winterfair november

Dag November, Hallo December!

November, wat was je een ontzettende natte maand! Slechts één mooie herfstwandeling heb ik nog gemaakt, voor de rest was het vooral binnen hangen. Wat dat betreft ben ik dan ook blij dat november erop zit. Het kan toch alleen maar beter worden in december?

Maar goed, november was echt niet alleen maar kommer en kwel. Ondanks dat ik veel te weinig heb gewandeld, heb ik best wel een leuke maand gehad. Benieuwd wat ik zoal heb uitgespookt?

Winterfair in Hardenberg

Vorig jaar voor het eerst geweest en dit jaar dus gezellig op herhaling. Voor ons een dik uurtje rijden en dus prima te doen. Nadeel is wel dat het al begin november was en ik sindsdien al een beetje in de kerststemming ben.

Hebben we veel gekocht? Nah, dat valt eigenlijk best wel mee. Vooral wat lekkere dingen, een verrassingstasje bij een sieraden stand, een wandklok voor in de keuken en nog een uil ter decoratie. Het gaat ook niet zozeer om het kopen, maar gewoon om de gezelligheid en dat lukt prima op deze winterfair!

Herfstwandeling bij het Gasselterveld

Gasselterdennenroute Gasselterveld

Slechts één wandeling deze maand, maar wel een hele mooie! In het voorjaar was ik hier voor het eerst en wist ik dat ik terug wilde komen. Normaal duurt het dan wel een tijdje, maar dit keer niet, want ik was veel te nieuwsgierig hoe deze route er in de herfst uit zal zien.

Nou, ik werd inderdaad niet teleurgesteld, want het was opnieuw genieten geblazen. Een prachtige bladerdek, mooi verkleurde bomen en overal paddenstoelen. Enige ‘minpuntje’: ergens heb ik een paaltje gemist, dus in plaats van zo’n 4,5 kilometer heb ik uiteindelijk 8 kilometer gewandeld. Maar wat een prachtig natuurgebied én wat is Drenthe een super mooie provincie. Volgend jaar zeker op herhaling!

Meer weten over deze wandeling?

Kerstsfeer opsnuiven bij Oosterik en Tuingroen

Jaren geleden was ik al eens bij Tuincentrum Oosterik in Denekamp en vond ik het eigenlijk veel van hetzelfde. Dit jaar gingen we samen met mijn ouders terug en ja, het was opnieuw heel veel spullen en heel veel hetzelfde. Mede door een verbouwing oogde de benedenverdieping heel erg rommelig.

Uiteindelijk had ik twee decoratie dennenappels, twee kleine doosjes met ballen, een kerstmanknuffel en mezenballen. Maar ach, het was een gezellig dagje uit.

Later in de maand ging ik nog met mams naar Tuingroen in Stadskanaal en hoewel ik andere jaren genoeg leuke dingetjes zag, zag ik dit jaar weinig leuks. Wel een leuk ingerichte winkel, maar mijn buit bestond slechts uit een vaas en twee doosjes met verlichting.

Wat gebeurde er verder nog in November?

 • we namen na de storm even een kijkje bij ons vakantiehuisje
 • Mikey keek weer eens televisie, dit keer een natuurprogramma
 • met vriendinnetje T. genoot ik van een heerlijke middag/avond bij Bad Nieuweschans en maakten we alvast plannen voor volgend jaar, dan worden we namelijk allebei 50…
 • voor het eerst in 22 jaar vierde ik weer eens Sinterklaas. Met collega’s speelden we het dobbelspel en dat stond garant voor een hoop lol
 • het is echt een stuk kouder geworden, want hoewel hij sowieso al een schootkat is, is meneer nu nog aanhankelijker dan anders. Ideaal, zo’n extra kacheltje ’s avonds!
 • pakte ik het fitnessen weer op
 • ik las twee boeken uit: Eerlijk duurt het langst van Darby Kane (***, prima, maar niet echt heel bijzonder) en Stormwacht van Kristina Ohlsen (*****, het eerste deel van een nieuwe serie, leest lekker vlot weg en smaakt zeker naar meer, onverwachte ontknoping)
 • ik ging weer eens naar de kapper en showde direct ook even mijn nieuwe winterjas
 • we genoten van de laatste races van dit F1 seizoen, echt bizar hoe sterk Verstappen dit jaar was.

Wat zijn onze plannen voor december?

Nou, december is best wel een maandje waar ik naar uitkijk. Sowieso vind ik het altijd een gezellige maand, de kerstboom staat inmiddels en dat geeft, juist in deze donkere tijd, toch wel dat extra sfeertje.

Verder staat er nog een weekendje weg gepland en wel naar Zuid-Limburg. Samen met mijn ouders gaan we dit jaar de sfeer proeven op de Nederlandse kerstmarkten en willen we naar Valkenburg en Maastricht. Zin in!

En ja, los van de kerstdagen kijk ik ook enorm uit naar het weekje tussen kerst en Oud & Nieuw, want voor het eerst in 23 jaar ben ik dan vrij! Echt een unicum waar ik ook enorm veel zin in heb. Gewoon even niks en even bijkomen van de drukke decembermaand.

Staat bij jou de kerstboom al?

8 comments

 1. Claire

  Wat een leuke activiteiten allemaal en wat een fijne terugblik. Op een heerlijke december maand!

  Beantwoorden

 2. Linda schrijft 't op

  Nee de kerstboom staat nog niet, maar het stond wel in de planning.

  Beantwoorden

 3. Anette

  Nee, hier staat de kerstboom nog niet. Vind dat de Sint eerst vertrokken moet zijn:-)
  Wel hebben we nu regelmatig kaarsjes aan wat ook sfeervol is 🤩

  Beantwoorden

 4. Simone

  Wat een heerlijke maand had je! Hier staat de boom helaas nog niet. Ik ben al bijna de hele maand ziek, dus het is er helaas nog niet van gekomen. Hopelijk lukt het volgend weekend om hem te zetten.

  Beantwoorden

 5. Jouvence

  Hier staat de kerstboom inmiddels ook al 🙂 Wij willen ook nog graag naar de kerstmarkt in Valkenburg.

  Beantwoorden

 6. Tessa

  Bij mij staat de kerstboom nog niet. Ga dat volgend weekend doen, ben dan nl vrij

  Beantwoorden

 7. Eva

  Best veel leuke dingen dan nog gedaan ondanks de vele regen. Ik heb geen kerstboom.

  Beantwoorden

 8. Ilona

  November was zo te zien zeker geen kommer en kwel, wat heb je leuke dingen gedaan. Bij ons staat de kerstboom nog niet, maar die gaat er zeker deze week komen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.