Onze vakantieplannen voor 2022

Een nieuw jaar, dus ook nieuwe vakantieplannen! Hoewel, zeker in deze coronatijd is het lastig om iets te plannen. Maar goed, ik vind het ook gewoon leuk om er mee bezig te zijn. Om potentiële bestemmingen te bekijken, informatie te verzamelen en na te denken of we terug willen keren naar een bekende plek of toch voor iets nieuws willen gaan.

Het grappige is, dat we normaal helemaal niet zo van het vroeg boeken zijn, maar voor dit jaar hebben we al twee geboekte tripjes staan. Okay, die stonden oorspronkelijk gepland voor vorig jaar, maar zijn verschoven naar dit jaar, maar toch, twee uitjes zijn in ieder geval al zeker!

Wat hebben we al geboekt?

Zoals gezegd zijn twee trips vorig jaar door verschillende omstandigheden geannuleerd en verschoven naar dit jaar. Zo zouden we vorig jaar september een weekje naar Zeeland en dat is nu verplaatst naar april. Hoe gek het ook klinkt, het voelt ergens als een soort ‘gratis’ vakantie omdat we natuurlijk vorig jaar de reissom al hebben betaald.

reisplannen 2022 Zeeland

Zeeland is voor ons vrij nieuw, want los van ooit een dagje rondrijden in Zeeland, zijn we er verder nog niet geweest. Dus wat dat betreft ben ik best wel nieuwsgierig naar deze provincie. Wij verblijven dan een weekje in een huisje op het vakantiepark De Stelhoeve in Wemeldinge in Zuid-Beverland. Uitgerekend het minst toeristische deel van Zeeland, maar dat maakt voor ons niet zo uit aangezien we toch met de auto zijn en op die manier een groot deel van Zeeland willen gaan verkennen.

Verder zouden we vorig jaar juli een weekendje naar Boerderijcamping De Beek in Haaksbergen waar mijn ouders met hun toercaravan stonden. Ook dit werd geannuleerd en verplaatst naar juli dit jaar. Mijn ouders staan er dan ook weer en wij verblijven dan in één van de vier boerderijkamers. Twee jaar geleden hebben we dat ook gedaan en dat is ons toen goed bevallen. Een mooie omgeving waar we nog een hoop kunnen ontdekken!

Welke reisplannen hebben we voor 2022?

Vorige week heb ik net mijn vakanties ingediend op het werk en heb ik er net als vorig jaar voor gekozen om twee weken in juni te nemen en twee weken in september. Aan de ene kant had ik liever drie weken gehad in juni, maar doordat we niet weten hoe lang we weg zullen/kunnen gaan, toch maar gekozen voor deze variant.

Voordeel hiervan is dat we dan ook in september twee weken hebben en dat is mij afgelopen jaar wel goed bevallen. Nu alleen nog fingers cross dat we zonder al teveel restricties naar het buitenland kunnen, want dat weerhoudt ons er in ieder geval van om vroegtijdig iets te boeken.

Maar goed, waar zouden we dan naar toe willen? In ieder geval met de auto, want een vliegvakantie zien we op dit moment nog niet zitten. Dat betekent automatisch ook dat een aantal bestemmingen afvallen, ook rekening houdende met de duur van onze vakantie. En ja, dan komen we al snel bij ons geliefde top vier bestemmingen uit!

Oostenrijk

Vanaf mijn eerste kennismaking met dit land (2003) ben ik verliefd geworden op de bergen. Mijn motto is dan ook niet voor niets: ‘een jaar geen Oostenrijk is een jaar niet geleefd’. Vorig jaar zijn we er dus niet geweest en hopelijk komt het er dit jaar dan wel weer van.

De vraag is alleen, gaan we terug naar ons geliefde Vorarlberg of kiezen we voor een andere regio? En gaan we dan alsnog naar een bekende regio of niet? Kortom, als het Oostenrijk wordt, hebben we nog wel wat voorwerk te doen, maar ach, dat is ook onderdeel van de voorpret natuurlijk!

Frankrijk

Vezelay Morvan Bourgogne Frankrijk

Ook Frankrijk staat hoog in onze favorietenlijstje en ook daar hebben we nog heel wat te ontdekken. Zo zou ik dolgraag eens naar Bretagne of de Dordogne willen, maar ook terug willen gaan naar de Elzas of de Franse Alpen. En ja, vorig jaar zijn we voor het eerst in de Morvan geweest en ook dat is ons toen goed bevallen.

Ook Zuid-Frankrijk trekt ons enorm en is ons in het verleden altijd goed bevallen. Enige nadeel hiervan is wel de afstand, omdat we liever niet meer dan 1000 kilometer op een dag willen rijden. Ook dat zijn luxe problemen…

Duitsland

En ja, ook Duitsland is zo’n land waar we altijd graag komen, maar tot nu toe is het meestal voor slechts een weekendje geweest. Misschien wordt het weleens tijd voor een langere verblijf bij onze oosterburen, want ook Duitsland heeft nog heel wat mooie onontdekte gebieden voor ons!

Zo staat Beieren met onder meer Berchtesgaden en de Königsee al jaren op ons lijstje, net als Rügen. Het grootste eiland van Duitsland in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Wie weet komt het er dit jaar eindelijk van!

België

Ardennen juli

Natuurlijk ontbreekt ook België niet in onze top vier, maar dan wordt het grotendeels een trip down memory lane omdat de Ardennen dan onze bestemming wordt.

Een gebied waar we meerdere keren zijn geweest en nog steeds door worden verrast. Ook voelen we ons er enorm thuis en heeft het natuurlijk als voordeel dat het relatief dicht bij is.

Welke bestemmingen spoken nog meer rond?

Nou, ik moet eerlijk bekennen dat mijn vriend er totaal niet mee bezig is en dat ik degene ben die elke dag wel iets voorbij zie komen waar ik naar toe willen.

Zo zou ik op zich ook wel terug willen naar het Reuzengebergte in Tsjechië of op ontdekking willen gaan in de omgeving van het Lipnomeer.

Ook lijkt het mij wel wat om terug te gaan naar Denemarken, maar of mijn vriend dat zo ziet zitten? Hij is er ooit eventjes geweest, maar vond het toen vrij vlak, kaal en saai, dus ik schat de kansen voor Denemarken niet zo hoog in.

En tenslotte vind ik het ergens ook wel tijd worden om weer eens op ontdekking te gaan in Italië. Ooit wel bij het Gardameer en het Comomeer geweest, maar wat te denken van de Dolomieten? Wellicht ook handig om dat te combineren met Oostenrijk.

Kortom, alles ligt nog open voor juni en september! Daarnaast is een korte trip in het najaar ons ook goed bevallen, dus wie weet komt dat er ook nog van.

Hebben jullie al vakantieplannen?

13 comments

 1. Elena

  Wat een leuke plannen! Zeeland is ook erg leuk om heen te gaan. Zelf woon ik nu in Portugal en reis ik hier overal rond. Vooral nu met Covid heb ik de behoefte niet om andere landen te bezoeken. Het is hier al een paradijs om te zijn ook!😄

  Beantwoorden

 2. Linda schrijft 't op

  We zijn er wel over na aan het denken, dit jaar gaan we niet vliegen dus wordt het iets in of rondom Nederland.

  Beantwoorden

 3. Yova

  Jullie hebben al plannen voor de vakantie. Wat heerlijk vooruitzichten voor jullie. Mooie plekken ga jullie op vakantie. Zeeland hadden vroeger ook op vakantie geweest. Toen hadden speedboot. Maar nooit meer. Brrr…. Maar huisje was erg mooi om te zien. En vooral veel te doen in Zeeland. Voor ons is hele tijd geleden. Leuke foto’s van jullie. Fijne week.

  Beantwoorden

 4. EvenDelen.be

  Wat een prachtige vooruitzichten dat jullie hebben.
  Het lezen van je artikel deed me verlangen naar een snoepreisje.
  Stiekem hoop ik dat ik volgend jaar naar Egypte kan om te gaan snorkelen.
  Het is zo lang geleden zeg.

  Beantwoorden

 5. Saskia

  Wat een fijne plannen! Hier nog niets op de planning, waarschijnlijk blijven we nog in NL.

  Beantwoorden

 6. Cheryl

  Wat een heerlijke vooruitzichten! Wij zijn vorig jaar voor het eerst in Zeeland geweest. Prachtig vond ik het! We zaten toen ook in een niet toeristisch gedeelte, maar dat vond ik ook helemaal niet erg. Voor dit jaar hebben we wel een plan, maar nog niets is geboekt. We gaan denk ik met de caravan, als we eentje kunnen vinden.

  Beantwoorden

 7. Mandy

  Wat een leuke plannen! Ik heb nog niks gepland want ik heb geen QR. Gewoon kijken wat er kan in Nederland, ik zou heel graag weer naar Engeland kunnen maar ik ben bang dat dat hem niet word

  Beantwoorden

 8. Amina

  Heerlijk om al uit te kunnen kijken naar vakanties. En het klinkt goed hoor, 2 om 2 weken. Wij gaan dit jaar niet op vakantie, omdat we gaan klussen nu de koopmarkt zo toxic is. Dus we gaan lekker in ons huisje investeren dit jaar. En ik zou zeker Italië overwegen. Toscane is echt een aanrader.

  Beantwoorden

 9. Tania

  Mooie vooruitzichten hebben jullie. Wij gaan op roadtrip naar Portugal. Op bezoek bij de grootouders van mijn vriend

  Beantwoorden

 10. Janet

  Wat een lekker lijstje, heerlijk zeg. Berchtesgaden is zeker een aanrader, ik ben er vorig jaar geweest. Ik heb nog geen concrete plannen voor dit jaar. Toevallig heb ik deze week een midweekje Parijs geboekt. Ik ben aan het revalideren van een heupoperatie, dus mijn reizen zijn afhankelijk van deze revalidatie. Ik hoop na de zomer voor langere tijd op reis te kunnen gaan.

  Beantwoorden

 11. Tessa

  Leuke reisplannen! Deze maand komt mijn beste vriendin over uit Finland en gaan we dagtochtjes maken en in de zomer ga ik 10n dagen naar London

  Beantwoorden

 12. Marcella

  Leuk om te lezen Wanda! Zeeland is leuk, daar gaan jullie je zeker vermaken. Oostenrijk is prachtig, maar Zuid-Duitsland ook. Rügen geeft misschien wel hetzelfde gevoel als Denemarken, al weet ik dat niet zeker want ben er nog niet geweest. En ja, de Dolomieten kan ik je alleen maar aanraden. Zo fantastisch daar! En via een nachtje Oostenrijk op de heen- en terugweg ook goed te doen! Oh, en rij de Dolomieten binnen via de Grossglockner Hochalpenstrasse!

  Beantwoorden

 13. Melanie Hoogvliet

  Wat een leuke plannen hebben jullie alweer. Ik ben samen met een man uit Zeeland dus ik kom daar regelmatig mijn schoonfamilie woont in Middelburg een prachtige stad om een bezoekje te brengen. Je kunt daar ook echt heerlijk high tea. De boulevard van Vlissingen is ook leuk om over heen te lopen en dan heb je nog al die leuke kleine dorpjes en in de zomer ook vaak leuke markten etc.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.