Schwerin zondag

Fotoblog | Schwerin, wat te doen & te zien

Tijdens ons uitstapje naar Mecklenburg-Vorpommern mocht een bezoek aan de hoofdstad Schwerin niet ontbreken. Vanuit Wismar, waar we zelf verbleven, was het nog geen uurtje rijden, en aangezien kastelen en oude binnensteden ons enorm aantrekken, was de keuze voor Schwerin snel gemaakt.

Kijken jullie mee wat we zoal hebben gedaan op ons dagje in Schwerin?

Eerst even wat achtergrondinformatie…

Schwerin telt ongeveer 100.000 inwoners en is daarmee de kleinste deelstaathoofdstad van Duitsland en staat bekend als het merengebied van Mecklenburg-Vorpommern. In en om de stad liggen maar liefst 7 meren waar het vooral in de zomer prima vertoeven is. Grootste trekpleister van Schwerin is het slot dat sprookjesachtig gelegen ligt op een soort van schiereiland tussen 2 meren, de Schweriner See en de Burgsee.

Het Slot van Schwerin…

Schwerin

Eenmaal in Schwerin aangekomen, volgen we de bordjes richting het Slot. Het prachtige bouwwerk staat nu helaas voor een deel in de steigers maar ziet er ondanks dat toch zeer indrukwekkend uit. Door de werkzaamheden is een deel helaas gesloten voor het publiek zodat we besluiten om dan maar niet naar binnen te gaan. Beetje jammer maar goed, dan moeten we gewoon nog eens terug.

Schwerin

Rondom het Slot is een groot park met een Orangerie wat nu nog enigszins kaal aandoet maar wat er ongetwijfeld over een paar weken erg mooi uit zal zien.

Het is best wel fris en we besluiten dan ook weer richting het slot te gaan lopen en daar rondom nog even een kijkje te gaan nemen.Schwerin

Kasteel Schwerin_Wismar

Schwerin

Bijna op het eind van onze rondgang door het park komen we langs zo’n soort schilderij en ik kan het dan ook niet laten om daarbij te gaan poseren. Vriendlief mokt wat maar maakt dan toch braaf de foto…

schwerin stom

Vanuit het park bij het Slot heb je een mooi uitzicht op 2 andere prachtige gebouwen van Schwerin, het Staatsmuseum en het oude paleis.

Schwerin

Dan gaan we richting het centrum waar het opnieuw lastig lopen is op de vele kinderkopjes maar net als Wismar heeft ook Schwerin een prachtig oud centrum met vele steegjes en mooie panden.

Schwerin

Schwerin

Schwerin

Op een gegeven moment komen we opnieuw bij één van de vele meren uit die Schwerin rijk ik.

Schwerin

Natuurlijk is het op een gegeven moment tijd om een leuk bakkerijtje op te zoeken en dat is in Duitsland gelukkig nooit een probleem. Hooguit wat je moet kiezen…

Schwerin

Daarna slenteren we nog wat door de stad en ontdekt vriendlief ineens een veilinghuis. Terwijl hij op zijn dooie gemak rondkijkt, vermaak ik mij met het maken van spiegelselfies.

Schwerin

Na een paar uur rond te hebben gelopen, vinden we het wel tijd worden om weer richting de auto te gaan. Dus nog één laatste blik op het prachtige kasteel en dan zit ons dagje Schwerin er weer op.

Schwerin

19 comments

 1. Morgaine

  Wauw, prachtig mooi dat slot, dit kan zo in een sprookje voorkomen in mijn verbeelding. En die laatste foto, heb jij dat nu ook? als je zo’n foto maakt, dat je het dan jammer vindt dat er auto’s op de voorgrond staan eigenlijk? hahaha Dat heb ik dan altijd… Evengoed, prachtig!

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Natuurlijk vind ik het jammer van die auto’s maar goed, ik heb hem van een flinke afstand genomen zodat het op zich nog ergens wat meevalt maar het liefst had ik gezien dat ze de auto’s even hadden verplaatst!

   Beantwoorden

 2. Misssexandthecity

  Sinds ik Berlijn hebt ontdekt ben ik fan van Duitsland,……:-) en deze blog bevesitigd dit nog eens! Mooie foto’s!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Berlijn is zeker één van mijn favoriete steden maar de rest van Duitsland kan ik je ook zeker aanraden hoor!

   Beantwoorden

 3. Insoon

  Wat een mooie foto’s! Dat Slot ziet er prachtig uit en mooi met zo’n park er omheen. Leuk hè al die kleine (klinker)straatjes en grappig die schilderijlijst bij het water.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, zo’n schilderijlijst kan ik dan ook echt niet weerstaan!

   Beantwoorden

 4. Daphne | Travelshot.nl

  Wauw! Mooi zeg dat slot : -) , echt een fijn sfeertje zo te zien!

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Mooi zeg! Die foto in het schilderij blijft leuk trouwens 😀

  Beantwoorden

 6. Ferry & Jacqueline

  Wow wat ziet daar prachtig uit. Mooie huizen en winkels. Ieder geval jullie hebben erg leuk gehad daar. Leuk gedaan jezelf in de spiegel foto maken. Erg leuk idee van je.

  Beantwoorden

 7. Yvonne

  Wat een grote verzameling sfeervolle gebouwen en straatjes, heerlijk! Het slot en haar park zijn mijn favoriet, super met al die torentjes.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat kasteel is zeker heel erg sprookjesachtig om te zien. Op zich niet eens zo heel erg groot maar je ontdekt wel steeds weer nieuwe dingen en dat park… ja, daar kan ik mij echt uren vermaken!

   Beantwoorden

 8. Sheelagh

  Ik had gewoon nog nooit van Schwerin gehoord, maar ziet er mooi uit! wat is Duitsland toch divers.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik tot voor onze trip ook niet hoor! Maar inderdaad, Duitsland heeft een heel divers landschap!

   Beantwoorden

 9. Flavie

  Mooie foto’s.. een bezoekje waard!

  Beantwoorden

 10. ivonne

  Ook ik had nog nooit van Schwerin gehoord. Wat is er toch veel moois te ontdekken in de wereld!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   En dan ook nog zo dichtbij huis!

   Beantwoorden

 11. Marcella

  Wauw, wat een ontzettend mooie gebouwen in Schwerin! Dat kasteel is te gek! Zo’n fotolijst zou ik ook niet voorbij lopen zonder ermee op de foto te gaan hoor 😉

  Beantwoorden

 12. LJ

  Prachtig, dat slot!
  Wat een grote broodjes bij de bakker hihi 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.