paddenstoelen De Heemtuin herfst

Mijn plannen voor deze herfst

Tot een paar jaar geleden vond ik de herfst, net als de winter, totaal niet leuk. Al die regen, die korte dagen, al dat binnen hangen, maar inmiddels ben ik de herfst echt wel gaan waarderen. Sterker nog, de herfst is, mits het droog is, zeker uitgegroeid tot mijn favoriete seizoen van het jaar. Waarom? Omdat ik de natuur dan op haar mooist vind, die gekleurde bomen, die vallende bladeren waar je zo lekker door heen kunt stampen.

Om nog maar te zwijgen over al die mooie rood met witte paddenstoelen. Ja, ik ben de herfst echt wel leuk gaan vinden! Toch zijn er ook echt wel minpunten aan de herfst, want nogmaals die regenachtige dagen vervelen mij al vrij snel. Dus heb ik voor mezelf maar een lijstje opgesteld met dingen die ik deze herfst graag wil doen. Zowel binnen als buiten.

Mooie boswandelingen in de herfst

Landgoed Fraeylemaborg Slochteren

Borgerswold

Normaal hou ik echt niet zo van wandelen in een bos, dat geeft mij een opgesloten gevoel, maar juist in de herfst zoek ik het bos op. Al die prachtige verkleurde bomen en het ritselen van je voetstappen door die vallende blaadjes. Ik ben er echt van gaan houden!

Elk jaar ga ik dan wandelen bij Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. Hier vind je een prachtig bos met diverse mooie doorkijkjes of uitzichtpunten. Toch heb ik ook een lijstje met andere boswandelingen opgesteld, deels bekend terrein, deels ook weer nieuwe gebieden.

 • wandelroute Evertsbos (hier zijn we vorig jaar voor het eerst geweest en wat een prachtig gebied om te genieten van de herfst, 5 km)
 • Parkbosroute Landgoed De Braak (deze route is slechts 2,5 km maar staat toch al een tijdje op mijn lijstje, deze herfst toch maar eens gaan doen)
 • Wandelroute Noordlaarderbos (6 km, hier hebben we in de winter voor het eerst gewandeld, maar lijkt me ook erg mooi voor in de herfst)

Paddenstoelen spotten in De Heemtuin

paddenstoelen De Heemtuin herfst

paddenstoelen De Heemtuin

Elke herfst probeer ik weer de mooiste rood met witte paddenstoelen te spotten. Gelukkig hoef ik hiervoor niet ver van huis, want in mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin word ik steevast elk jaar getrakteerd op de mooiste exemplaren.

Afgelopen zaterdag was ik er ook, maar dat was duidelijk nog te vroeg, maar binnenkort zal ik er ongetwijfeld weer een hoop kunnen bewonderen. Nu al zin in!

Genieten van de herfst op de Veluwe

De Veluwe lijkt mij dé plek bij uitstek waar je heerlijk van de herfst kunt genieten. Reden dus om dit jaar maar eens in de herfst die kant op te gaan. Samen met mijn ouders zullen we er een midweek verblijven en hopen we natuurlijk dat de weergoden ons een beetje goed gezind zullen zijn.

Een uitstapje naar Het Nationaal Park De Hoge Veluwe staat zeker op ons lijstje. Mocht je nog tips hebben voor leuke wandelroutes op de Veluwe, laat het dan achter in je reactie!

Fotoboeken maken

Normaal maak ik van onze vakanties altijd een fotoboek, maar van de laatste twee jaar is dat helaas niet gebeurd. Via Samen Gezond heb ik inmiddels kortingsbonnen voor Fotoboeken.nl besteld, dus nu moet ik er wel mee aan de slag.

Daarnaast is het natuurlijk zeker leuk om in de herfst nog even terug te gaan naar die mooie vakanties in Duitsland, Kroatië, Oostenrijk én Frankrijk.

Een dagje ontspannen bij Bad Nieuweschans

Door corona is het helaas al een tijdje geleden dat ik bij Bad Nieuweschans ben geweest (december 2019), dus hoogste tijd om weer eens een ultiem dagje relaxen in te plannen.

Samen met vriendinnetje T. ga ik in oktober hier een dagje naar toe. Nu al enorm veel zin in om lekker in het buitenbad rond te dobberen in dat heerlijke warme water.

Project Gezonder Leven & Me Time in de herfst

Ook dit jaar ben ik weer bewust bezig met een aantal projecten. Zo ook Project Gezonder Leven, niet alleen qua beweging, maar ook om bewuster te eten én bewust meer tijd voor mezelf vrij te maken.

Qua gezonder leven wil ik deze herfst eens aan de slag met koolhydraatarme gerechten, dus minder aardappelen, rijst en pasta. Eens kijken of ik mij daardoor energieker zal voelen dan meestal in de herfst/winter het geval is. Verder wil ik ook in de herfst wat meer tijd voor mezelf vrij maken.

Lekker die stapel boeken lezen die al een eeuwigheid op mij liggen te wachten. Of lekker een dagje alleen op pad om foto’s te maken. Of gewoon eens tijd vrijmaken voor een mooie film. Niks moeten, maar gewoon doen waar je die dag zin in hebt.

We gaan het zien deze herfst!

Wat zijn jouw plannen deze herfst?

11 comments

 1. Krystle/Batboy

  Winter vind ik niks, maar de herfst wel. Lekker met de jongens het bos in opzoek naar paddestoelen, kastanjes en een lekkere boswandeling maken. De kleuren zijn ook altijd zo mooi in de herfst. Minder is dan wel dat het vaak regent…

  Beantwoorden

 2. lindaschrijfthetop

  Ik heb net een bronstexcursie meegemaakt bij Park de Hoge Veluwe. De herfst is erg mooi al hoewel ik eerst moet afkicken van het mooie weer voordat ik ervan kan genieten.

  Beantwoorden

 3. Amy

  Ik vind de herfst juist een heerlijke periode, want er zitten vaak nog zoveel mooie dagen in het verschiet. Alleen die vele regen is wel echt balen, maar goed.. dat hebben we deze zomer ook gehad. Herfstwandelingen maken in het bos is echt mijn favoriete weekendactiviteit, alleen al om die prachtige kleuren!

  Beantwoorden

 4. Saskia

  wat een heerlijke plannen! Ik hou echt wel van de herfst. Ik wil vooral met mijn gezinnetje samen het bos opzoeken en heerlijk genieten thuis.

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Leuke plannen heb je! Ik ga een dagje naar Oberhausen en ik wil musea bezoeken en wandelingen maken

  Beantwoorden

 6. jasmina

  Dit is niet echt mijn seizoen…ik vind de kleuren prachtig maar thats it..verder zal er vooral veel geklust worden jn mijn moeder haar nieuwe woning

  Beantwoorden

 7. rachel

  ik wil deze herfst toch ook wel zoveel mogelijk aan de wandel, zo heerlijk buiten dan

  Beantwoorden

 8. Deborah

  Ik sluit mij wel een beetje bij jou aan. De herfst heb ik nooit heel fijn gevonden. Want met een paard ben ik eigenlijk iedere dag buiten in de weer. Dat doe ik het liefst met een zonnetje ipv regen en veel wind. Maar wanneer de herfst zich van zijn liefste kant laat zien, en de zon nog even op de koffie heeft, de regen en wind buiten de deur kan houden, dan vind ik de herfst ook een heel fijn seizoen.

  Beantwoorden

 9. Sandra

  De zomer is mijn favoriete seizoen, al moet ik toegeven dat de natuur mooi is in de hertfst, al die prachtige kleuren.

  Beantwoorden

 10. Mandy

  Ik heb niet specifiek voor de herfst maar ik ga aan het eind van het jaar een fotoboek maken. Ik doe normaal alleen van de zomervakanties maar dit jaar doe ik hem van heel het jaar. Word wel een dure maar ik hou echt van fotoboeken haha! Geniet van de herfst

  Beantwoorden

 11. Corine

  De herfst is ook niet mijn favoriete seizoen. Geef mij de lente en zomer maar.
  Toch staan er wel fijne dingen op het programma. Een nieuwe baan en lekker een weekje naar Portugal.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.