5x De leukste kerstmarkten in Duitsland

Bijna december, dus dat betekent aftellen naar kerst! En hoe kom je het beste in de kerststemming? Inderdaad, door een kerstmarkt te bezoeken! Bij ons in ieder geval vaste prik. Door de jaren heen hebben we dan ook diverse kerstmarkten bezocht, van Brussel tot Parijs en van Londen tot Keulen. Eén ding is zeker, december is voor ons niet compleet zonder een bezoek aan een Duitse kerstmarkt!

Of je nu gaat voor de grotere steden zoals Keulen en Düsseldorf of de wat kleinere steden. Hoe dan ook, bereid je erop voor dat het druk is. Zeker in de weekenden kun je soms op ‘koppen lopen’, en hoewel ik daar zelf ook niet zo’n fan van ben, toch weerhoud het mij er niet van om één of meerdere kerstmarkten te bezoeken. Waarom? Gewoon vanwege het sfeertje en de gezelligheid die er dan in zo’n stad is.

Bij deze deel ik dan ook mijn favoriete kerstmarkten in Duitsland met jullie!

De Lamberti-kerstmarkt in Oldenburg

kerstmarkt Oldenburg Duitsland

Ook in Oldenburg is het in december altijd gezellig vertoeven, met name rondom de Lamberti-markt staan diverse stalletjes opgesteld met een keur aan leuke hebbedingetjes en allerlei etenswaren. Deze kerstmarkt is niet zo massaal als in veel andere Duitse steden, maar zeker de moeite waard, al was het alleen al vanwege de gemoedelijke sfeer en de ligging van de kerstmarkt tussen vele historische gebouwen rondom het marktplein.

De kerstmarkt in Oldenburg is dagelijks geopend van 28 november tot en met 22 december 2023 van 11.00 tot 20.30 uur en in het weekend zelfs nog een uurtje langer. Meer weten over deze bijzondere stad? Hier lees je alle informatie over Oldenburg!

De kerstmarkt in de haven van Leer

Leer Duitsland

In Leer vind je niet alleen in het centrum een gezellig kerstmarkt met diverse stalletjes, maar in het weekend is er ook een kerstmarkt in de haven van Leer. Hier vind je niet alleen lekkernijen, maar ook handgemaakte producten. Het geheel wordt nog extra sfeervol doordat ook de boten in de haven zijn versierd met tig lichtjes.

De kerstmarkt in Leer is dagelijks geopend van 27 november tot en met 29 december 2023 van 10.00 tot 20.00 uur met uitzondering van 25 en 26 december. Eén van de weinige kerstmarkten die je ook nog na de kerstdagen kunt bezoeken!

Let wel: de kerstmarkt in de haven is uitsluitend in het weekend geopend!

De sfeervolle kerstmarkt in Bad Bentheim

kerstmarkt Bad Bentheim
@geheimoverdegrens

Voor veel Nederlanders is Bad Bentheim een geliefd uitje en zeker in de maand december trekt het vele landgenoten. Niet alleen vanwege het prachtige kasteel van Bad Bentheim, maar zeker ook vanwege de sfeervolle kerstmarkt in dit historische kuuroordstadje. Deze kerstmarkt bestaat vooral uit kraampjes waar je het nodige kunsthandwerk kunt kopen en is slechts geopend van 8 tot en met 10 december 2023!

Op vrijdag is de kerstmarkt geopend van 14.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 20.00 en op zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

De knusse kerstmarkt in Osnabrück

kerstmarkt

Voor wie het liefst een niet zo grote kerstmarkt bezoekt, komt helemaal aan zijn trekken in Osnabrück. Hier vind je in het centrum zo’n 115 stalletjes waardoor het geheel gezellig kneuterig aan doet. Leuke bijkomstigheid van een bezoek aan Osnabrück is, is dat je ook de kerstmarkt van bovenaf kunt zien. Hiervoor hoef je alleen maar de Marienkerk te beklimmen waarna je getrakteerd wordt op een romantische uitzicht op de knusse kerstmarkt op het marktplein.

De kerstmarkt in Osnabrück is dagelijks geopend van 27 november tot en met 22 december 2023 van 12.00 tot 21.00 uur.

De kerstmarkt in het historische centrum van Münster

Ook Münster is een geliefde bestemming om in december te bezoeken. Hier vind je maar liefst vijf kerstmarkten met in totaal meer dan 300 kraampjes. Het centrum is vrij compact, waardoor je alle markten gemakkelijk weet te vinden.

Bezoek onder meer het kerstdorp bij de Kiepenkerl en struin zeker over de kerstmarkt bij de Prinzipalmarkt. Alleen de aankleding is al prachtig om te zien. Wat ook zeker een aanrader is, is de kerstmarkt vlakbij de St. Lamberti kerk, hier zijn namelijk alle kraampjes blauw versierd. Eens wat anders dan het traditionele groen met rood.

De kerstmarkten in Münster zijn geopend van 27 november tot en met 23 december 2023 van 10.00 tot 20.00 uur. Let wel: op maandag zijn de kerstmarkten gesloten.

Ga jij naar een kerstmarkt? Zo ja, welke?

8 comments

 1. Linda schrijft 't op

  Wat een handig kerstmarkten overzicht inclusief de openingstijden van Duitsland, zo weet je precies wat je kunt verwachten.

  Beantwoorden

 2. Claire

  Super leuk! Die in Osnabruck ga ik onthouden. Daar zijn wij eind komende maand toevallig.

  Beantwoorden

 3. Renata Feyen

  Ik wil al zolang nog eens naar een Kerstmarkt in Duitsland en die van Münster lijkt me perfect daarvoor

  Beantwoorden

 4. Jouvence

  De kerstmarkt in Keulen is ook erg mooi. Wij willen dit jaar naar de kerstmarkt in Valkenburg (zouden we vorige week al doen, maar toen kwam er het een en ander tussendoor waardoor dat niet door ging).

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Ik vind de kerstmarkt in Aachen, Keulen en Oberhausen ook erg tof. Dit jaar ga ik naar de kerstmarkt in Den Haag en waarschijnlijk ook naar Antwerpen

  Beantwoorden

 6. Simone

  Vorig jaar zijn we naar de kerstmarkt in Dusseldorf geweest. Maar dat was geen succes. We dachten dat we naar één hele grote zouden gaan, maar het bleek allemaal op verschillende pleintjes klein marktjes te zijn. Was allemaal best een eindje lopen ook. Voor ons niet voor herhaling vatbaar helaas.

  Beantwoorden

 7. Mitchel

  Wat leuk om te weten dat er een kerstmarkt in Bad Bentheim is. Een leuk plaatsje is het zeker. Ik was er vorig jaar en toen hebben we het kasteel bezocht.

  Beantwoorden

 8. Liesbethblogt

  Ik heb er dit jaar wel aan gedacht maar ik vind het wat te er rijden. De sfeer dat snappen die Duitsers wel, misschien dat ik komend seizoen eens de grens oversteek.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.