Waar je huis woont Tag…

Heel veel Tags laat ik gewoon voor wat ze zijn maar de dames Maris en Nesrin hebben nu een Tag bedacht die ik eigenlijk niet ongemoeid kan laten, dus vandaar dat ik jullie de Waar je huis woont Tag presenteer!

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Ik ben geboren en getogen in Veendam, een redelijk grote plaats in de provincie Groningen. Tussentijds heb ik nog tot 2 x keer toe een uitstapje gemaakt naar Muntendam, een dorp direct naast Veendam, en ben ik zelfs nog even over de provinciegrenzen uitgeweken en heb ik 1,5 jaar in Klazienaveen gewoond, onder de rook van Emmen (Drenthe). In augustus 2011 ben ik gaan samenwonen met vriendlief en sindsdien woon ik weer in Veendam.

2. Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?

Veendam februari
Bocht Oosterdiep, Veendam

Tja, op zich is er niks mis met Veendam maar het is echt niet zo dat als we terug komen van vakantie dat ik zo’n wow, ik ben weer lekker thuisgevoel, heb. Ik heb niet echt een bijzondere band met Veendam behalve dat ik hier geboren en getogen ben en daardoor ben blijven ‘hangen’. Het is dan ook absoluut niet zo dat ik ten koste van alles hier zou willen blijven wonen. Ik vind vooral de omgeving nogal saai overkomen, het is één grote vlakke bedoening en aangezien ik een landschap met wat meer glooiing een stuk mooier vind om te zien, trekt dit mij dus totaal niet. Het rare is dat als je een kwartiertje met de auto op pad bent, dat je dan al in een compleet andere omgeving zit, dus wat dat betreft is het wel weer erg centraal.

3. Wil je hier blijven wonen?

Nou, deze vraag heb ik dus al beantwoord. Nee, ik hoef hier niet te blijven wonen. Als het wel zo is, is er ook niks mis mee, maar mocht er zich iets anders op ons pad voordoen, dan is het ook prima. Ik zit niet echt vast aan Veendam, ook niet qua werk aangezien ik in Coevorden werk en dus elke dag zo’n 50 minuten heen en weer terug moet rijden.

4. In wat voor een soort huis woon je?

Oei, hoe ga ik dit beschrijven? Het komt er in feite op neer dat we in een soort van verbouwde zolderverdieping boven de winkel van vriendlief wonen. De ruimte is beperkt, althans niet zo zeer wat de woonkamer betreft maar de keuken is bijvoorbeeld niet al te groot en ook hebben we maar 1 slaapkamer en heel onpraktisch, de badkamer is beneden. De winkel bestaat uit 2 gedeeltes en aan de andere kant, dus ook boven de winkel, woont mijn schoonvader. Die kant is wat groter en heeft onder meer 3 slaapkamers en een zolderruimte. Om de beeldvorming helemaal in de war te schoppen, bovenlangs kunnen we niet zo van het ene pand naar het andere pand, beneden kan dat dus wel. Snappen jullie het nog?

Het grote voordeel van het pand is de locatie want binnen 5 minuten lopen, zit ik midden in het centrum van Veendam en ook hebben we nooit parkeerproblemen. Links van ons is een appartementencomplex waarvan het onderste deel een leegstaand kantoorpand betreft en rechts van ons zit ook een winkel met daarboven woonruimte.

5. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?

Veenlustbrug Veendam EMER

 

Pfff, eens even zien… wat ik zelf erg leuk vind, is het natuurgebied Borgerswold. Hier kun je zowel heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en bij mooi weer waterskiën en een terrasje pakken. Ook bevindt zich hier een camping voor campers en gaat deze maand het nieuwe restaurant, Steakhouse Amigo Ranch, open en later in mei volgt dan nog de opening van een klimpark.

Kerkstraat Veendam
Kerkstraat in Veendam

Pfff, het allerstomste… tja, ondanks dat ik het ideaal vind dat we zo dichtbij het centrum wonen, verbaas ik me iedere keer weer over het aanbod van de winkels maar ook over de staat waarin de winkelpanden zich bevinden. Het verpaupert nogal en trekt denk ik weinig publiek van buitenaf. Zelf ga ik dan ook vele malen liever winkelen in Groningen wat voor ons nog geen half uurtje rijden is. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat er iets wordt georganiseerd in het centrum wat of niet wordt aangekondigd en dat je er dus ineens middenin terechtkomt of wat weer heel erg half gebakken gebeurd. Koopzondagen met slechts een kwart van de winkels open, een kerstmarkt waar alleen kramen staan met politieke partijen of sportscholen, dat soort dingen dus.

6. Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

Het huis op zich hoeft voor mij helemaal niet zo groot te zijn, maar 2 extra slaapkamers zou niet zo verkeerd zijn. Ook lijkt het mij erg fijn om gewoon een tuin te hebben en vooral om zo naar buiten te kunnen lopen zonder dat je steeds die trappen op en af moet. Net als een serre… lijkt me heerlijk om daar bij de eerste de beste zonnestralen lekker te zitten lezen met een pot thee binnen handbereik.

De plaats maakt me niet zo gek veel uit. Midden in een stad hoeft voor mij ook weer niet maar helemaal afgelegen is ook niet mijn ding. Ik vind het dan toch wel prettig om bepaalde voorzieningen binnen handbereik te hebben zoals een supermarkt, slager, bakker, theater en dat soort zaken.

7. Wat is op dit moment de hotspot in jouw woonplaats?

Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Zo ruim is het aanbod helaas niet en het komt dan ook niet zo vaak voor dat we in Veendam een hapje gaan eten of even lekker ergens gaan lunchen. De laatste keer dat we in Veendam hebben geluncht, was vorig jaar met Bevrijdingsdag toen zijn we neergeploft bij Croissanterie Kielman en die kan ik je zeker wel aanraden. Ze serveren er in ieder geval de lekkerste omelet van Veendam!

Mocht je de Tag over willen nemen, vergeet dan niet even de dames Maris & Nesrin te vermelden!

25 comments

 1. Sabine

  Echt zo een leuke tag dit! Bij mij komt ie als het goed is eind deze week online 🙂 Leuk om te weten waar je woont en wat je daarvan vindt. Ik ben nog nooit daar geweest volgens mij. Wel in Emmen, daar woont familie 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! We gaan de eerste week naar Smaland in het zuiden en de tweede week naar Varm

   Leuk, ben benieuwd naar jouw versie!

   Beantwoorden

 2. Olga

  Ah Veendam, daar heb ik nog een vriend gehad en heel wat voetstappen gezet! Ik vond het er niet heel spannend, maar de huizen aan het water vond ik zeker sfeervol. Maar begrijp dat het niet een plek is waar je eeuwig zou willen wonen. Daar mist het teveel hips voor, denk ik. Maar Assen is ook niet heel spannend hoor. En dat is waar ik woon!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nee, hoef zeker niet in Veendam te blijven. Ligt er gewoon aan wat er in de toekomst gaat gebeuren, ook qua winkel van vriendlief. Assen komen we ook vaak vanwege vrienden die er wonen. Leuk maar ook niet meer dan dat…

   Beantwoorden

 3. Morgaine

  Bijzonder, dat jij vertelt over Veendam als je geboorteplaats en toch de binding niet voelt, de meeste mensen hebben wel een gevoel bij hun geboorteplaats of ze er nu wonen of niet. En ik zit mij te bedenken, hebben jullie er al eens aan gedacht om net over de grens te gaan wonen en werken? 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik hoor dat idd wel van meer… tja, ik heb er gewoon niet veel mee…

   Beantwoorden

 4. Elaintje

  Leuke tag is dit toch. ik ken Veendam helemaal niet, maar wel fijn dat je zo snel heel ergens anders bent. Dat je er niet zoveel binding mee hebt lijkt mij ook best gek.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Mijn omgeving vindt het ook vreemd maar ik heb er nog nooit wat mee gehad…

   Beantwoorden

 5. Maris Maria Renne

  Leuk dat jij de tag ook overgenomen hebt! Ondanks de dingen die je schrijft over wat je mist, ziet die foto van de huizen aan het water er wel heel sfeervol en karakteristiek uit. Jammer dat het niet als “thuiskomen” voelt. Dat heb ik wel met zowel Breda (23 jaar gewoond) en Haarlem (woon ik nu 14 jaar), iedere keer als ik even weg ben geweest. Dat gevoel van “YES, ik ben er weer! Snel de stad/een park in”. En het strand om de hoek natuurlijk, dat draagt ook wel bij aan woonplezier 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Er zijn denk ik gewoon te weinig punten wat me aantrekt in Veendam. Ook met ons huis heb ik niet zoveel, dat speelt ook vast wel mee

   Beantwoorden

 6. sammie

  Ik ken Veendam niet, terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat ik eigenlijk nog maar weinig van Nederland gezien heb haha. Dat echte thuis komen gevoel heb ik ook niet echt, niet bij de woonplaats, wel bij het huis.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb het bij beide niet maar ik denk dat het qua huis vooral komt omdat ik bij vriendlief ben ingetrokken waardoor het niet helemaal voelt als iets van ons samen en ook omdat de ruimte gewoon heel beperkt is.

   Beantwoorden

 7. Conny

  Leuke tag inderdaad! Ik ga ‘m ook doen….

  Beantwoorden

 8. Koen

  Een leuke tag. Ik ben een paar keer in Veendam geweest voor een vergadering en een cursus die ik begeleidde (1987 of 1988). Bij Veendam denk ik onmiddellijk aan ‘De Langeleegte’. Wat een prachtige naam voor een voetbalstadion … in 2 woorden is het nog mooier … De Lange Leegte. Maar nu jammer genoeg “De Lang Geleden” – voetbalhistorie.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Das war einmal… Maar inderdaad, wel een begrip voor voetballiefhebbers!

   Beantwoorden

 9. Insoon

  Wat een leuke tag zeg! Het hoge noorden is vanuit hier best een eind weg, dus ben er niet bekend. Het ziet er wel mooi uit met dat al dat water. Hier hebben we vooral bossen en heide en ik ben toch meer iemand van ’t water 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik mis vooral het strand hier. Het dichtstbijzijnde is of in Noord-Holland of de waddeneilanden. Maar dat laatste doe je natuurlijk alleen als het echt mooi weer is.

   Beantwoorden

 10. Misssexandthecity

  Ik heb geleerd dat de plek waar je woont niet zo belangrijk is en ook niet de plek op zich, als het maar jouw thuis is,…….veel belangrijker,…..

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Tja, dat is het dus ook niet helemaal… komt vooral denk ik om dat ik bij vriendlief ben ingetrokken en doordat we niet echt een tuin hebben. Maar ach, buiten dat is het inderdaad wel zo dat het cliché Home is where the heart is, wel opgaat.

   Beantwoorden

 11. Anne - Dit is Anne!

  Wat een leuke tag! Ik neem over het algemeen nietzo vaak tags over maar dit is inderdaad een erg leuke! En je hebt hem leuk ingevuld!

  Beantwoorden

 12. Marcella

  Wat een leuke tag is dit! Grappig om zo meer over jou en je huis te lezen. Mijn zwager komt ook uit zo’n soort huis boven een winkel wat jij beschrijft. Ik heb er dus wel een beeld bij. Als jullie extra ruimte willen, kunnen jullie dan niet ‘ruilen’ met je schoonvader? Zijn huis is een stuk groter!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Daar hebben we het ooit wel over gehad hoor maar de beste man heeft zulke grote kasten e.d. dat het aan onze kant door de schuine muren gewoon niet zal passen.

   Beantwoorden

 13. LJ

  Leuke tag, ik denk dat ‘m ga pikken!

  Beantwoorden

 14. Maaike

  Toch bijzonder dat je na een omweg weer op de thuisbasis bent beland. Leuk dat je de opties nog openhoudt qua woonplek, je gaat vast je droomhuis vinden op een dag! Veendam ken ik helemaal niet, maar Groningen wel en dat is een superleuke stad.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.