Dag September, Hallo Oktober!

Stop de tijd jongens, dit jaar gaat echt veel te snel voorbij! En dat betekent dus ook dat we de zomer definitief achter ons hebben liggen. Hoewel, zomer… ergens heb ik het gevoel dat het nog zomer moet worden, maar als ik ’s avonds om half 8 de lampen aandoe, dan realiseer ik mij maar al te goed dat de herfst echt is aangebroken. Maar goed, eerst nog een terugblik op september én natuurlijk deel ik ook alvast de plannen voor oktober met je!

Vakantie in Frankrijk

Vakantie Morvan Frankrijk september

We zouden in september naar Zeeland, maar het werd uiteindelijk de Morvan in Frankrijk omdat er spullen van schoonvader (overleden eind juni) vervoerd moesten worden naar Frankrijk. We vertrokken hierdoor redelijk blanco naar een bestemming die ons totaal onbekend was.

Wat volgde waren tien heerlijke dagen in een prachtige omgeving waar we helemaal tot rust zijn gekomen. We verbleven midden in een natuurgebied met rondom ons alleen maar prachtige vergezichten en bossen. Natuurlijk maakten we ook de nodige uitstapjes zoals onder meer naar het uitzichtpunt Calvaire, maar ook naar het pelgrimsstadje Vezelay. Uitgebreide blogs volgen natuurlijk nog!

Nazomermarkt in vesting Bourtange

nazomerfair Bourtange september

Door corona gingen helaas een aantal markten niet door in vesting Bourtange, maar in september was het dan eindelijk weer zo ver. De nazomereditie werd onder strikte maatregelen georganiseerd én was als vanouds weer erg gezellig en geslaagd.

Natuurlijk slenterden mams en ik niet alleen over de gezellige markt, maar namen we ook uitgebreid een kijkje in de vesting. Ondanks dat ik er zo vaak ben geweest, vermaak ik mij er iedere keer weer!

Genieten op de Sallandse Heuvelrug

Sallandse Heuvelrug september

Eigenlijk zouden we onze Brabantse vrienden treffen tijdens onze vakantie in Zeeland, maar dat werd ‘em dus niet. Na hun weekje Zeeland gingen zij nog een weekje naar de Sallandse Heuvelrug en nodigden ons uit om een dagje langs te komen.

Dat lieten we ons natuurlijk niet ontzeggen, dus wat volgde was een super gezellige date. We wandelden een mooie route van 4,5 kilometer op de Sallandse Heuvelrug, genoten van de omgeving, kletsten en lachten vooral erg veel én gingen ter afsluiting nog lekker uit eten.

Middagje Adventure Labs

Adventure labs september

Met vriendinnetje M. stond er ook weer een date gepland en ging ik gezellig op pad in Drenthe voor het doen van twee Adventure Labs. De eerste was op Landgoed Valkenstijn en viel qua rondje een beetje tegen. Althans, het was vrij kort, dus besloten we om spontaan nog naar Noordlaren te rijden voor nog een Adventure Lab.

Al met al konden we weer tien caches toevoegen aan ons totaal!

Wat gebeurde er nog meer in september?

 • het wordt weer kouder, dus Mikey kruipt weer lekker op schoot
 • we gingen gezellig op visite bij vrienden en bleven daar lekker eten
 • ik deed een Adventure Lab in Muntendam in mijn uppie
 • René viel nogal in de smaak bij Beau
 • we genoten van het ijzersterke optreden van Max Verstappen tijdens de GP’s van Nederland en Rusland. Gaat het dit jaar lukken?
 • ik had een gezellige date met een oud collegaatje
 • en ja, we hebben sinds deze week Netflix! Al wel vaker over gehad, maar nooit van gekomen, nu toch maar gedaan én dat allemaal dankzij schoonzus die ons verslaafd heeft gemaakt aan Peaky Blinders. Kennen jullie deze serie? Echt ontzettend goed!

Wat zijn onze plannen voor oktober?

Nou, ik hoop vooral op een paar mooie herfstdagen zodat ik lekker aan de wandel kan gaan. De herfst is namelijk mijn favoriete seizoen voor het maken van boswandelingen én natuurlijk hoop ik ook weer een aantal mooie rood met witte paddenstoelen te spotten!

Daarnaast staat er eind oktober nog een midweekje gepland, dan gaan we namelijk gezellig samen met mijn ouders naar de Veluwe. Zin in!

Verheug jij je op de herfst?

14 comments

 1. Nicole Orriëns

  Ik vind die paddestoel in dat natuurgebied zo leuk! Wat een grappig iets om tegen te komen en ook heel fotogeniek : )

  Beantwoorden

 2. Cynthia

  Leuk overzicht weer. Misschien een stomme vraag, maarre… wat is een Adventure lab?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het is een afgeleide van geocaching, maar hier loop je een rondje op zoek naar bepaalde plekken, beelden, objecten cq gebouwen waar je dan een vraag moet beantwoorden. Heb je de vraag goed, dan kun je verder naar het volgende punt.

   Beantwoorden

 3. Anette

  Verheugen is misschien een groot woord maar de herfst heeft zeker ook z’n charme:-)
  Leuk overzicht meis!

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  Ik ben ook wel eens in Bourtange geweest: lief museum dorpje vond ik het

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Zo te lezen heb je een fijne september maand gehad. Fijne oktober!

  Beantwoorden

 6. Tessa

  Zo te lezen heb je een fijne september maand gehad. Fijne oktober, geniet er van

  Beantwoorden

 7. Tania

  Wat heb je weer leuke dingen gedaan in september. Ik vind de herfst heel leuk en er zullen veel boswandelingen met ons zoontje op het programma staan.

  Beantwoorden

 8. Frederique

  Ah de reden om naar Frankrijk te gaan is niet fijn maar wat heerlijk om toch nog even Frankrijk te kunnen bezoeken in september. Ik was er in augustus en mis het nu alweer enorm.

  Beantwoorden

 9. jasmina

  Ik vind de kleuren in de herfst prachtig,maar dat is ook wel een beetje het enige haha.

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Wat een fijne foto’s en dingen om op terug te blikken! Op naar een (nog) mooier Oktober!

  Beantwoorden

 11. Rory

  Peaky Blinders is de beste serie ever! Empire Boardwalk vond ik ook te gek overigens (is al wat ouder). Dit zijn epic series. De hoofdrolspeler van Peaky Blinders trouwens, die zie ik zo de nieuwe James Bond spelen. Mooie kop, goede stem. Ik zie dat wel zitten.
  Alsnog gecondoleerd met je schoonvader trouwens.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ooh, hij zou inderdaad een geweldige James Bond zijn!

   Beantwoorden

 12. Melanie Hoogvliet

  Wauw volgens mij hebben jullie een heerlijke maand gehad het ziet er allemaal zo gezellig uit.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.