Dag Mei, Hallo Juni!

Iets eerder dan normaal, maar daar heb ik dan ook een goede reden voor! Aan de ene kant ontzettend blij dat mijn favoriete maand van het jaar bijna begint, maar tegelijkertijd gaat het mij ook allemaal te snel. Mei is echt voorbij gevlogen! Aangezien we geen specifieke plannen hebben voor vandaag en morgen, praat ik jullie nu al bij over hetgeen we zoal in mei hebben uitgespookt!

Op moordjacht in Deventer

Eindelijk stond er weer een date gepland met onze Brabantse vrienden en opnieuw kozen we voor het mooie Deventer. Dit keer gingen we niet alleen een hapje eten, maar ‘speelden’ we ook een City Game. We kozen ervoor om in de voetsporen van Sherlock Holmes te treden en dat betekende dat we de moord op Balthazar moesten proberen op te lossen.

Kris Kras werden we daarbij door de stad gestuurd om alibi’s van de vier potentiële verdachten te onderzoeken. Soms was het niet allemaal even logisch welke kant we op moesten (oh, we hoeven niet te starten bij het echte politiebureau…), maar uiteindelijk met ‘logisch’ nadenken, ontmaskerden we toch de moordenaar!

Deze kei gezellige dag sloten we in stijl af met een drankje bij St. Tropez.

Aan de wandel in Aalden

Ook in mei ging ik natuurlijk weer lekker aan de wandel. Zo gingen René en ik op de vrijdag na Hemelvaartsdag weer eens richting Aalden en wandelden we daar de wandeling Aalden Rondomme. Een mooie gevarieerde wandeling van zo’n 7 kilometer tussen de dorpen Aalden en Zweeloo.

Ooit deze wandeling met vriendinnetje T. gedaan en na zeven jaar dus eindelijk weer terug.

Meer weten over deze wandeling?

Wat gebeurde er verder nog in Mei?

 • we gingen ook weer eens aan de wandel in recreatiepark Borgerswold waar we onder meer een kijkje namen bij de kinderboerderij
 • natuurlijk waren we ook regelmatig te vinden op de camping
 • ik las in Mei maar liefst 4 boeken uit, namelijk Anna O van Matthew Blake, de tweeluik Perfecte en Harmonie van Sanne van Ooijen en Vrij Uitzicht van Anya Niewierra. Stuk voor stuk aanraders!
 • we gingen weer eens naar Meinardi in Noordbroek en kochten er niet alleen overheerlijke asperges, maar ook allerlei andere lekkere dingen
 • in mei was Mikey alweer 4 jaar bij ons, elke dag genieten we enorm van deze kroelkip!
 • natuurlijk keken we ook weer Formule 1, maar waar Verstappen in het begin van het seizoen onverslaanbaar was, moest hij nu toch twee keer toe zien hoe een andere coureur won
 • Het Perfecte Plaatje op Reis is weer begonnen en wat is het weer een mooi seizoen!
 • ook in mei ging ik weer braaf naar de sportschool, nog steeds blij dat ik vorig jaar deze stap heb gezet.
 • we bezochten de Pinkstermarkt in Zuidlaren

Wat zijn onze plannen voor Juni?

Zoals ik in het begin al aangaf, is juni mijn favoriete maand van het jaar. Juni is namelijk de maand waarin we vakantie hebben en ondanks dat ik nog niet toe ben aan vakantie, heb ik er natuurlijk wel ontzettend veel zin in!

Vooral ook omdat we terug keren naar een oude bekende, namelijk Tsjechië, maar dan wel een nieuwe regio, namelijk het Lipnomeer. Heel benieuwd hoe ons dat gaat bevallen, maar gezien de tips (o.a. Boomkronkelpad en Ceske Krumlov ) zullen we ons er vast prima gaan vermaken!

Verder willen we ook zeker even naar Delfsail want ik weet nog van de vorige editie dat het een behoorlijke happening is. Al die bijzondere schepen die uit alle hoeken van de wereld in Delfzijl te bewonderen zijn.

Kortom, ik heb wel in juni!

9 comments

 1. Elsa

  Fijn dat je zo’n leuke maand had!

  Beantwoorden

 2. Linda schrijft 't op

  Wat een leuk idee om via een moordspel de stad Deventer te verkennen.

  Beantwoorden

  1. Anette

   En of t gezellig was! Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen:-)
   Je hebt ook goed je best gedaan met lezen 🤓
   En wat een heerlijk vooruitzicht meid, het Lipnomeer. Ben benieuwd naar jullie ervaring en natuurlijk de mooie foto’s!

   Beantwoorden

 3. Claire

  Wat een heerlijke maand weer! En wat is Mikey leuk en lief 😍! En Aalden lijkt mij prachtig!

  Beantwoorden

 4. sandra

  Dat was een leuke maand zo te lezen! Hopelijk wordt het weer beter in juni! Heel veel plezier in Tsjechië!

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Dat spel dat jullie gedaan hebben klinkt echt leuk. Mijn collega’s en ik willen ook zo iets gaan doen, maar dan in de randstad

  Beantwoorden

 6. Amina

  Echt hoor, je wandel foto’s zijn altijd zo prachtig! En je vakantiemaand is er, woohoo!

  Beantwoorden

 7. Malou

  Klinkt als een leuke maand zeg, en je hebt ook al leuke plannen voor juni! Ik vond ook dat de maand heel snel voorbij is gegaan.

  Beantwoorden

 8. Yova

  Jullie hebben genoten. Prachtig omgeving om te wandelen. Natuur omheen is zeker prachtig. Leuke mensen om te eten. Wat hadden jullie leuke maand gehad. Vakantie huisje is van jullie. Lekker makkelijk dan kunnen jullie vaker weg. Alvast fijne week gewenst.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.