Eiffeltoren Parijs

Dag Oktober, Hallo November

Vandaag alweer november, time flies. Zeker dit jaar heb ik het gevoel dat de weken voorbij vliegen. Op zich wel lekker natuurlijk, tenminste als de komende vier maanden ook lekker vlot voorbij gaan, want de winter is nu eenmaal niet mijn favoriete periode van het jaar. Maar goed, oktober dus. Een maand waarin ik natuurlijk weer op paddenstoelenjacht ben geweest, waarin ik lekker én vooral gezellig heb geluncht én waarin ik tot mijn eigen grote verbazing zomaar ineens in Parijs zat! Hoogste tijd dus om even terug te kijken op de maand oktober!

Op paddenstoelenjacht in De Heemtuin

paddenstoelen De Heemtuin herfst

Al drie jaar op rij is het traditie dat ik samen met mijn moeder op paddenstoelenjacht ga in het prachtige natuurgebied De Heemtuin in Muntendam. Dit gebied grenst zowat aan de achterkant van de tuin van mijn ouders, dus ik kom er geregeld en zeker in de herfst is het één van mijn favoriete plekken om door heen te lopen. Ook dit jaar werd ik wat dat betreft op mijn wenken bediend en kon ik mijn geluk niet op, want zonder te overdrijven, er stonden echt wel zo’n duizend paddenstoelen in De Heemtuin!

Misschien zelfs nog wel meer, maar het was dit jaar echt een hele bonte verzameling. Gelukkig voor mij ook volop rood met witte paddenstoelen want die steken er wat mij betreft toch wel ver bovenuit. Zo’n rood met witte paddenstoel blijft gewoon iets magisch hebben, toch?

Cultuur snuiven bij het museum van Henk Helmantel

Op zich heb ik niet zoveel met kunst, maar de schilderijen van Henk Helmantel hebben mij vanaf het eerste moment enorm betoverd. Ik zag bij Het Klooster in Ter Apel voor het eerst werk van deze Groningse schilder en was direct onder de indruk van zijn talent om je als kijker gewoon het schilderij in te trekken. Dit jaar hoorde ik voor het eerst over het bestaan van een eigen museum en dus gingen we daar de afgelopen maand een kijkje nemen.

En ja, opnieuw raakte ik enorm door zijn werk betoverd en had ik het gevoel dat ik zo het schilderij in kon lopen en dat ik er naar toe wilde. Deze tentoonstelling is inmiddels gesloten, maar mocht je nog een glimp van zijn werk willen opvangen, dan kan dit bij Museum Havezate Mensinge in Roden.

Een bliksembezoek aan Parijs

Parijs oktober

René heeft het al jaren over een beurs in Parijs waar hij graag naar toe zou willen. Het was er nog nooit van gekomen, maar dit jaar besloten we om er gewoon voor te gaan. Dus boekten we een hotel en gingen we vervolgens met eigen auto richting Parijs. Het was met recht een bliksembezoek, maar gelukkig hadden we nog wat tijd om toch nog iets van deze mooie stad te zien.

Zo liepen we onder meer rondom de Notre Dame, de kerk die in april dit jaar in het nieuws kwam vanwege een brand. Genoten we van het relaxte sfeertje in de studentenwijk Quartier Latin en waren we opnieuw onder de indruk van de verlichte Eiffeltoren. Parijs blijft hoe dan ook een mooie stad met bijzonder prachtige gebouwen en parken en ja, ik vind dan ook echt dat het een stad is die iedereen gewoon één keer in zijn of haar leven gezien moet hebben.

Nog niet overtuigd, misschien helpt dit artikel je dan wel om snel een reisje naar Parijs te plannen!

Genieten van de herfstkleuren bij Landgoed Fraeylemaborg

Het Overbos Slochteren

Nog zo’n traditie in de herfst, namelijk wandelen op het Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. Normaal ben ik helemaal niet zo van het bos, want dat geeft mij nogal een opgesloten gevoel. In de herfst daarentegen kom ik maar wat graag in het bos. Dan vind ik het bos namelijk echt op haar mooist met die prachtige herfstkleuren.

Wat dat betreft werd ik dit jaar bij de Fraeylemaborg op mijn wenken bediend, want zeg nu zelf dit is toch absoluut genieten geblazen?

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in oktober?

 • ik ging gezellig met nichtje J. aan de wandel en lunchen in Annen
 • ook met oud-collega M. ging ik gezellig lunchen en liep ik nog een klein rondje in de omgeving van Smeerling
 • ik werkte weer thuis en weet zodoende de achterstand binnen de perken te houden
 • genieten van de prachtige zonsopkomsten als ik naar mijn werk rij
 • we poten allerlei bloembollen bij ons vakantiehuisje, zo benieuwd hoe het er straks in het voorjaar uit gaat zien

Deze boeken las ik in oktober

28. Wat verborgen is – Hjorth Rosenfeldt

29. Het meisje en de nacht – Guillaume Musso

30. Het dubbele geheim van de familie Lessage

31. Stillhouse Lake – Rachel Caine

Welk artikel werd het beste gelezen in oktober?

Altijd leuk om te zien dat een vrij nieuw artikel het direct zo goed doet! In oktober waren mijn lezers blijkbaar nog massaal op zoek naar een leuke bestemming en kwamen ze dus bij mijn artikel over de Basteibrug terecht. Het is ook absoluut één van de hoogtepunten van de Saksische Schweiz en zeker één die je gezien moet hebben. Natuurlijk kan het op sommige momenten behoorlijk druk zijn, maar laat dat je er niet van weerhouden om er naar toe te gaan. Ik garandeer je in ieder geval heel veel genietmomenten!

Wat zijn onze plannen voor november?

Nou, in november staat er nog één tripje met overnachting gepland en wel naar Kassel. Dit jaar gaan we voor de vierde keer die kant op. Ook deels vanwege een beurs, maar ook omdat net in die tijd de kerstmarkten zijn begonnen. Altijd leuk en gezellig natuurlijk. Wat het dit jaar helemaal bijzonder maakt, is dat mijn ouders gezellig met ons mee gaan!

Volgens mij wordt november sowieso wel een leuke maand, want zeker in de tweede helft van de maand staan een aantal leuke uitjes gepland. Zo ga ik nog een avondje relaxen bij Fontana met vriendinnetje T., gaan we nog uit eten & poolen met onze afdeling en ga ik samen met mijn moeder nog naar de Margriet Winterfair in Den Bosch.

Jij nog leuke plannen voor november?

14 comments

 1. Ilona Wielinga

  Klinkt als een prima maand! Ik ben zelf wel blij dat het eindelijk winter aan het worden is, het is samen met de herfst toch echt wel mijn favoriete seizoen, haha. Ik geef echter toe dat ik ook wel eens loop te mopperen als ik weer eens niet op school kan komen door problemen met het openbaar vervoer door het weer.

  Beantwoorden

 2. Alexandra

  Wat een heerlijke maand heb je gehad. Ik ben trouwens ook blij met de leuke wandeltips, die ga ik nog wel een keer gebruiken.

  Beantwoorden

 3. Bregtje

  Je hebt een hoop leuke dingen gedaan! En wat lees je veel zeg. Vind ik ook heerlijk maar maak te weinig tijd voor…goed voornemen voor november. Lekker bij de warme kachel met een pot thee en een goed boek!

  Beantwoorden

 4. Sherry

  Wat een fijne maand heb je gehad. Ik zou graag het museum van Henk willen bezoeken.

  Beantwoorden

 5. Karin

  het viel mij ook op dat er in oktober zoveel paddenstoelen waren. Ik heb soorten gezien die ik nog nooit eerder had gezien en een hele groep rood met witte…

  Beantwoorden

 6. Georgina Lifestyle

  Wat een gezelligheid in oktober! En inderdaad, time flies.
  Wat een leuke blog heb je overigens!

  Succes in november en veel plezier!

  Beantwoorden

 7. Amina

  Zo leuk om te lezen dat je het toch gezellig maakt en er lekker op uit gaat, ook al is de herfst niet jouw jaargetijde. Ik heb dat straks met de winter. Niks voor mij. Wel mooi, maar die kou, brrr…ga ik toch proberen iedere dag eventjes naar buiten te gaan. Doet me goed. Fijn weekend & leuk artikel!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   De herfst ben ik echt gaan waarderen, maar de winter vind ik echt een hele lastige tijd, vooral als je dan echt alleen maar binnen moet blijven.

   Beantwoorden

 8. Skyblog

  Jullie hadden leuk gehad in Oktober. Leuke foto’s om weer te zien. November is voor ons stil…..Gisteren normaal gesproken was vader jarig geweest. Daar sta ik stil van. Hij is niet meer. Januari overleden. December vind maar niks………..feestdagen……..

  Beantwoorden

 9. Linne

  Wauw wat een maand was oktober! Ook wij deden mooie dingen in oktober. Voor november staat er vooral heel veel overwerken en school gepland, maar ook een concert waar we naartoe gaan. Kortom weer een bomvolle maar leuke maand

  Beantwoorden

 10. Linne

  Wauw wat een maand was oktober! Ook wij deden mooie dingen in oktober. Voor november staat er vooral heel veel overwerken en school gepland, maar ook een concert waar we naartoe gaan. Kortom weer een bomvolle maar leuke maand staat ons te wachten

  Beantwoorden

 11. Linne

  Wauw wat een maand was oktober! Ook wij deden mooie dingen in oktober, zo bezochten we Brugge. Voor november staat er vooral heel veel overwerken en school gepland, maar ook een concert waar we naartoe gaan. Kortom weer een bomvolle maar leuke maand staat ons te wachten

  Beantwoorden

 12. Nicole Orriëns

  Je hebt een leuke oktobermaand achter de rug zo te zien! Ik heb geen specifieke plannen voor november, alleen hoop ik dat het een rustige maand wordt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.