Next: Op ontdekking aan de Opaalkust

Enig idee waar de Opaalkust ligt? Geen schande hoor, als je er nog niet eerder van hebt gehoord. Dat had ik tot pak ‘em beet maart ook niet. En nee, je hoeft niet direct te googlen, ik vertel het je gewoon! De Opaalkust ligt in Noord-Frankrijk, direct onder België en bestrijkt het gebied van Calais tot Berck. Ook voor ons is het een totaal onbekend gebied, maar daar komt binnenkort verandering in!

Op ontdekking naar de Opaalkust

Dit jaar wilden we eens niet op vakantie naar Oostenrijk of naar de Belgische Ardennen, maar wat moest het dan wel worden? Ik wilde zelf heel graag weer terug naar Italië en heb dan ook gekeken naar leuke bestemmingen in de Dolomieten en Toscane. Alleen vond ik het allemaal nogal aan de prijzige kant en wat dan wel leuk was geprijsd, was vaak nodig toe aan een opknapbeurt.

Tegelijkertijd stond het voor ons vast dat het wel een autovakantie moest worden, maar dat we ook niet twee dagen in de auto wilden zitten om er te komen. Na wat googlen kwam ik ineens terecht bij de Opaalkust en voordat René zich er goed en wel in had verdiept, had ik al wat geboekt!

Het wordt voor ons dus ook een ware ontdekkingstocht en dat maakt dat ik ontzettend veel zin heb in deze vakantie. Juist omdat we er nog niet eerder zijn geweest en het dus zeker geen trip down memory lane gaat worden.

Appartement, hotel of stacaravan?

Appartement Camiers

Een hotel vinden we leuk voor 1 of 2 nachten, maar voor een langer verblijf, kiezen we altijd voor iets anders. Dat kan prima een stacaravan zijn, maar ook een appartement of een vakantiehuis. Het ligt vooral aan de ligging én natuurlijk aan de prijs.

Voor de Opaalkust had een camping mij ook wel leuk geleken, zeker als die camping aan zee zou liggen. Natuurlijk zijn ze er, maar qua prijs waren ze vaak nog duurder dan een appartement en dan gaat onze voorkeur uit naar iets meer comfort en vooral iets meer privacy. Onze keuze viel dan ook vrij snel op een appartement in Camiers st. Cecil. Niet super groot, maar wel vlakbij het strand en dicht bij de plekken waar we graag een kijkje willen nemen.

Wat willen we gaan doen aan de Opaalkust?

Nou, wij zijn geen strandmensen in de zin van een dagje bakken op het strand, maar daar is het waarschijnlijk in juni ook nog niet de tijd van het jaar voor aan de Opaalkust. De gemiddelde temperatuur in juni is zo’n 21 graden en het is bepaald geen zonzekere bestemming, maar fingers cross dat die 14 regendagen in juni niet volledig in onze vakantie vallen.

Inmiddels heb ik een aantal dingen op mijn lijstje gezet wat ons leuk lijkt om te gaan doen c.q. te gaan bezoeken. De Opaalkust heeft namelijk diverse leuke vissersdorpjes met prachtige panden en gezellige boulevards, maar heeft ook genoeg te bieden voor natuurliefhebbers zoals de hoge krijtkliffen.

We gaan in totaal twaalf dagen dus dat geeft ons voldoende tijd om deze regio te gaan ontdekken.

Zo willen we onder meer:

©-Fabien-Coisy
 • roadtrip maken langs de kust en badplaatsen als Le Touquet-Paris-Plage, Wimereux, Boulogne-sur-Mer en Wissant bezoeken
 • de overdekte markt in Le Touquet-Paris-Plage, dit schijnt een walhalla te zijn voor foodies en visliefhebbers, dus daar willen we zeker lekker rond struinen
©E.-Desaunois
 • Een dag fietsen huren en lekker op de pedalen naar Cap Blanc Nez of Cap Griz-Nez en daar vooral genieten van de prachtige uitzichten
 • Fort Mahon bezoeken of het kasteel van Hardelot
 • Eén van de vele oorlogsmusea bezoeken

Kortom, we hoeven ons zeker niet te vervelen, want er valt zoveel te ontdekken, maar we willen vooral heel erg genieten!

Ben jij al eens aan de Opaalkust geweest? Zo ja, heb je nog tips voor ons?

8 comments

 1. Koen

  Ik was er al verschillende keren. Lang geleden toen ik opgroeide in de buurt van Antwerpen was de Opaalkust een populaire lang-weekend-bestemming. Ook schoolreis naar Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez.
  En zomer 2021 was mijn dochter met haar kinderen er op vakantie. En bezocht ik hen er 4 dagen. Een appartement met uitzicht op het strand. Mooi en niet al te druk met toeristen.

  Beantwoorden

 2. Eva

  Dat ziet er leuk uit! Ik had er nog nooit van gehoord.

  Beantwoorden

  1. Fallon

   Ik denk dat je een goede keuze hebt gemaakt door een appartement te nemen en met de auto te gaan. 12 dagen even weg echt heerlijk! En het temperatuur is wel lekker zo toch? Niet te warm! Ik ken de streek zelf verder niet.

   Beantwoorden

 3. Claire

  Dit klinkt prachtig! Wij zijn net terug van onze camperreis naar Frankrijk en Spanje. De Franse kust is beeldschoon! Al heb ik nog niet eerder van de Opaalkust gehoord.

  Beantwoorden

 4. Linda schrijft 't op

  Ik heb het wel eens overwogen, het ziet er prachtig uit.

  Beantwoorden

 5. Renata Feyen

  Wel straf dat een appartement goedkoper is dan een caravan op de camping. Ben eigenlijk daar geweest, maar wist niet dat het Opaalkust heette

  Beantwoorden

 6. Evendelen.be

  Ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er fantastisch uit. Wat een kleurrijk dorpje zeg, daar wil ik zeker eens heen gaan. Lijkt me de moeite waard.

  Beantwoorden

 7. Tessa

  Ik had nog nooit van de opaalkust gehoord. Het ziet er echt prachtig uit. Veel plezier

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.