Borkum vakantie

Next: Een weekje thuis vakantievieren

Mijn zomervakantie is zoals altijd in juni, standaard heb ik dan drie weken vrij. Meestal gaan we dan twee weken daadwerkelijk op vakantie en ben ik vaak ervoor en erna een paar dagen thuis. Dat is op zich prima, maar dit jaar gaan we ‘slechts’ elf dagen op vakantie en wel naar Kroatië. Dat betekent dus dat ik ook langer thuis ben, namelijk een dikke week maar liefst. Hoe ga ik die dikke week besteden? Wat zijn onze plannen? Daarover vertel ik je nu meer!

Een weekje thuis is niet mijn ding

Zo, om maar direct met de deur in huis te vallen. Patsboem, maar het is wel gewoon de waarheid. Het is heus niet zo dat ik met alle geweld drie weken op vakantie moet, maar het is meer dat ik mij thuis heel erg slecht kan dulden. Dat heeft ook zeker te maken met onze woonsituatie (lees: omgebouwde zolderetage en geen tuin).. Niet voor niks natuurlijk dat we vorig jaar augustus een vakantiehuisje hebben gekocht. Juist om daar in ieder geval te kunnen relaxen en ook lekker buiten te kunnen zijn.

Benieuwd naar ons vakantiehuisje?

Vakantiehuisje is helaas nog niet klaar

vakantiehuisje

Het campingseizoen begon officieel in april en stiekem had ik gedacht dat we na onze vakantie in Kroatië dan de derde week grotendeels wel in ons huisje zouden kunnen doorbrengen. Okay, natuurlijk wist ik wel dat er het nodige moest gebeuren, maar ik had even niet goed ingeschat hoeveel tijd dat dat allemaal in beslag nam. Kortom, het huisje is nog niet klaar en dus kunnen we daar niet relax onze vakantie afsluiten.

Ondanks dat we dan nog een dikke week hebben, willen we ook absoluut niet de hele tijd alleen maar aan het klussen zijn. Tenslotte is het ook nog vakantie en ondanks dat we ons huisje graag klaar willen hebben, willen we ook zeker nog wel tijd vrij maken om er lekker op uit te gaan.

Wat zou ik dan bijvoorbeeld willen gaan doen?

Zuiderzeemuseum Enkhuizen vakantie
@Pixabay

De afgelopen jaren zijn we steeds een dagje naar Friesland geweest. Heel erg leuk natuurlijk, maar Nederland heeft natuurlijk nog veel meer moois in petto. Zo lijkt het me ook zeker heel erg leuk om eens op pad te gaan in de provincie Noord-Holland. Misschien leuk om eindelijk eens naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen te gaan of een kijkje te gaan nemen in een badplaats aan de kust.

Borkum vakantie
@Pixabay

Over kust gesproken: de afgelopen jaren gingen we in de zomerperiode vaak een dagje fietsen op Ameland of Schiermonnikoog. Misschien is het voor die laatste vakantieweek juist wel leuk om eens het Duitse eiland Borkum te gaan verkennen. Vanuit de Eemshaven kunnen we de overtocht al maken en laat dat nu net dicht bij ons in de buurt zijn. Ook een optie dus…

Verder hoop ik dat het in die week gewoon lekker weer is zodat ik, als mijn vriend alweer aan het werk is, lekker ergens kan gaan wandelen. Ik zag op Facebook bijvoorbeeld iets voorbij komen van Streekhistorisch Centrum Stadskanaal, een route van 6 km waarbij je onder meer een bezoek kunt brengen aan het Streekhistorisch centrum waar momenteel een tentoonstelling is over de Tweede Wereldoorlog in en rond Stadskanaal. Ook zeker een interessante optie.

En ja, natuurlijk ook lekker bloggen over onze vakantie in Kroatië!

Hoe vier jij je vakantie?

15 comments

 1. Anita

  Vooralsnog zien de weersvoorspellingen er voor volgende week goed uit, dus dat wordt nog even lekker genieten van je vakantie. Leuke ideeën. Vooral Borkum lijkt me een goed plan, handig dat je in de buurt woont. Ik ben erg benieuwd naar je blogs over Kroatië. Ik ben ooit ook in Zadar en bij de Plitvice meren geweest. Zo mooi daar, ik was echt onder de indruk.

  Beantwoorden

 2. Anette

  Hoe ik mijn vakantie vier? Het liefst ergens waar de zon schijnt, waar ik een dag kan luieren op het strand en de volgende dag cultuur kan snuiven en lekker eten van de locale keuken. Kortom een vakantie met afwisseling. Ik merk dat ik vaak energie krijg van nieuwe plekken bezoeken en dat ik blij wordt van alle nieuwe indrukken.
  Wat jij nu ervaart in Kroatië hadden wij de eerste keer ook en het goede nieuws is, er is nog veel meer te ontdekken! ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik sluit me volledig bij je woorden aan!

   Beantwoorden

 3. Lodi

  Ik wil ook altijd weg zijn hoor, nu kan dat niet altijd, maar voor mij is vakantie, als ik weg ben en ga kamperen. Dus wat dat snap ik je helemaal. Jammer dat het huisje nog niet klaar is, maar wie weet katje er al wel met mooie dagen lekker buiten zitten. Het Zuiderzee museum is echt heel leuk, doen hoor!

  Beantwoorden

 4. Saskia

  Lekker juist hoor die afwisseling en niet alleen maar bezig zijn. Daar is een vakantie niet voor 😉
  Onze vakantie (die van M, aangezien ik verlof heb) start zodra de kleine is geboren en we zijn lekker thuis. Het einde of begin volgend jaar willen we wel als nieuw gezinnetje lekker weggaan met z’n 3tjes.

  Beantwoorden

 5. Sandra

  Kroatië miet echt wel de moeite zijn!
  Mijn vakantie zit er helaas al op. Eind april gingen we een week naar Nice en eind mee een week naar het tennistoernooi in Parijs

  Beantwoorden

 6. patriciakleijn

  Jaren ben ik met mijn ex naar hetzelfde plekje in Duitsland geweest, af en toe wat anders. Vakantie hoeft voor mij niet persee weg te zijn, thuis dingen doen of dagjes weg vind ik ook leuk, ik ben best wel een huismus dus misschien heeft het daar ook mee te maken haha

  Beantwoorden

 7. Stefaan De Winter

  In de zomer maanden vooral van festivals en dan in september naar men geliefde eiland Ibiza!

  Beantwoorden

 8. Jouvence.nl

  Vooralsnog hebben wij geen vakantie geboekt. Ik zit in de ziektewet (bezig met re-integratie) en omdat we financieel nog niet weten hoe dat gaat lopen willen we voor nu zoveel mogelijk geld achter de hand houden. Misschien een last minute of iets in de herfstvakantie.

  Beantwoorden

 9. Maaike

  Ik ga ook het liefste weg. Heerlijk nieuwe plekken ontdekken en genieten van nieuwe steden of prachtige natuur. Ik ben liever bezig dan een hele dag aan het strand te liggen. Ook in Nederland zijn er genoeg leuke en mooie plekken! En Kroatië is zo mooi dus ben benieuwd welke plekken je gaat bezoeken.

  Beantwoorden

 10. Caroline

  Grote verre reizen naar de andere kant van de wereld afwisselen met korte citytrips vind ik heerlijk. Als er maar genoeg afwisseling is en veel om te ontdekken, bekijken en te proeven!

  Beantwoorden

 11. Gabriëlle

  Erg herkenbaar, geen tuin en weinig ruimte in huis dus ik ga ook het liefst op pad. Jammer dat het vakantiehuis nog niet af is, gelukkig wordt het goed weer!

  Beantwoorden

 12. Janet

  De afgelopen vakanties die ik heb gehad was ik gewoon thuis. Wij hebben net een nieuw huis dus wij waren ook druk aan de klus. Ik vond het dus niet heel erg dat ik niet weg was. In de zomervakantie ga ik gelukkig wel weer weg (naar Jordanië).

  Beantwoorden

 13. Lotte

  Klinkt als goede plannen! Ik heb pas in augustus 2 weken vakantie waarvan wij 1 week naar Friesland gaan en 1 weekje gewoon thuis en in die week blijf ik ook echt gewoon thuis, een beetje in huis rommelen en relaxen op het balkon denk ik.

  Beantwoorden

 14. Melanie Hoogvliet

  Ik ben net zo lief thuis als op vakantie als ik maar een bbq lekker weer en een mooie tuin heb. alhoewel ik het ook wel leuk vind om een dagje of midweekje weg te gaan maar een week a 10 dagen is echt het aller langste dat ik ooit weg ben geweest

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.