Dag Mei, Hallo Juni!

En zo zit ook ineens de maand Mei erop! Een maand die voor mijn gevoel voorbij gevlogen is. Ook een maand met leuke uitjes, mooie wandelingen én de uitslag van opdracht 1 voor Het Schierste Ploatje Veenkoloniën! Benieuwd naar al mijn verhalen? Lees dan lekker verder! Oh ja, ik blik trouwens ook al even vooruit naar juni!

Op ontdekking in Bakkeveen (Friesland)

Bakkeveen Friesland mei

Het was nog niet eerder gebeurd dat ik aan de wandel ging in Friesland, maar dankzij een leuke wandel- en luncharrangement bij Social Deal belandde ik samen met mams ineens in Friesland. Heel eerlijk? Ik dacht dat het nog net in Drenthe lag, maar een oplettende volger op Instagram attendeerde mij erop dat Bakkeveen toch echt in Friesland ligt.

Maar goed, aan de wandel dus en wel in het prachtige natuurgebied It Mandefjild. Een prachtig gevarieerd natuurgebied met bomen, heide en zandverstuivingen. Echt een gebied waar ik in ieder geval heel erg blij van werd. Eentje om te onthouden dus, zeker voor augustus als de heide bloeit, maar wellicht ook wel voor de herfst als de bomen zo mooi kleuren.

Meer weten over deze wandeling?

Adventure Lab: De bomen van Noordsche Veld

Noordsche Veld

Ook in mei stond er weer een leuke  date gepland met vriendinnetje M. Dit keer gingen we op pad voor een Adventure Lab en aangezien M. al behoorlijk wat labs heeft volbracht, liet ik de keuze aan haar.

Het werd dus De Bomen van Noordsche Veld, een lab van maar liefst tien vragen en dus ook tien vondsten. Allemaal goed beantwoord natuurlijk, maar we hadden soms wel even wat hulp nodig van onze hulplijn Google, want zulke bomenexperts zijn we nu ook weer niet. Maar goed, hoewel de vragen allemaal betrekking hadden op bomen (duh) was het ook zeker een mooi natuurgebied en opnieuw eentje waar ik zeker nog een keertje naar terug wil.

Aan de wandel in Strubben Kniphorstbos

Strubben Kniphorstbos

Eentje die al langere tijd op mijn wandelroutelijstje stond, maar er nog niet van was gekomen. Simpelweg omdat de route in totaal 9 kilometer is en dat is mij op dit moment zeker nog wat te ver. Alleen nu las ik ergens dat het mogelijk was om de route in te korten tot 5 kilometer en zodoende gingen we alsnog richting het Strubben Kniphorstbos.

En ja, dat was opnieuw genieten van een mooi stukje Drenthe! Een prachtige gevarieerde route waarbij we ook nog in gesprek raakten met een herderin terwijl we ondertussen genoten van haar kudde schapen. Een klein deel van de route  gaat vlak langs de N34 en dat was wat minder, maar voor de rest was het een prachtig gebied waar we enorm van hebben genoten. Wat is Drenthe toch mooi!

Tweede plek bij opdracht 1 Het Schierste Ploatje

Het Schierste Ploatje Veenkoloniën

In april werd ik gevraagd of ik mee wilde doen aan Het Schierste Ploatje Veenkoloniën en ondanks mijn twijfels besloot ik toch om de stap te wagen. Al was het alleen maar om buiten mijn confortzone te moeten gaan fotograferen en de tips die je gaandeweg  de ‘wedstrijd’ zal ontvangen.

De eerste opdracht was Natuur en dat was natuurlijk nog een vertrouwd thema, maar toch ging ik voor het eerst heel erg vroeg uit bed om tijdens Het Gouden Uurtje te fotograferen. Het was blauwbekken, maar het was het absoluut waard, want met bovenstaande foto werd ik beloond met de tweede plek.

Inmiddels is de foto voor opdracht 2 Lekker Lokaal ingeleverd en krijgen we vandaag de uitslag daarvan. Fingers cross dus!

Wat gebeurde er verder nog in Mei?

Mei

Mei was best wel een leuk maandje, want naast de mooie wandelingen spookten we nog van alles uit, namelijk:

 • lekker lunchen met collega-vriendin T.
 • ik ging weer eens naar de kapper voor mijn Coupe Zomer
 • ik kocht het achtste deel van De Zussen reeks, nog niet in begonnen want ik neem dit boek mee op vakantie
 • we waren lekker druk bezig op de camping
 • waar we ook genoten van een gezellige bbq met familie
 • we genoten van een super lekker ijsje
 • er was ook voldoende tijd om te chillen met mijn grote kroelkip Mikey
 • ik trakteerde mijzelf op een nieuwe camera
 • genoten we van de prachtige overwinning van Verstappen in Monaco
 • las ik maar liefst drie boeken uit! Namelijk: De Zaak Alaska Sanders van Joel Dicker (*****), De Verloren Dochter van Armando Lucas Correa (****) en De zaak Templeton van Javier Castillo (*****)

Wat zijn onze plannen voor juni?

Nou, tegen die tijd dat jij dit leest, heb ik waarschijnlijk mijn werklaptop uitgezet en mijn afwezigheidswizard ingesteld. Oftewel, na vandaag heb ik heerlijk drie weken vrij! Onze plannen voor juni? Lekker op ontdekking aan de Opaalkust in Frankrijk én natuurlijk druk bezig met opdracht 3 van Het Schierste Ploatje.

Heb jij al vakantieplannen?

11 comments

 1. Uniek overnachten

  Wat een leuke maand heb je achter de rug! En de Opaalkust is echt super dus geniet er van!!!

  Beantwoorden

 2. Elisabeth

  Mooie maand heb je achter de rug. En geniet maar lekker van je vakantie.
  Liefs. XX

  Beantwoorden

 3. Claire

  Wat een heerlijke foto’s en wat een fijn vooruitzicht! Alvast een hele fijne vakantie!

  Beantwoorden

 4. Koen

  Ik ga dat 5 sterrenboek eens opzoeken.

  Beantwoorden

 5. Linda schrijft 't op

  Ik kom net uit Drenthe, gelopen in het mooie natuurgebied Hondsrug, waar eerderdaags vast veel heide in bloei staat.

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Mijn vakantieplannen zijn om weer gewoon lekker thuis te blijven. Wel gaan we nog een keer met de kinderen naar Oberhausen.

  Beantwoorden

 7. sandra

  Hier ligt Atlas ook op mij te wachten.
  Benieuwd wat je van de Opaalkust vindt, wij gaan er in juli naartoe.

  Beantwoorden

 8. Deborah

  Ooh jeetje je hebt lekker veel gewandeld en ook nog eens op zulke mooie locaties!!
  Ik vind je foto echt heel mooi en goed gelukt. Het was het vroege opstaan en blauwbekken meer dan waard!!

  Beantwoorden

 9. Amina

  Prachtige maand mei hebben jullie gehad zeg! En echt, die foto tijdens het gouden uurtje: zo mooi! Die verhouding ook tussen lucht en de aarde, echt waar, gorgeous!!!! Dat zou zo een schilderij kunnen zijn. IK lees echt overal dat die 7 Zussen weer een bestseller is, maar ik hou niet zo van het genre. Het is toch best moord en doodslag, of ben ik nou in de war met een ander boek?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! De zeven zussen serie heeft niks te maken met moord en doodslag, maar over een man die zeven dochters heeft geadopteerd maar pas na zijn dood wordt duidelijk hoe dat allemaal tot stand is gekomen.

   Beantwoorden

 10. Tessa

  Zo te lezen was mei een heerlijke maand voor. Hele fijne juni!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.