Evertsbos Anloo Drenthe

Dag November, Hallo December!

De laatste dag van november is aangebroken, hoogste tijd dus om terug te kijken op wat we zoal hebben gedaan. Ik kan jullie alvast verklappen dat het niet veel anders was dan in oktober. Werken, wandelen, werken en wandelen, dat was het eigenlijk wel zo’n beetje. Tja, het is helaas niet anders. November was een maand met mooie wandelingen, maar ook een maand waarin de verveling toesloeg. Benieuwd naar hoe en wat? Ik zet het voor je op een rijtje!

Genieten van de herfst

Evertsbos Anloo Drenthe

De meeste bomen hebben hun blad verloren en het is slechts een kwestie van tijd tot alles kaal is., maar in november konden we gelukkig nog genieten van de mooie herfstkleuren. Zo gingen we onder meer aan de wandel in het Evertsbos tussen Annen en Eext. Een prachtig gebied waar we voor het eerst waren, maar waar we zeker naar terug zullen keren.

Ook gingen we terug naar de Ennemaborg in Midwolda. Bij ons eerste bezoek was ik nog niet zo enthousiast over dit bos, maar na ons tweede bezoek kan ik het je echt aanraden om hier op ontdekking te gaan! Dit keer waren we ook wel wat beter voorbereid en hebben we de uitgebreide route gewandeld. Met natuurlijk als leuke bijkomstigheid, de ontmoeting met de Konikpaarden.

Terug in de tijd in Bourtange

Normaal is een bezoek aan het vestingstadje Bourtange vaste prik, maar dit jaar was het er nog niet van gekomen. Dus besloten we om op een donderdagmiddag alsnog naar Bourtange te gaan. Normaal altijd erg druk, nu uitgestorven. Toch was het leuk om hier weer even rond te slenteren en te genieten van al die mooie steegjes.

Juist in de herfst vind ik de vesting op haar mooist. Ook in december kom ik er altijd graag, maar dit jaar is er natuurlijk geen kerstmarkt en dat maakt de beleving natuurlijk wel anders. Hopelijk kan het volgend jaar.

Uitstapje over de grens: het Duitse Leer

Leer Haven

Na al dat wandelen in de natuur was ik wel toe aan even wat anders. Ook was ik eerlijk gezegd wel even flauw van mijn eigen provincie, dus gingen we op een zondagmiddag de grens even over. Het werd de Duitse havenplaats Leer, voor ons zo’n 45 minuten rijden en een ideaal uitstapje voor op een zondagmiddag.

Normaal altijd gezellig druk, maar op zondag, zeker als er geen koopzondag is, is het centrum redelijk uitgestorven. We maakten ons vaste rondje, eerst even kijken in de haven, dan de oude binnenstad en eindigend in het winkelcentrum. Het voelde bijna als normaal aan en dat is waar ik in ieder geval even behoefte aan had.

Verveling slaat toe

Ik ben van nature al geen huismus, maar nu ik door het hele corona gebeuren niet veel kan en dus nog meer op huis ben aangewezen, sloeg de verveling toe. Lezen vind ik leuk, maar hoef ik echt niet een hele middag, tv kijken idem dito, het ontbrak me ook aan inspiratie voor mijn blog. Geen uitjes, geen foto’s dus geen artikelen.

Mede vanwege Project Rembrandt kocht ik een setje potloden en een schetsboek en begon ik ijverig te tekenen. Het zorgde in ieder geval voor een paar leuke uurtjes ontspanning, maar veel liever wil ik naar buiten. Maar ja, je vraagt je continu af of iets wel verstandig is, of het er niet te druk zal zijn en of je bijvoorbeeld zou moeten reserveren. Spontaan ergens naar toe gaan, is er helaas voorlopig niet bij.

Dat was mede ook de reden dat ik jullie vroeg naar ideeën voor een fotoproject en dat leverde een aantal leuke ideetjes op waar ik zeker in de komende periode mee aan de slag zal gaan! Dus bedankt!

Welke foto kreeg de meeste likes op Instagram?

Eén van mijn favoriete steegjes in Bourtange, zeker nu in de herfst vind ik dit een mooi straatje. Gelukkig dachten jullie er net zo over!

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in november?

lunch november

 • prachtige zonsopkomsten en dito zonsondergangen
 • de heerlijke maaltijden die we uitprobeerden dankzij Project Gezond
 • de Borrel Bocks die we van het werk ontvingen
 • de gezellige goed verzorgde lunch met collega Tamar in onze bedrijfskantine

Wat zijn onze plannen voor december?

Ik verval een beetje in herhaling, maar opnieuw hebben we geen plannen voor de komende maand. Normaal zijn we in december eigenlijk elk weekend wel ergens in Duitsland te vinden om daar te struinen over een kerstmarkt. Helaas zit dat er dit jaar niet in.

Wat we dan wel gaan doen? Ik heb eerlijk gezegd totaal geen idee. Laten we hopen dat we het treffen met het weer zodat we (lees: ik in ieder geval) lekker naar buiten kunnen gaan. Het wordt sowieso een druk maandje, want december is qua werk altijd een hectische maand. Hopelijk wordt mijn vrije dag voor kerst goed gekeurd zodat ik aan het einde van het jaar nog twee keer een lekker lang weekend voor de boeg heb.

Wat zijn jouw plannen voor december?

8 comments

 1. Saskia

  Wel fijn hoor als die wandelingen <3
  Dat is dat wel weer een positieve aan dit hele gebeuren.

  December… Drukke maand waarin ik juist voor mezelf wil zorgen en over een aantal weken lekker vakantie heb 🙂

  Beantwoorden

 2. Ilona Wielinga

  Ik heb ook heerlijk genoten van de zonsondergangen. Ik laat rond dat tijdstip de hond uit en zie het dus prachtig minuut voor minuut veranderen.

  Beantwoorden

 3. Alexandra

  Van de verveling hebben we denk ik allemaal wel wat last, ik in ieder geval wel. Ik ben wel meer gaan lezen, zit thuis vanwege knie problemen, dus wandelen staat even op een heel laag pitje. Vind het toch lastig dat je niet spontaan ergens heen kunt, nou ja minder makkelijk. Ik probeer te genieten van wat er wel is, dichter bij. Heb mijzelf een leuk spel cadeau gedaan en probeer mijn horizon te verbreden. Succes met je vrije tijd, je gaat vast iets leuks bedenken om te doen.

  Beantwoorden

 4. Lindaschrijfthetop

  Ik loop al jaren in bepaalde gebieden, maar door Corona is het bijna geen optie meer om er te lopen.

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Wat een mooie foto’s heb je afgelopen maand gemaakt. Van vervelening heb ik geen last: heb genoeg hobbies om me bezig te houden

  Beantwoorden

 6. Felice Veenman

  ik ben ook geen huismus, maar gelukkig wandel ik graag en heb ik mijn volkstuin! en verder maak ik iedereen gelukkig met mijn breiwerken

  Beantwoorden

 7. Anette

  Wat leuk dat je bent gaan schetsen! En een mooie zonsopkomst is inderdaad genieten ?
  Wij hebben vorige week genoten van een weekend Veluwe en dit beviel zo goed dat we met de kerst ook lekker gaan relaxen buiten de deur. Kleinschalig hotelletje in de buurt van een nationaal park zodat we kunnen wandelen en fietsen. Ook de Efteling en Den Bosch in de buurt dus lekker vooruitzicht.
  Verder zijn we veel stoofpotjes en nieuwe recepten aan t maken dus wij komen december wel door:-)

  Beantwoorden

 8. Melanie Hoogvliet

  Wel fijn dat je van alle wandelingen nog kan genieten., Maar ik snap wel dat je langzaam aan jezelf een beetje gaat vervelen als je geen thuiszitter bent.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.