At the Moment #75: Tsjechië, vakantie & Netflix

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Op dit moment vooral met niks doen! Juni is namelijk de maand waarin ik altijd vakantie heb en dat betekent drie weken vrij. Even niks moeten en vooral per dag bedenken wat we gaan doen.

In eerste instantie dacht ik dat ik niet echt toe was aan vakantie, maar eenmaal in Tsjechië bleek wel degelijk dat mijn accu nodig gevuld moest worden. De afgelopen maanden was het druk, zeg maar gerust hectisch, op mijn werk. Ook voor mijn vakantie trok ik nog een eindsprint zodat ik met een gerust gevoel mijn laptop dicht kon doen. Dat lukte, maar het betekende wel dat ik ineens merkte dat ik echt toe was aan even niks moeten.

Onze zomervakantie zit er inmiddels op, daarover straks nog meer, maar ook komende week ben ik nog lekker vrij. Hopelijk werken de weergoden een beetje mee zodat we lekker naar de camping kunnen gaan. Ook wil ik dolgraag een dagje naar Friesland en lekker aan de wandel.

Waar geniet ik van?

Nou, bepaald niet van het weer momenteel. Man, man, het lijkt wel herfst joh! Gelukkig hadden we in Tsjechië wel goed weer, niet helemaal droog maar ik denk dat we al met al zo’n 3 ochtenden wat miezerig weer hebben gehad. Verder vooral zon en rond de 22 graden. Voor ons ideaal weer!

En ja, we zaten dus 12 dagen aan het Lipnomeer in Tsjechië. Een voor ons nieuwe regio van een land waar we in het verleden al eens in het Reuzengebergte en West-Bohemen zijn geweest. Nu dus in Zuid-Bohemen en ja, een regio die absoluut de moeite waard is! Ontzettend veel natuur, ook wel logisch want we zaten midden in het Boheemse woud, maar ook prachtige stadjes als Ceske Budojovice en Ceske Krumlov.

Natuurlijk volgen er nog uitgebreide blogs over al dat moois, maar daarvoor moet ik eerst nog tig foto’s doornemen.

Waar kijken we naar op Netflix?

Sinds september 2021 hebben we Netflix en daar maken we bij flarden dankbaar gebruik van. Zeker in deze tijd van het jaar schakelen we regelmatig over op Netflix.

Waar kijken we momenteel naar?

 • Todas las veces que nos enarmoramos (leuk, nog niet aan toegekomen om de laatste twee afleveringen te kijken)

Wat hebben we gezien?

 • All the Light we cannot see (aanrader, miniserie)

Momenteel kijken we weinig Netflix dus. Is bij ons ook meestal iets voor het najaar en de winter.

Waar kijk ik naar uit?

Aan de ene kant heb ik ontzettend veel zin in de komende week, maar tegelijkertijd besef ik mij ook dat dan ook het einde van mijn vakantie in zicht komt.

Zoals gezegd zou ik komende week graag weer eens naar Friesland willen. In het verleden waren we al eens in Hindeloopen, Stavoren, Leeuwarden en Lemmer. Misschien een dagje Sneek? Tips zijn welkom!

Verder staat er een date met vriendinnetje T op de planning en gaan we weer naar de eindpresentatie van Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Martiniplaza in Groningen. Zin in!

En jij? Waar heb jij zin in?

10 comments

 1. Yova

  Beter dan hier zo temperatuur bij jullie op vakantie. Wat is daar heel mooie omgeving. Jullie vakantie zit weer erop. Gelukkig heb je hier nog 1 weekje vrij. Netflix gaan wij ook later nemen. Over nadenken. Fijne week.

  Beantwoorden

 2. Linda schrijft 't op

  Wat fijn dat je al vakantie hebt, nu duimen op nog een weekje met mooi weer.

  Beantwoorden

 3. Tine

  Tsjechië staat nog op mijn verlanglijstje. Geniet nog van de week vakantie!

  Beantwoorden

 4. Heidi

  O, netflix is hier echt een verslaving, vooral de series vind ik super leuk. Ik zou blijven kijken dat het hele seizoen uit gekeken is. Veel plezier met je vakantie nog, hope heb je nog leuke dagen

  Beantwoorden

 5. sandra

  Wat fijn dat jullie een leuke vakantie hadden in Tsjechië en ben benieuwd naar de foto’s.
  Ik kijk uit naar mijn reis naar Malta, volgende week vertrek ik

  Beantwoorden

 6. Claire

  Wat heerlijk dat je ieder jaar in juni 3 weken vrij hebt!

  Beantwoorden

 7. Mirjam Hart

  Friesland is altijd een goed idee. Zoek je tips voor een dagje of met overnachting? Want ik kan je overnachten in een dome op Glamping t Landschap zeker aanraden. Superleuke eigenaren en een unieke ervaring. In de omgeving kun je heerlijk wandelen en er zijn leuke kringloopwinkels in de buurt (als dat je ding is).

  Beantwoorden

 8. Simone

  Wat hebben jullie een fijne en mooie vakantie gehad! En heerlijk dat je nog even een weekje vrij bent 🙂

  Beantwoorden

 9. Eat Live Travel

  Wat heerlijk dat je zo’n fijne vakantie hebt gehad. Vaak merk je pas dat je er aan toe bent als je je er aan overgeeft. Bridgerton is trouwens een aanrader op netflix :).

  Beantwoorden

 10. Melanie Hoogvliet

  Wat fijn dat je vakantie hebt. Even tijd om weer lekker op te laden. Jammer dat het weer in Nederland niet echt mee werkt. Maar dan maar een paraplu mee.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.