintersport gaan!

  Beantwoorden

 7. tamara

  Dit jaar wordt het geen wintersport omdat ik zwanger ben, maar volgend jaar hoop ik zeker weer te gaan

  Beantwoorden

 8. Yova

  Wintersport gaat moet goede kleding voor hebben. Hele goede uitleg van je blog. Wintervakantie is zeker heel mooi om te zien. Je ziet dan overal sneeuw liggen. Maar dit hebben wij nooit gedaan wintersport. Mooie foto’s heb je daar Wanda. Fijne week.

  Beantwoorden

 9. Dhini

  Handig tips! Ik ben nog nooit naar Wintersport geweest. Het lijkt mij erg leuk om mee te maken

  Beantwoorden

 10. Morgaine

  Ik heb even genoten van de prachtige foto’s, wintersport is niet mijn ding, nooit gedaan, ben ik ook eerlijk in, vroeger wilde ik dat wel eens ervaren, maar ondertussen… nah… doe mij maar een warme vakantie 😉

  x

  Beantwoorden

 11. Rory

  Een skihelm? Serieus? Ik ben (gelukkig) maar twee keer op wintersport geweest. De eerste keer resulteerde in een niet fijne valpartij, waar ik een meniscus-probleem aan over had gehouden. Later ben ik nog eens geopereerd daaraan en mijn knie blijft een zwakke plek. Destijds (ik was geloof ik ergens in de twintig) werd niet gesproken over een skihelm volgens mij. Goed om te weten! Fijn artikel en dito tips.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.