Met deze vijf projecten ga ik aan de slag in 2022!

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik niet doe aan goede voornemens, maar aan projecten. Projecten waar ik bewust mee bezig wil zijn. Projecten waarvan ik hoop dat ze ergens toe leiden, maar waarbij ik zeker niet het gevoel wil hebben dat ik heb gefaald. Sinds een aantal jaar doe ik het op deze manier en ik merk dat mij dat helpt om mijn doelen te bereiken. Natuurlijk is het geen 100% score en dat hoeft ook niet, want het zijn tenslotte langlopende projecten die ik ook tussentijds aanpas.

Benieuwd met welke projecten ik in 2022 aan de slag wil gaan? Het zijn in principe dezelfde projecten als vorig jaar, dus eerst maar even een korte terugblik hoe het mij op dat vlak vorig jaar is afgegaan!

De projecten: een korte terugblik & vooruitblik

– Project Vakantiehuis

vakantiehuisje

bbq augustus

In het najaar van 2018 kochten wij een vakantiehuisje op een camping aan de rand van het Zuidlaardermeer. Vol enthousiasme begonnen we eraan, maar kwamen er al vrij snel achter dat er veel meer werk verricht moest worden dan gedacht. Het afgelopen jaar was het de bedoeling om het dak af te werken en het terras opnieuw aan te leggen.

Maar jullie raden het vast al, het is helaas niet gebeurd. Waarom niet? Tja, deels door corona (sluiting bepaalde zaken), deels ook door de gezondheidsproblemen en het overlijden van mijn schoonvader (juni 2021). Hierdoor ontbrak de tijd en de puf om deze klussen aan te pakken. Ondanks dat hebben we er toch heel wat uurtjes doorgebracht, maar dan vooral in de relax stand. We schuiven het dus gewoon door naar dit jaar, maar als project zal ik het niet meer opnemen in mijn lijstje voor 2022.

– Project Nederland

NP de Hoge Veluwe

Ook dit is een project wat al enige tijd loopt en ook in 2022 weer volop aandacht zal krijgen. Doordat we vorig jaar grotendeels op pad zijn geweest in eigen land kan ik inderdaad het nodige van dit project doorstrepen. Binnenkort zal ik dan ook een update plaatsen én ook weer dit project aanvullen, want gaandeweg ontdek je natuurlijk steeds weer nieuwe plekken waar je een keertje naar toe wil.

Ik kan jullie in ieder geval alvast verklappen dat met name de Veluwe en Zuid-Limburg goed hebben gescoord. Op de Veluwe kwamen we maar liefst twee keer (weekendje april en midweekje in oktober) en onze zomervakantie brachten we door in de heuvels van Zuid-Limburg.

– Project Gezonder Leven

Ook dit is een project wat vrolijk verder gaat in 2022, maar wat ook zeker wel resultaat heeft gehad in 2021. Zo haalde ik mijn wandeldoel van 600 geregistreerde kilometers per jaar, maar ook het gezonder eten ging (m.u.v. november en december) vrij goed.

Kant- en klare pakjes tref je bij ons vrijwel niet aan en ook eten we steeds minder vlees. Kortom, we zijn op de goede weg. Wat het meer offline zijn betreft, tja, dat gaat met vlagen best wel goed, maar bij vlagen ook totaal niet. De verleiding om mijn mobieltje te pakken, blijft enorm groot, dus dat is zeker iets waar ik dit jaar bewuster mee om wil gaan.

– Project Wandelen

Wandelen De Heemtuin

Een nieuwkomer vorig jaar en eentje die zeker blijft in 2022. Zoals ik al zei heb ik mijn wandeldoel qua aantal kilometers wel gehaald, maar wandelroutes van tien kilometers heb ik helaas niet gemaakt. Nog steeds blijf ik hangen op wandelroutes van maximaal zes kilometer.

Ik kan mij er simpelweg niet toe zetten. Deels komt het ook wel door de sluiting van de horeca waardoor er geen gelegenheid is om even naar de wc te gaan, maar eerlijk is eerlijk, ik daag mijzelf ook niet uit tot een wat langere wandelroute. En ja, nog steeds heb ik er moeite mee om in deze tijd van het jaar van de bank af te komen en te gaan wandelen. Dus dat is zeker wel een aandachtspuntje in het eerste kwartaal van 2022!

– Project Me time

Bad Nieuweschans Project Me Time

Ook dit is een project waar ik dit jaar mee verder wil gaan en zeker meer tijd voor vrij wil maken. Het afgelopen jaar ging het nogal wisselvallig op dit gebied.

Ja, ik haalde mijn leesdoel van 25 boeken, maar nog niet zo lang geleden las ik het dubbele in een jaar tijd, dus voor dit jaar heb ik mijn doel op 30 boeken gesteld. Hopelijk worden het er meer, want er liggen nog zoveel mooie boeken op mij te wachten! Daarnaast ontdekte ik vorig jaar de Adventure Labs, onderdeel van geocaching en wat mij betreft dé ideale combinatie van wandelen, nieuwe plekken ontdekken en puzzels oplossen. Ik ging een paar keer met vriendinnetje M. op pad, maar ook een paar keer alleen. Dit jaar wil ik proberen om maandelijks een Adventure Lab te gaan doen. Een goede reden om van de bank af te komen, toch?

Wat betreft mijn voornemen om ergens naar toe te gaan in mijn uppie en dan lekker ongestoord foto’s te maken. Een drieluik bijvoorbeeld, dat is er helaas niet echt van gekomen. Alleen in Bad Nieuweschans ben ik in mijn uppie geweest en voor de rest zocht ik toch altijd het gezelschap van mijn vriend, moeder of een vriendin op om mee op pad te gaan.

– Project Fietsen

En dan dé nieuwkomer voor 2022! Project Fietsen, oftewel, ik wil vaker de fiets pakken en een leuk tochtje maken. Onze fietsen staan standaard bij ons vakantiehuisje, dus nog een goede reden om daar naar toe te gaan en dan lekker de omgeving al fietsend te verkennen.

En nee, ik ben absoluut geen fietser, sterker nog, ik had er als kind een broertje dood aan, maar goh, dat had ik ook aan wandelen, dus wie weet vind ik straks fietsen ook nog leuk! Afgelopen jaar hebben we een paar keer een rondje gefietst, zo maakten we een leuk fietstochtje rondom het Zuidlaardermeer en gingen we op de speciale witte fietsjes door Nationaal Park De Hoge Veluwe en ja, dat smaakt ergens best wel naar meer. Dus dit jaar wil ik een serieuze poging doen om te kijken of ik fietsen ook echt leuk ga vinden of het een aanvulling kan worden in mijn project Gezonder Leven én of ik wellicht een tweede fiets koop zodat ik ook thuis vaker de fiets kan pakken.

Kortom, een nieuw jaar én dus volop mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan!

14 comments

 1. Felice Veenman

  niks is leuker dan een paar mooie projecten om een nieuw jaar in te gaan! je hebt leuek doelen gesteld, die gaan je vast veel opleveren

  Beantwoorden

 2. lindaschrijfthetop

  Een vakantiehuis in de natuur lijkt me erg leuk, wij zijn voor 2022 op zoek naar een huisje.

  Beantwoorden

 3. Janet

  Wat een goede en verantwoorde projecten waar je mee bezig gaat. Ik heb jullie vakantiehuis-updates destijds wel een beetje gevolgd en ik ben benieuwd naar de vorderingen.

  Beantwoorden

 4. Jolanda

  Mooie projecten. Ik ga het dit jaar zeker volgen

  Beantwoorden

 5. An Van Assche

  Dat lezen is een leuke. Staat ook op mijn lijstje. Ben je al lid van de Facebookgroep ‘Iedereen leest’? Ik haal daar altijd heel veel inspiratie uit. Succes met de projecten!!!

  Beantwoorden

 6. Eva

  Ik vind het inspirerend. Het triggert mij om ook aan bepaalde zaken aandacht te besteden en erover te denken wat ik eraan kan verbeteren. Veel succes en dank je wel!

  Beantwoorden

 7. EvenDelen.be

  Het is duidelijk dat jij je niet zal vervelen dit jaar met deze ontzettend leuke projecten.
  Ik zou dit jaar ook veel meer willen gaan lezen.
  Mooie foto’s zeg!

  Beantwoorden

 8. Nicole Orriëns

  Ook al heb je nog niet veel kunnen doen aan het vakantiehuisje, ik vind het er op de foto al heel gezellig uitzien! Maar een mooi project voor het komend jaar!

  Beantwoorden

 9. Tessa

  Wat een leuke projecten zijn dit. Veel plezier met alles!

  Beantwoorden

 10. Joyce - SomedayTodayNL

  Mooie projecten heb je! Zo kun je jezelf wel bezig houden dit jaar haha.

  Beantwoorden

 11. Mandy

  Zo jaloers op het leuke vakantiehuisje! Zo grappig, ik ben juist een type dat alleen nu kan wandelen. Ik vind het verschrikkelijk in de zomer. Ik kan echt niet over warmte dus loop veel liever nu!

  Beantwoorden

 12. Rory

  Dat doe je goed, doelen stellen. Precies wat ik ook zou moeten doen. Correctie: wat ik ga doen dit jaar. Mijn doelen zijn: opruimen, duidelijkheid krijgen over de richting waar ik naartoe wil en ga, zowel voor mijn blog als mijn privé leven.

  Beantwoorden

 13. Elena

  Dat zijn mooie projecten. Ben benieuwd naar je reisverhalen van project Nederland!

  Beantwoorden

 14. rachel

  heel goed om doelen te stellen en dan later erop terug kijken hoe het allemaal is geworden!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.