Dag December, Hallo Januari!

December, de maand van gezelligheid bij uitstek. Van kerstmarkten, van lichtjes overal, van veel werken en vaak ook veel stress. Dit jaar verliep december opnieuw anders dan gehoopt. Slechts één kerstmarkt en ook nog eens dicht bij huis. Lichtjes waren er in overvloed en ja, ik draaide ook de nodige overuren. Bij de drukste maand van het jaar op mijn werk, hoort nu eenmaal ook een portie stress, maar het was gelukkig heel wat minder dan voorgaande jaren. Kortom, hoogste tijd voor een terugblik op december! En ja, ik blik ook alvast vooruit naar januari, de maand die we wat mij betreft gerust kunnen overslaan!

Kerstmarkt in vesting Bourtange

kerstmarkt bourtange december

Na een jaar afwezigheid keerde dit jaar dan toch de kerstmarkt terug in Bourtange. Weliswaar met QR-code, maar goed, het is even niet anders. Samen met mams ging ik begin december hier al naar toe en genoten we van de kerstsfeer in de vesting. Natuurlijk kwamen we niet met lege handen thuis, want er waren weer een hoop mooie dingen te koop.

De laatste kerstmarkt ging helaas niet door vanwege de verscherpte maatregelen, maar ik denk dat de organisatie kan terugkijken op een geslaagde editie. Wij hebben er in ieder geval een leuk uitje gehad!

Lichtjesroute in Veendam

Lichtjesroute Veendam

Net als vorig jaar werd er weer een lichtjesroute in Veendam en omstreken georganiseerd. En ja, ook dit jaar werd er weer flink uitgepakt door een aantal bewoners.

Het zorgde in ieder geval voor sfeervolle plaatjes en een leuk coronaproof uitje! Leuk weetje: het huis rechtsonder is verkozen tot het mooiste kersthuis van de provincie Groningen bij RTV Noord!

Kerst 2021

Kerst vierden we net als andere jaren samen met mijn ouders, maar dit jaar kwamen ze op Eerste Kerstdag naar ons toe in plaats van wij bij hun. Het was ook de eerste kerst sinds jaren zonder cadeautjes, hoewel… ik had toch op het laatste moment nog voor iedereen een kleinigheidje gekocht.

Tweede kerstdag verliep wat anders dan gepland, maar desondanks was het een gezellige dag en maakten we nog een wandeling in park Borgerswold in Veendam. Wel ontzettend koud trouwens, want hier in het hoge noorden lag de gevoelstemperatuur rond de -12 graden!

Wat gebeurde er verder nog in december?

 • MAX VERSTAPPEN flikte het gewoon! De eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 en jongens, wat was het spannend en wat heb ik met tranen in de ogen naar die laatste ronde en de huldiging gekeken.
 • altijd een gezellige tijd in huis
 • Mikey hielp braaf mee bij het opzetten van de kerstboom en ligt elke avond heerlijk op mijn schoot te kroelen
 • ik kreeg weer een leuk kerstpakket van mijn werk
 • ik haalde op de valreep mijn leesdoel voor dit jaar, namelijk 25 boeken
 • ik stofte mijn oude hobby weer af en ben weer volop Zweedse puzzels aan het oplossen
 • ik keek in december heel wat kerstfilms, waaronder Love Hard, Last Christmas, Christmas with a view, Holidates en natuurlijk The Holiday
 • en ja, voor het eerst in 25 jaar ben ik gewoon vrij tussen kerst en Oud & Nieuw, een unicum!

Wat zijn onze plannen voor januari?

Nou, wat mij betreft mogen we direct door naar half maart, januari én ook februari zijn niet bepaald mijn maanden. Zeker nu in coronatijd vind ik het lastig. Voor mijn gevoel is alleen wandelen mogelijk, maar ja, ik ben nu eenmaal een mooi weer wandelaar, dus het wordt nog wel een dingetje om van de bank af te komen bij grijs en grauw weer.

De agenda is voor januari dan ook vrij leeg, op een mogelijke date met onze Brabantse vrienden na dan, maar ach, ons kennende proberen we er toch weer wat van te maken dus eind januari zal er ongetwijfeld weer een terugblik zijn met hopelijk toch weer een paar mooie uitstapjes!

Tenslotte wil ik jullie bedanken voor jullie bezoek en reacties op mijn blog in 2021 en zie ik jullie graag weer terug in 2022!

11 comments

 1. rachel

  tja het jaar zit er al weer bijna op maar ik heb genoten van je blogpost en je foto’s!! een fijne jaarwisseling en tot volgend jaar maar weer!

  Beantwoorden

 2. lindaschrijfthetop

  Ik wilde ook een lichtjes route lopen maar deze was helaas afgelast vanwege corona.

  Beantwoorden

 3. Saskia

  Leuk overzichtje! Vooral die lichtjes route lijkt me erg leuk. Ik heb dit jaar genoten van je (foto)overzichtjes! Op naar een fijn 2022.

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Fijn dat de stress dit jaar minder was dan andere jaren, en dat je zelfs echt vakantie hebt! Veel plezier gewenst deze dagen!

  Beantwoorden

 5. Rory

  Heel leuk om altijd je mooie foto’s te zien en de beschrijving van je bezoekjes, trips en vakanties te lezen. De lichtjesroute ziet er heel gezellig uit. Ik wens je alvast een heel mooi en gezond 2022!

  Beantwoorden

  1. Mandy

   Wat zat er in je kerst pakket? Ik heb een vuurkorf gekregen met rollade, worst, gehaktballen en bier. Typisch een goed kerstpakket voor een chauffeur haha!

   Beantwoorden

   1. Wanda

    Wij hadden een boodschappen pakket van de Jumbo dus van chips tot crackers, van macaroni tot wraps, van sap tot hagelslag

    Beantwoorden

 6. Tessa

  Zo te zien heb je een leuke december maand gehad.

  Beantwoorden

 7. Yova

  Jullie hebben echt genoten met de feestdagen. Drukke bedoeling geweest. Ik hou wel erg van. Helaas is bij ons niet meer zo. Daar maken wij verdrietig om. Alleen de eerste kerstdag broer geweest. Werd beetje te veel geweest voor Ferry. Jullie hebben mooie decembermaand gehad. Leuke foto’s geworden. Fijne dag.

  Beantwoorden

 8. Www.glamview.nl

  Wat een leuke foto’s! Leuk met die lichtjes

  Beantwoorden

 9. Caroline

  Ja het was een rare kerst. Die lichtjesroute lijkt me heel erg leuk om ook een keer te doen als het weer zover is.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.