Frigiliana Costa del Sol gezonder leven

Ik ga op reis en neem mee…. badeendjes!

Wie mij al een tijdje volgt, heeft ze vast weleens voorbij zien komen. Mijn badeendjes! Sinds een paar jaar gaat er altijd wel één en soms zelfs twee mee op onze vakanties. Waarom? Tja, ik vind ze gewoon ontzettend grappig om te zien en las ooit bij iemand dat ze ze mee nam op vakanties om er vervolgens foto’s van te maken. Dat leek mij dus ook wel wat en sindsdien zijn ze van de partij. Benieuwd op welke plekken mijn badeendjes inmiddels zijn geweest?

Het eerste uitstapje… Zweden!

badeendjes Zweden

In juni 2016 gingen we voor het eerst naar Zweden en dat was ook direct de eerste keer dat de badeendjes mee gingen. In het begin vond mijn vriend het wel wat vreemd als ik ze uit mijn tas haalde, maar inmiddels is hij er aan gewend. Het leverde ons in Zweden ook zeker de nodige bekijks op, maar ook een heel leuk gesprek met een Zweeds echtpaar op een parkeerplaats.

Deze familie Duck heeft heel wat uitstapjes gemaakt, maar is inmiddels al een tijdje vervangen. Wie weet bij een volgende trip dat dit tweetal weer een keertje mee mag.

Genieten van de zonsondergang in de Ardennen

Hotton Ardennen

De Ardennen is jaarlijks vaste prik en ook dit jaar hoop ik toch echt dat we nog even die kant op kunnen gaan. Meestal combineerden we het met de Formule 1 race in Spa, maar dat waren we dit jaar eigenlijk al niet van plan en mocht het alsnog doorgaan dan slaan we dat evenement sowieso maar even over. Maar een jaar helemaal geen Ardennen? Pfff, dat hoop ik toch niet, want allebei zijn we best wel gecharmeerd van de Ardennen, dus fingers cross dat het toch mogelijk is dit jaar.

De bergen in Oostenrijk

badeendjes Tirol

Nog zo’n bestemming die ons hart gestolen heeft, Oostenrijk! En ja, ook dit is een land waar we meestal jaarlijks wel even komen. Toevallig vorig jaar niet en daarom was het voor dit jaar in juni de bedoeling om die kant weer op te gaan. Voor juni denk ik dat het nog niet mogelijk is, maar misschien wel in september. Al vanaf mijn eerste kennismaking met dit land in 2004 heeft dit land mijn hart gestolen en ook de badeendjes zijn inmiddels al op verschillende plekken geweest. En nog een leuk feitje: ik heb zelfs twee Oostenrijkse badeendjes!

Tussenstop bij de Rheinfall in Zwitserland

badeendjes Reinfall Zwitserland

In juni 2018 gingen we eerst een week naar de Elzas/Vogezen in Frankrijk. Vanuit daar vertrokken we nog voor een paar dagen naar Oostenrijk waarbij we onderweg een tussenstop maakten bij de Rheinfall in Zwitserland. Een indrukwekkende waterval waar ook mijn badeendjes enorm van onder de indruk waren.

Klimmend naar de Bastei in de Saksische Schweiz

badeendjes Bastei

Vorig jaar september gingen we met mijn ouders een weekje naar de Saksische Schweiz en bezochten we onder meer de mooie stad Dresden, maar genoten we ook volop van de natuur zoals hierboven bij de Bastei.. Deze keer ging er een nieuw lid van mijn badeendjesfamilie mee en wel Selfie-duck die ik cadeau heb gekregen van vriendinnetje A.

Verliefd op Kroatië

Zadar Forum Dalmatië fotografie

badeendjes Krika watervallen Kroatië

Jarenlang heb ik geroepen dat Oostenrijk mijn favoriete vakantieland is, maar sinds vorig jaar juni hebben ze een geduchte tegenstander gekregen aan Kroatië. Het was ons eerste trip naar dit land, maar wat ons betreft zeker niet de laatste. We genoten elke dag opnieuw van al die mooie plekken, van steden zoals Zadar en Sibenik, maar ook van de sprookjesachtige watervallen van Plitvice en Krka.

Genieten van de winterzon in Spanje

Frigiliana Costa del Sol gezonder leven

Altea Costa Blanca Spanje

Ik ben zelf absoluut geen wintermens en om aan mijn winterdip te ontsnappen, proberen we dan een weekje zon in maart te plannen. Dat bracht ons de afgelopen jaren in Portugal en Spanje, maar in Portugal was ik ze gewoon vergeten mee te nemen, maar in Spanje was er wel een badeendje mee en wel deze leuke flitsende reporter! De eerste foto nam ik in het pittoreske witte dorpje Frigiliana (Costa del Sol) waar we allemaal op slag verliefd op werden!

De laatste foto is van ons meest recente trip, namelijk van maart dit jaar. Opnieuw viel de keuze op Spanje, maar deze keer werd het de Costa Blanca waarbij Altea onze uitvalbasis was en ook daar was reporter duck van de partij.

Welk bijzonder iets/voorwerp neem jij standaard mee op vakantie?

13 comments

 1. Georgina Lifestyle

  Jaaa, jouw badeendjes zijn mij eerder opgevallen. Leuk!
  Ik heb toen ik mijn fotografieopleiding volgde als challenge 7 dagen lang foto’s gemaakt van allerlei objecten met een badeend ergens op de foto. Was grappig.
  En jouw foto’s triggerde mij dit misschien ook te doen op vakantie. Sorry dat ik je naäap. Althans, mijn idee is om 1 badeendje mee te nemen en 1 of 2 foto’s te maken waar het badeendje op staat. Niet op iedere foto dus, dat hoeft voor mij niet.
  Dank voor de inspiratie!

  Beantwoorden

 2. koen

  Een leuke terugblik op jullie reizen met je badeendjes. Wij kregen een koppel badeendjes op onze bruiloft. Ik ga ze eens inzetten bij een ‘foto shoot’ in onze tuin.

  Beantwoorden

  1. Quirina

   Ja, de foto’s van jouw badeendjes waren mij zeker opgevallen. En ik vroeg mij altijd wel een beetje af, wat het verhaal achter deze eendjes zaten.

   Beantwoorden

 3. Kimberly

  Wat heb je veel verschillende soorten zeg. Geweldig haha

  Beantwoorden

 4. Lodi

  Ik vind het super, zo hebben wij een jaar foto’s met de kinderen met elke keer een Minion op de foto. die namen ze altijd mee om mee te spelen, als we gingen zitten tijdens het wandelen in de bergen en die wilde ze dan ook zo op de foto. Het geeft hele leuke foto’s. Nu doe ik dit niet meer, maar vind het wel heel leuk!

  Beantwoorden

 5. Sandra

  Wat een leuk idee die eendjes! Mooie en grappige herrinneringen aan jullie reizen

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Wat een leuk idee om overal die badeendjes mee naar toe te nemen en te fotograferen!

  Beantwoorden

 7. Felice Veenman

  Nou , die badeendjes van jou hebben zo ondertusen al heel wat van de wereld gezien. ken je Wie scheep gaat van Rasha Pepers? daar speelt een badeend ook een grote rol in

  Beantwoorden

 8. Skyblog

  Leuke terugblik om reizen van jou te zien. Dit jaar word geen reizen. Wel jammer voor mensen en kinderen. Badeendjes zijn zo leuk op de foto’s. Er zijn mooie vakantie erbij. Prachtig!

  Beantwoorden

 9. Xiana

  Wat een zalige badeendjes! Die Oostenrijkse badeendjes en de selfie eend vind ik echt wijs. Zag ook al eens een dergelijk idee met Lego ventjes. Ikzelf heb niet echt iets dat ik standaard meeneem op reis maar vind deze wel zalig.

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Ik vind het idee super leuk. Maakt je foto’s net even anders.
  Zo is er bij een groep collega’s eens een beer geweest die met iedereen mee op vakantie ging en dan een eigen fb-profiel had voor de foto’s. Super geinig

  Beantwoorden

 11. Ilona Wielinga

  Aah zo leuk! Ik doe het andersom, ik koop in elk land een sneeuwbol en die neem ik mee naar huis. Het begon ooit op een kerstmarkt, maar inmiddels heb ik een aardige verzameling, haha.

  Beantwoorden

 12. Saskia

  Ja ik vind dit dus ZO leuk he <3

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.