De mooiste uitzichtpunten in Bouillon en omgeving

Begin september waren we een weekje in de Ardennen en wel in de omgeving van Bouillon. Dit stadje op zo’n twintig kilometer van de Franse grens is één van de wat grotere plaatsjes in het zuidelijkste deel van de Ardennen. Verwacht hier echter geen mega winkelcentrum, maar wel prachtige natuur met adembenemende uitzichten. Stuk voor stuk mooie plekjes die je simpelweg niet mag overslaan als je in deze regio vakantie viert!

Belvédère de Bouillon

Belvedere de Bouillon

Bouillon

Okay, de eerste is direct een uitdaging. Althans, niet geschikt voor mensen met hoogtevrees en ja, je moet er wat voor over hebben. Namelijk 161 treden beklimmen! Maar geloof mij, je krijgt er ook echt wat voor terug.

Het is een bijzonder bouwwerk met in totaal acht verdiepingen en 161 treden. Op deze manier kun je natuurlijk wel zelf bepalen hoe hoog je wilt gaan. Wij gingen uiteindelijk naar het hoogste platform en eerlijk gezegd, viel mij de beklimming enorm mee. Last van hoogtevrees hebben we allebei niet, dus we hebben op ons gemak genoten van het uitzicht op de stad, de rivier én het kasteel.

Le Tombeau du Géant, oftewel het graf van de Reus bij Botassart

Tombeau du Geant Ardennen

Nog een bekend uitzichtpunt in de Ardennen, maar absoluut de moeite waard. Ongetwijfeld een drukke plek in het weekend, maar op een doordeweekse dag kun je vrijwel ongestoord genieten van het prachtige uitzicht.

Over deze plek doen twee verhalen de ronde, namelijk dat een reus van een rots zou zijn gesprongen om zo te ontsnappen aan zijn belagers, de Romeinen. In het andere verhaal is de reus vermoord door het leger van Labienus en werd zijn grote lichaam hier vervolgens begraven. Hoe dan ook, het spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding én is absoluut een must see.

Het mooie van Le Tombeau du Géant is dat het in principe voor iedereen toegankelijk is. Vanaf de parkeerplaats is het hooguit vijf minuutjes wandelen naar het uitzichtpunt. Ook prima te doen met kinderwagen of rolstoel trouwens. Vanaf het uitzichtpunt kun je tevens nog kiezen uit twee gemarkeerde wandelroutes van vier en vijf kilometer. Echter, hou er wel rekening mee dat de terugweg vrij steil omhoog gaat.

Wij besloten om deze wandelingen links te laten liggen en gewoon lekker van het adembenemende uitzicht te genieten.

Helaas voor ons was de kiosk gesloten, maar in de zomer kun je hier terecht voor een kleine versnapering en is het een ideale picknickplek.

Panorama de Frahan in Rochehaut

Panorama de Frahan Rochehaut

Panorama de Frahan Rochehaut

Wij waren al enigszins onder de indruk van het uitzicht bij Le Tombeau du Géant, maar waren helemaal sprakeloos bij Panorama de Frahan.

Rochehaut is sowieso een aanrader, want niet alleen vind je hier wat mij betreft het mooiste uitzicht van de Ardennen, maar ook super leuke terrasjes en een wildpark waar je alleen met een boemeltreintje kunt komen. Voor de echte durfals is er ook nog de Laddertjeswandeling, een wandeling van zo’n vijf kilometer. Een uitdagende wandeling waarbij je eerst al lopend afdaalt naar de rivier om vervolgens via diverse laddertjes weer omhoog te klimmen.

Ook dit uitzichtpunt is voor iedereen toegankelijk, want vanaf de parkeerplaats is het eigenlijk gewoon een kwestie van de weg oversteken en dan kun je al genieten van het uitzicht. Op diverse plekken staan trouwens bankjes en verrekijkers. Ook hier zijn diverse wandelingen mogelijk, waaronder naar Frahan, het dorpje wat je in de verte ziet liggen.

Frahan is echter ook per auto bereikbaar terwijl je dan onderweg op diverse plekjes langs de Semois kunt stoppen. Het dorpje zelf is rustig en wars van toeristen, maar gewoon leuk om even door heen te struinen. Voor een kop koffie moet je hier volgens mij niet zijn, maar in Rochehaut heb je daarvoor meerdere opties.

Heb jij al één van deze uitzichtpunten bezocht?

7 comments

 1. Yova

  Wow wat is daar heel mooie omgeving te wandelen. Zeker heel hoog gekomen. Echt geweldig uitzicht hebben daar. Prachtig!!! Geweldig mooie serie foto’s heb je gemaakt uit deze omgeving. Jullie hebben genoten! Fijne week.

  Beantwoorden

 2. Linda+schrijft+'t+op

  De Ardennen is prachtig in de zomervakantie zijn wij in de streek geweest, ik wilde ook naar de grotten maar dat hebben we niet gedaan.

  Beantwoorden

 3. Melanie Hoogvliet

  Ik heb nog geen een van deze uitzichtpunten bezocht maar als ik jou blog lees en je foto’s bekijk dan wil ik het snel eens gaan doen. Wat een super mooie plekjes zijn dat.

  Beantwoorden

 4. Tessa

  Nee, maar het ziet er echt prachtig uit. Ik ga meestal een stedentrip maken als ik op vakantie ga

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Wat een prachtig uitzicht, maar ik ben dus wel zo iemand met hoogtevrees, dus ik vind het ook een beetje eng.

  Beantwoorden

 6. Rory

  Ik word toch echt wel geïnspireerd. Om meer te ontdekken en meer de natuur in te gaan. Eigenlijk hebben we sinds het begin van Corona te weinig gedaan (behalve in Nederland meer ontdekken). Ik zei het al bij je andere blogpost. De Ardennen hebben meerdere aantrekkingspunten die heel aantrekkelijk zijn om te ontdekken. Dank voor de uitgebreide tips.

  Beantwoorden

 7. Janet

  Als ik op reis ben, ga ik ook altijd op zoek naar de mooiste uitzichtpunten. Ik houd ervan om een prachtig panoramisch zicht te krijgen van de omgeving. Wat heb je in de omgeving van Bouillon prachtige uitzichten zeg.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.