At the Moment herfst

Dag Oktober, Hallo November!

En zo zit ook ineens oktober erop. Een maand waarin het vooral draaide om terug te keren in het gewone ritme, voor zover je nog van gewoon kunt spreken dit jaar. Ook een maand waarin de herfst definitief zijn intrede deed. Dat betekende vooral veel wandelen in de natuur en paddenstoelen spotten. Benieuwd wat ik zoal heb uitgespookt en wat onze plannen zijn voor november? Ik vertel je er alles over!

Op paddenstoelenjacht in De Heemtuin

Paddenstoelen De Heemtuin oktober

Een terugkerend iets in de herfst, namelijk het spotten van paddenstoelen. Sinds ik een paar jaar geleden mijn eerste rode paddenstoel met witte stip heb gezien, ben ik verkocht. Gelukkig hoef ik daar niet ver voor te rijden, want in mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin in Muntendam word ik op dat gebied elk jaar flink verrast.

Ook deze herfst ben ik er al een paar keer geweest en zie ik steeds weer nieuwe exemplaren. Het zal helaas niet lang meer duren dat ze verdwijnen, dus mocht je nog paddenstoelen willen spotten, wacht dan niet te lang!

Prachtige herfstwandelingen

Herfstwandeling Appelbergen oktober

Sowieso stond oktober vooral in het teken van wandelen. Bijna elk weekend trok ik de wandelschoenen wel aan om ergens een mooie wandeling te maken. Zo ging ik met mijn moeder naar het natuurgebied Appelbergen in Glimmen, een gebied dat we vorig jaar hebben ontdekt en direct wisten dat we terug zouden komen.

Dat deden we dan ook op een mooie zaterdagmiddag en ja, het was zeker weer genieten. Alleen zo jammer dat inmiddels de horeca was gesloten, maar gelukkig was er nog wel de optie voor coffee to go.

Ennemaborg Midwolda oktober

Met René ging ik terug naar de Ennemaborg in Midwolda. Mijn eerste ontmoeting met het bos achter de borg was niet zo’n succes, althans, ik vond het op zich vrij saai. Nu we ons wat meer in de routes hadden verdiept, werd het deze keer een stuk leuker én vooral mooier. Ook kwamen we ineens oog in oog te staan met een paar bewoners van dit gebied. Altijd mooi om ze in het wild tegen te komen.

Borgerswold Veendam oktober

Ook ging ik nog weer terug naar Borgerswold in Veendam en liep ik daar mijn gebruikelijke rondje. Normaal vind ik het niet zo’n bijzonder mooi gebied, maar in de herfst wordt het een ander verhaal. Dan geniet ik enorm van de prachtige herfstkleuren.

Volop knuffelen met Mikey

Mikey oktober

Komende maand is Mikey een half jaar bij ons en ik kan niet anders zeggen dan dat ik stapel gek op dit beestje ben. Okay, luisteren is nog steeds een probleem, maar ach, dat maakt hij meer dan goed door lekker veel op schoot te komen liggen. Zeker nu het ’s avonds op tijd donker is, wil meneer niks liever dan lekker op schoot hangen.

Ook tijdens het thuiswerken is meneer een grote hulp. Hoewel… het gebeurt ook regelmatig dat ie midden op het toetsenbord gaat liggen waardoor ik vast kom te zitten. Niet echt handig, maar ach, hoe kun je nee zeggen tegen zo’n mooie kater?

Welke foto kreeg de meeste likes op Instagram?

In oktober plaatste ik natuurlijk de nodige foto’s van paddenstoelen, dus het verbaast me dan ook niet dat deze foto de meeste likes heeft gekregen. Ook mijn persoonlijke favoriet, want dit is toch gewoon super schattig? Zo’n grote paddenstoel met zo’n kleintje eronder?

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in oktober?

 • de leesflow heb ik inmiddels weer helemaal gevonden, de teller staat nu op 27, nog drie dan heb ik mijn doel voor dit jaar gehaald.
 • nog steeds goed bezig met Weight Watchers, okay, afgelopen week qua beweging minder, maar qua eetpatroon ben ik op de goede weg.
 • de spaarzame dagen op kantoor, leuk om dan enkele collega’s te treffen en even in het echt bij te kunnen kletsen
 • de mooie zonsopkomsten, nog steeds wil ik een keer op mijn vrije dag voor dag en dauw naar De Heemtuin om daar foto’s van te maken
 • de finale van Wie is de Mol, vanaf het begin zat ik in de Nikki tunnel, maar helaas…

Wat zijn onze plannen voor november?

De agenda is leeg, het nachtje Kassel is geannuleerd en plannen hebben we dan ook totaal niet. Het is vooral een beetje van dag tot dag leven en dat valt me best zwaar. Dat je overal bij na moet denken, dat je niet spontaan met vrienden iets kunt afspreken, dat je niet zo maar even ergens naar toe kunt gaan en dat ook even boodschappen doen in Duitsland beter uitgesteld kan worden.

Dus ja, dat wordt duimen op nog een paar mooie herfstdagen zodat we lekker aan de wandel kunnen gaan. Ook moeten we nodig met de tuin bij ons vakantiehuisje bezig, want ook daar ligt inmiddels vast een flinke stapel bladeren. En ja, ik denk dat ik ook maar eens bezig ga met het fotoboek van Oostenrijk. Mooi project voor de komende maand!

Hoe was jouw oktober?

14 comments

 1. Lodi

  Wat een prachtige foto’s van de paddenstoelen. Erg leuk, ik hou hier van. Hier ook twee mooie wandelingen gemaakt en verder eigenlijk niks, we lopen ons dagelijkse rondje en dat is het hem wel een beetje.

  Beantwoorden

 2. rachel

  wat een mooie fotos van de paddenstoelen 😀 die kom je hier niet tegen in de stad jammer genoeg ik zou daar een stukje voor moeten rijden om een gebied te vinden waar ze wel staan

  Beantwoorden

 3. Ilona Wielinga

  Wat fijn al die herfstige plaatjes!

  Beantwoorden

 4. Helena

  Prachtige foto’s weer Wanda. De herfst blijft toch ook een van mijn favoriete jaargetijden hoor, zeker op de droge dagen met – zoals nu- een lekker windje en wat minder regendruppels 🙂
  Succes met je fotoboek, kan alleen maar mooi worden met jouw mooie foto’s.

  Beantwoorden

 5. Saskia

  Wat een prachtige natuur foto’s, vooral al die paddenstoelen <3 De herfst blijf ik toch zeker wel tof vinden. Op naar een prachtig november!

  Beantwoorden

 6. Tessa

  Wat een mooie paddenstoelen heb je gezien!

  Beantwoorden

 7. Mrs. T.

  mijn oktober was vooral saai. Maar ja, het is zoals het is.
  Je hebt prachtige foto’s gemaakt!

  Beantwoorden

 8. corrina

  Hi Wanda, wat een mooie blog weer. En de foto’s echt genieten. Mijn oktober was best oke. We zijn er nog een weekendje tussenuit geweest in leuk klein gastvrij hotel

  Beantwoorden

 9. Anette

  Je vergeet de Masked Singer! ?
  Ja heerlijk om je helemaal te verliezen in zoveel boeken. Wist je dat de sneeuwman van de Harry Hole serie is verfilmd en vrijdag op tv komt?!
  Mijn oktober was ook wat rustiger dan normaal maar lekker wandelen en bij vriendinnen op de koffie is ook heel fijn. Zolang dat gewoon kan zing ik het nog wel even uit. Ook lekker de tijd nemen om uitgebreid te koken en nieuwe recepten ontdekken is een plus in deze bijzondere tijd:-)

  Beantwoorden

 10. Cynthia

  Wat een mooie foto’s. Ik vind de paddenstoelen ook echt mooi nu. Als je goed oplet zie je ze overal!

  Beantwoorden

 11. An

  Veel regen in oktober. Blij dat november al wat vrolijker is ingezet. Mooie foto’ trouwens!

  Beantwoorden

 12. jasmina

  Jezzzz de maand van mijn verjaardag is aangebroken!

  Prachtige foto van die paddenstoelen zeg

  Beantwoorden

 13. Melanie Hoogvliet

  Wauw je leesflow gaat lekker zeg ! 27 boeken is een mooi aantal. De foto van de paddestoel is echt prachtig.

  Beantwoorden

 14. Jouvence

  Wat een prachtige foto’s, vooral die van de paddenstoelen zijn erg mooi geworden!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.