Spanje september

Dag September, Hallo Oktober

Oh jongens, ik wil helemaal nog geen afscheid nemen van September! Ben zo nog niet klaar voor de herfst, althans niet voor die regenachtige dagen. Maar goed, het is niet anders, september zit erop en wat was dat een leuke maand! Mijn laatste blog dateert van 11 september én dat was natuurlijk niet zonder reden. Welke reden? Dat vertel ik je zo!

Vakantie in september

Nadat we in juni twaalf dagen met zijn tweetjes naar de Opaalkust in Noord-Frankrijk waren geweest, was het nu opnieuw raak. Wel met een bijzondere reden, want 21 september vierden we de 50e trouwdag van mijn ouders! Dat deden we niet in Nederland, maar aan de Costa Dorada in Spanje!

Geen verkeerde plek natuurlijk om bij zo’n bijzondere gebeurtenis stil te staan. Het waren in totaal twaalf heerlijke dagen, vol met zon, zee, strand, leuke badplaatsen én lekker eten. Het was genieten met een hoofdletter G, hoewel de warmte ons soms ook wel even wat te veel werd. Tussen 14 en 17 uur moest je echt de zon wel vermijden, want dan voelde het regelmatig aan als een graadje of 36.

Uitgebreide blogs volgen natuurlijk nog, maar voor nu alvast een sfeerimpressie!

Spanje september

Genieten van de heide

In september ging ik ook eindelijk weer terug naar de Odoornerdennen en voltooide ik mijn Adventure Lab. Vorig jaar aan begonnen, maar halverwege compleet vergeten omdat ik alleen maar oog had voor de schoonheid van dit natuurgebied.

Deze keer ging mams gezellig met mij mee en ondanks dat het een warme dag was, was het opnieuw genieten geblazen. Wat is Drenthe toch een mooie provincie en wat weet de natuur mij steeds weer te verrassen!

Odoornerdennen september

Wat gebeurde er verder nog in September?

Tja, er werd in verhouding weinig gewerkt, want ik was maar liefst 2,5 week nog lekker vrij. As we speak geniet ik ook nu nog van mijn laatste vakantiedagen, pas woensdag moet ik weer beginnen. Een lekker kort weekje dus!

Maar goed, september dus…

September

 • ik las slechts 1 boek uit, namelijk Wie het eerst komt van Bo Svernström (****)
 • ik bezocht de herfstfair in vesting Bourtange, erg gezellig, ondanks dat ik helemaal nog niet met de herfst bezig ben
 • na afloop van ons rondje door de Odoornerdennen gingen we lunchen bij Hunebedcity in Borger en gingen we voor de ‘Ik kan niet kiezen lunchplank’, een aanrader!
 • ik ging weer eens aan de wandel in het natuurgebied naast onze camping
 • tijdens ons personeelsfeestje ontdekte ik weliswaar dat golfen erg leuk is, maar dat ik er weinig aanleg voor heb
 • en ja, onze Mikey was natuurlijk dolblij dat we weer thuis kwamen!

Wat staat er op de planning voor Oktober?

Nou, nog niet zo heel erg veel eigenlijk, maar oktober is natuurlijk de maand van de paddenstoelen, dus aankomend weekend ga ik met vriendinnetje M. naar de Fraeylemaborg in Slochteren. Ook wil ik zeker weten nog naar De Heemtuin in Muntendam want dat is altijd the place to be voor de rode paddenstoelen met witte stippen.

Sowieso hoop ik deze maand op een paar hele mooie herfstdagen zodat ik lekker aan de wandel kan gaan in de bossen. Lekker genieten van al die mooie herfstkleuren en stampen door een vol bladerdek. Ook wil ik mijn Project Fotografie weer gaan oppakken, want dat lag in september een beetje stil. Natuurlijk wel veel gefotografeerd in Spanje, maar in oktober wil ik weer op thema gaan fotograferen. Zin in!

En ja, ook Project Gezonder Leven wil ik nieuw leven in gaan blazen, want ondanks dat ik best wel al veel heb bereikt, zijn er best nog wel punten waar ruimte is voor verbetering. Kortom, ik ga ervoor!

Ben jij fan van de herfst?

7 comments

 1. Linda schrijft 't op

  Gefeliciteerd met de vijftigjarige trouwdag van je ouders, dat was vast genieten.

  Beantwoorden

 2. Claire

  Wauw! 50 jaar getrouwd. Wat een mooi jubileum! Nog van harte gefeliciteerd met je ouders!

  Beantwoorden

 3. Renata Feyen

  Ik hou van de manier waarop je de sfeer en gezelligheid van de herfst beschrijft, en je foto’s zijn prachtig.

  Beantwoorden

 4. Tessa

  Ik vind de herfst ook een fijn seizoen, vooral de kleuren vind ik erg mooi. Het wisselvallige weer wat minder

  Beantwoorden

 5. Elisabeth

  Gefeliciteerd met je ouders. Mooie foto’s en fijne wandelingen gemaakt. En je hebt nog plannen zat. Top. Ik ben fan van de herfst wanneer het lekker weer is, nazomerweer dus. Ben niet echt fan van de herfstbuien. Dat betekend meer binnenzitten dan wandelen.

  Beantwoorden

 6. Yova

  Jullie hebben echt leuke september gehad. Altijd leuke blog om te zien van jou afgelopen tijd. Herfst seizoen kom ik weinig naar buiten. Vanmorgen had ik fysio gehad. Gefeliciteerd met je ouders. Jullie hebben ook lange wandeling gemaakt. Mooie serie van je foto’s gemaakt. Heide is zeker prachtig!!! Fijne week.

  Beantwoorden

 7. Heidi

  Prachtige foto’s, vooral dat lekker eten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.